Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi hálapénzt illik adni...

Mennyi hálapénzt illik adni annak az orvosnak, akit a fogadott orvos bíz meg, hogy ha a távollétében indulna meg a szülés, akkor ő jöjjön be helyette?

Figyelt kérdés
Ilyen esetben, ha nem a fogadott orvosnál szülnék, akkor neki nem is szoktatok pénzt adni, csak annak, aki a szülést levezeti? És ha amikor visszajön, onnantól minden nap bejön rám nézni (mert tudom, hogy így lenne), akkor sem? Ne írjon olyan, aki szerint semmit nem kell adni egy orvosnak, úgy gondolom, ha egy orvos a szabadidejében jön be éjszaka, vagy akár hétvégén, akkor illik meghálálni! Szóval kérlek Titeket, a kérdésre válaszoljatok!

2019. jún. 26. 11:24
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Én ha a választott orvosomon nem tudna megjelenni, akkor köszönném, de nem kérném, hogy ő válasszon random dokit, akkor van ügyeletes orvos. Neki még hálapénz sem jár.

Nekem sokkal fontosabb a szülésznő, de itt nálunk csak orvossal együtt fogadható, így meg van kötve a kezem. Pedig pont most, hogy szükségem lenne rá ismét az orvosom nem elérhető, így nagy bajban vagyok, hogy kit válasszak.

2019. jún. 26. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A választott orvosom nyaralt mikor megindult a szülés. Már itthon lett volna mire ki voltam írva de előbb jött a pici. Mielőtt elment adott egy telefonszámit, hogy ha bármi gond van, hívjam ezt a dokit. Hát hívtam. Ő vezette le a szülés. Nagyon nagyon jó doki. Minden nap benézett hozzánk. Varratszedéskor azt a pénzt adtam neki amit a fogadott dokinak szántam. Már a 6 hetes kontrollra is az új dokihoz mentem vissza.
2019. jún. 26. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vagyok mint az első. Ha a fogadott orvosom nem ér rá,akkor megfelel az ügyeletes is.
2019. jún. 26. 11:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Én abban a helyzetben vagyok, mint a 2.válaszoló. Viszont nem kaptam telefonszámot, a szülésznő fogja hívni, ha majd tényleg a dokim távollétében indulna be. Viszont miután nem hozzá jártam a 9 hónap alatt magán rendelésre, nem fizetnék neki annyit, amennyit a fogadottnak adnék. Azért sem csak szimplán ügyeletes orvosnál szülök, mert nagy az esélyem császárra, de megpróbáljuk természetesen, mert nincs kizárva az sem, hogy sikerül, és a doki támogat ebben.
2019. jún. 26. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Annyit adnék, amennyit a fogadott orvosnak szántam. Elvégre a terhesgondozásért külön fizettél, szóval az eredeti doki is annyit kapott volna, amit csak a szülésre szánsz.
2019. jún. 26. 13:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én így jártam a felét adtam, mint a fogadott dokinak adtam volna. Szintén nem ajánlott senkit csak elmondta, hogy jó kezekben leszek.
2019. jún. 26. 14:00
 7/8 A kérdező kommentje:
És mennyi az annyi, kb mennyit illik? Nekem nagyon rendes fogadott dokim van, és nem minden vizsgálatért kért pénzt, volt mikor direkt a kórházba hívott, hogy ott nem kell fizetni. Emiatt is úgy gondoltam 1.babánál, hogy megérdemli a magánrendelésen kért összeg 10x-esét. Na ennyit ( mondjuk 100ezer ft) egy vadidegennek, akit csak akkor látok először, biztos nem adnék. Csak azt nem tudom, hogy akkor mennyit kellene, hogy szokták?
2019. jún. 26. 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:
82%
2es vagyok. Vidéken lakom, itt annyira nincsenek eldurvulva az árak, a fogadott dokim sem mondta még mennyit kér, hanem amennyit gondolok. Egy vizsgálat 14ezer volt nála, tehát 140ezret kellett volna adnunk a tankönyv szerint de nekünk nem volt erre ennyink és mivel a dokink sem mondott konkrét összeget így 50-70 ezret terveztünk adni. Végülis az új dokinak 50 ezret adtunk. Egyébként azon az osztályon volt egy csajszi, ugyanígy járt mint én, ő nem volt megelégedve a helyettesítő dokival így azt mondta nem ad semennyit.
2019. jún. 26. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!