Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés után mennyi ideig jó...

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Figyelt kérdés
Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám előre be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismerőse meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a fűtött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szülő szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.
2008. nov. 26. 16:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal...

Mindenképpen beszéld meg vele! A szülőszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!!

Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama!

Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá.

HAJRÁ!!!

2008. nov. 26. 16:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Főz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésről! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan...

Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelőtt jöjjön át főzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az első néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek.

Sok sikert! Szorítok!

2008. nov. 26. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos azért ilyen, mert az első unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, ő már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket.

Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk ő jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni.

Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne.

Már most vannak viták, mi lesz később???

A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom.

Sokat fog segíteni neked.

2008. nov. 26. 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát én nem hagynám ,hogy ennyire beleszóljon az anyukám.

Biztosan szeretne veled lenni,tanácsokat adni,de túlzásba sem szabad esni.

Amikor a kislányom megszületett,nekem is szerettek volna belszólni a dolgaimba,de nem engedtem.

Velem a párom maradt otthon,és ő segített nekem két hétig.

Szerintem beszéld meg anyukáddal azokat a dolgokat amik téged zavarnak!Ne hagyd csak azért,hogy neki legyen igaza,mert ő az édesanyukád.Ti már külön család vagytok,önálló élettel,önálló döntésekkel!

Ha most hagyod,hogy ő mondja,hogy így vagy úgy fogd meg a babád,akkor sokszor bele fog szólni a dolgaitokba.

Ezzel egyébként azért is jó lenne vigyázni,mert ebből neked a pároddal még lehetnek vitáid.Úgyértem,mi lesz ha a párod besokal majd anyukád állandó beleszólásaiba?Akkor ti ketten majd ezeken fogtok vitázni?

2008. nov. 26. 17:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tőle hogy milyen érzés és hogy mivel ő már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak ő csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így működik és ezt sűrgősen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Ő is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nőni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet.

30 heteske

2008. nov. 26. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezően. Ez jár nekik. Erre az időre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod főzni akkor még jobb. A védőnőd és a gyerekorvos az első napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak.

Sok sikert neked. Mikor jön a manótok?

30 heteske

2008. nov. 26. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, első unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nő, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, ő az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
2008. nov. 26. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(ő már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele.

Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek.

Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetemből. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.

2008. nov. 27. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A terhestornász nő azt javasolta, hogy még a látogatást is idézőjelesen tiltsuk meg az első 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az előttem szólók már leírták hogy főzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védőnőt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnőmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni őt.Lehet hogy lesz sértődés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
2008. nov. 27. 11:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)
2008. nov. 28. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!