A vajúdást vajon el lehet aludni?
Úgy értem, mint mikor mondjuk éhes valaki vagy ilyesmi, hogy inkább lefekszik aludni, és azzal eltolja a dolgot kicsit későbbre. Vagy amikor lázas vagy bármi baja van, és így egyszerűen elalussza az érzést. Ilyet a vajúdással lehet?
Éjszaka felébredtem pisilni, de olyan borzasztó fájdalmaim voltak, hogy egyből gondoltam, végre megkezdődött a dolog, hurrá. Általában ilyenkor a pisiléstől jobb szokott lenni, mert akkor már nem nyom úgy a gyerek, de most nem múlt el, még miután visszafeküdtem az ágyba is ugyanúgy hasogatott és szúrt és nem volt jó. Úgy voltam vele, hogy ha elalszok, majd megint felébreszt a fájdalom, ha ismétlődik, de minthogy utána reggelig békésen aludtam, és ébredéskor már nem fájt semmim, csak egy kicsit sajog még mindig a szeméremcsontom, így nyilván nem arról van szó, hogy megindult volna a szülés.
A kérdés azért jutott eszembe, mert most kicsit bűntudatom van, hogy nem "erőltettem" meg magam valami függőleges helyzettel, ülve-állva szenvedni, hanem lefeküdtem és próbáltam kényelmes pozícióban aludni. Mert mi van, ha most elindult volna tényleg, csak én "elaludtam" az egészet? Ilyet lehet? Most ki tudja, mennyi időre elhúztam a naivitásom miatt a szülést? Vagy azért ennyire nem tudom befolyásolni a dolgot, ha megindul, akkor megindul, függetlenül attól, én mit csinálok?
39+6 hetesek vagyunk.
Valahol megnyugtató, hogy akkor nem toltam el a szülést csak azért, mert nem álltam bele a dologba :D
Amúgy nem volt görcsös, most olvasgattam, hogy milyennek "kéne" lennie a jóslófájásnak, inkább mintha a pici teljes erővel feszítette volna szét a csípőm és a méhszájam, kb mint aki már jönne kifelé, csak még nem tud hol kiférni. Akárhogy is, remélem ez már tényleg azt jelenti, hogy pár napon belül magától is megindul, nem szeretném megvárni, amíg indítani kell :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!