Rezidens végezte a császáromat. Neki nem is lehet adni pénzt?
HIVATALOSAN a nem magándokinak sem lehetne adni pénzt.
De megoldás lehet, ha nem pénzt, hanem valami ajándékot adsz neki.
A rezidens is elfogadhat pénzt. Volt egy időben ez a Markusovszky-ösztöndíj nevű szerződés, abban alàírták, akik benne voltak, hogy nem fogadnak el pénzt, de az nem mindenki.
Amúgy nem tudom, hol láttad, hogy rezidens, èn 4 éve szakvizsgáztam, és a munkahelyem honlapján még rezidensnek írnak, mert nem frissíti senki.
Ajándék jó amúgy szerintem is.
1. A hálapénz legális dolog. Lehet arról vitatkozni, hogy ez mennyire normális vagy sem, de attól még alapvetően az utólag, valóban hálaként adott pénz nem illegális.
2. Rezidens hivatalosan akkor nem fogadhat el pénzt, ha kapja a Markusovszky vagy a hiányszakma ösztöndíjat. Az más kérdés, hogy senki sem ellenőrzi.
A hiányszakma pótlék tudtommal nem zárja ki a hálapénzt.
Semmilyen adózatlan jövedelem nem törvényes.
Az utólag és önként adott hp kb olyan, mint a borravaló, vagy ha kihívod a szerelőt és nem ad számlát. Mindegyik törvénysértő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!