Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléssel kapcsolatos kérdések?

Szüléssel kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés

Tényleg nem szabad kiabálni vagy ordítani szülés közben, mert akkor "elmegy" az erő?

Ha apuka is bent van és fogom a kezét, akkor tényleg nem szabad megszorítani és erőt belevinni a kéz fogásába, mert akkor "elmegy" az erő?

Tényleg magadnak kell tartani a lábad felhúzva?

Az orvos tényleg belekönyökölhet a hasadba és rugózhat rajtad? Az fáj? Ha azt akarod, hogy ne könyököljön a hasadba, akkor mondhatod neki, hogy nem szeretnéd?

A babát rendesen meg kell szülni, vagy amikor már kint van a feje meg a válla, akkor kihúzzák belőled?

A méhlepényt hogy kell megszülni? Az is fáj?

Amikor a baba a hüvelyen át jön ki, akkor fáj a hüvely?

(Bocsánat a helyesírási hibákért!)

2020. aug. 8. 14:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szabad hangot adni a fajdalmadnak ha kiabálós típus vagy, de végig azért nem kell orditani mert Akkor másba okod az erodet igen.

Én szorítottam párom kezét, olyan erősen nyomtam az arcomhoz, hogy napokkal utána is fájt az orrom :D senki nem szólt érte.

Nem kellett magamnak tartani a lábam, fél volt szíjjazva.

Nekem nem konyokoltek, semmi külső ráhatás nem volt, errolnemtudok nyilatkozni.

A babát ha félig kinnt van, rásegítenek kihúzással szerintem, en így éreztem.

A méhlepényt szülés után 10 perccel kb szültem meg, mondták hogy nyomjak, semmit nem éreztem, ki is jött.

A hüvelyemben égető, feszítő érzést éreztem a kitolásnál, a fájások után, ez szinte nemsfajt, csak nagyon feszített, de éreztem, hogy egyre jobban jön kifelé a baba, motiváló volt.

Az én szulesem fogadott orvos nélkül, rendszeres fájások este 8tol voltak, 4 óra kórházban tartózkodás, mindenféle külső beavatkozás nélkül, természetes úton történt, külső belső varrással. Szép élmény maradt, ezek a saját tapasztalataim.

2020. aug. 8. 16:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem óriási fájdalmaim voltak. Próbáltam nem kiabálni, de egyszerűen nem tudtam vissza tartani.

A végén mikor a baba már kezdett kibújni szóltak, hogy csendben nyomjak. Na nekek majdnem felrobbant az agyam így ordítottam.

Amúgy is gyorsan tágultam, olyankor a legdurvábbak a fájdalmak. Nem tudom ki mit érzett, de nálam olyan volt mintha az összes izmomat oda vissza csavargatták volna megállás nélkül. Próbáltam úgy venni a levegőt ahogy tanácsolták, de egy idő után marhára nem ért semmit.

Könyökölt a dokim, nem lett semmi baja a babának, nehezen akart kibújni. Nagyon profi orvos volt és odafigyelő.

Nem fogtam senki kezét. Ez amolyan filmes dolog inkább. Volt lábtámasz, olyan mint a nőgyógyaszati vizsgálaton.

Sose hallottam olyanról aki saját magának emelte volna.

Szerintem nálam a doki nyomta ki, a feje már egy ideje kint volt. Arra a pillanatra nem is emlékszem, csak arra hogy kipottyant.

A méhlepeny nálam egy nyomással kint volt. Szinte nem is éreztem.

Hogy fájt-e a hüvely mikor kijött a baba? Na ez jó kérdés. Erre nem emlékszem, csak a nagy megkönnyebbülésre.

2020. aug. 8. 23:25
 13/13 anonim ***** válasza:

12 es vagyok

Kinyomásnál szóltak fogjam a térdeimet mikor nyomok. Nem tudom miért, nekem nem volt kényelmes, a dokim karjaiba kapaszkodtam mikor kinyomta a babát és közben én is nyomtam.

2020. aug. 8. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!