Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésről vélemények?...

Császármetszésről vélemények? Utána mennyire fáj a vágás helye? Összehasonlítva egy hosszadalmasabb vajúdás utáni hüvelyi szüléssel?

Figyelt kérdés
Én elég sokat vajúdtam a szülésnél, de mindent megért mert van egy gyönyörű kisfiam. A szülés után azt mondtam nem lesz másik, mert nem akartam tágulni, és sokáig vajúdtam. De mindig szerettem volna 2 gyereket, gondolokodom a császáron, ha egyszer talán úgy adódna?
2010. aug. 3. 15:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nekem császár után 0 volt a fájdalom érzet, szaladoztam, ettem-ittam. Örültem hogy van egy gyerekem. Tök jól voltam. Biztos van akinek nagyon nehéz a felépülés én is láttam ájuldozó kismamákat a kórházban, de nekem semmi bajom nem volt, azt sem éreztem, hogy fel vagyok vágva.
2010. aug. 5. 19:26
 12/15 anonim ***** válasza:
akkor te szencsés voltál!jó neked...
2010. aug. 7. 19:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van összehasonlítási alapom,volt ilyen is olyan is... :) A sima szülés bár nekem nem a vajúdás elhúzódása,hanem az 5órás folyamatos erős intenzív fájások miatt volt nagyon rossz.(Indított szülésem volt,burkot repesztettek,oxitocint kaptam... Na ezt soha többé még egyszer nem engedném!) Aztán a második szülésem császár volt,kérésre(igen mert lehetséges ilyet kérni,csak dokit kell hozzá találni),és én inkább azt mondom,hogy 100 császár mint még egy szülés.Nekem sem volt semmi rossz élményem a császárral kapcsolatban.
2010. aug. 11. 13:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Utolsót kérdezném: mennyire volt az első nap császár után rossz, mennyire fájt a sebed?

Nekem is volt minden a sima szülésnél, oxitocin, kézi tágítás,de végül a dokim segített és úgymond kinyomta a picurt. Én nagyon nehezen tágultam. De mindent megér egy kis gyermek születése.

2010. aug. 13. 09:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom szépíteni a dolgokat,az első felkelés az kemény... De utána napról napra és minden felkeléssel egyre könnyebb a mozgás.Én másnap már simán tudtam ülni is,csak le és felkelés ment egy kicsit lassabban... :) Összességében így vissza gondolva a császárról nincsen semmi negatív élményem,a szülésről ami viszont már 2,5 éve volt még mindig nem nem tudok pozitívan visszagondolni... Ja és még azt hozzátenném,hogy én egy elég alacsony fájdalomküszöbbel megáldott emberke vagyok és így is azt mondom,hogy a császár 1000x könnyebb volt nekem mint a szülés! ;)
2010. aug. 13. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!