Mennyire támogató a Péterfy vbac terén?
Sziasztok!
Mostanában mennyire támogatják a szülészek a Péterfybe a vbac-t? Első babám ott szültem, sajnos császárral végződött. A másodikat szeretném természetes úton szülni. Nyilván orvos is kérdezek, de érdekelne a 'frissen szült' anyucik véleménye is.
Oda tartozom kerületileg, de ha nem támogatnak, inkább fogadok orvost!
Köszönöm a válaszokat!
Kedves második kérdező!
Azért tettem fel a kérdést, mert mindenképpen szeretném elkerülni a császárt. Nem szeretném újra átélni. Számomra borzalmas volt. Már vajúdtam, mikor beértünk a kórházba, talán ha 3 órája voltam bent, mikor becsörtetett az ügyeletes doki, hogy akkor 'gyorsítsuk fel a dolgokat'. Addig minden szépen ment. Tagultam rendesen, jöttek a fájások. Majd burkot repesztett.... És onnantól bumm. A gyerkőc szívverése lassulni kezdett. Közölték, hát ez császár.
Műtét alatt egyáltalán nem tájékoztattak, hogy épp mi történik. Fogalmam sincs, hogy miért esett a szívverése, előre esett e a köldökzsinór, vagy rá volt e tekeredve... Semmi. Fájdalmat a műtét közben nem éreztem, de azt ahigy rángatnak, cincálnak, azt igen. Borzalmas volt.
A felépülés pedig számomra katasztrófa volt. Császáros lévén beraktak egy olyan szobába az osztályon ahol az ágy a mellkasomig ért, sírva másztam fel-le. A sebek rettenetesen fájt. Ugyan hamar gyógyult a sebem, de legalább egy másfél hétig még otthon is tyúklépésben közlekedtem. Pedig azért magas a fájdalomküszöböm... Sokáig érzékeny volt. Sokáig nem tudtam elfogadni a helyzetet... Mert ha nem nyúl hozzám a doki... Lehet hogy sikerült volna. Nagyon bánt. Meg mindig. 2,5 év elteltével is.
De mostmár tudom, hogy máshogy is alakulhat a második szülésem. És azt akarom, hogy máshogy alakuljon :)
Nyilván vannak nálam sokkal rosszabbul járt császáros anyukák is. És persze vannak jobban jártak is.
De kedves 11es válaszoló....rohadtul nem biztonságosabb. Ilyeneket ne állíts kérlek. Egyetlen apró rossz vágás is maradandó károsodással is járhat...
Szóval én ezért szeretném mindenképpen a természetes szülést.
Ezzel nem értek egyet. De igazából tök feleslegesen magyarázzuk hogy nem biztonságosabb, ha neked ez lett bele ültetve a fejébe.
Egyébként ma be kellett mennem a Péterfybe időpont nélkül. Elkezdtem barnázni...
Amilyen lebaszást ott kaptam...
Mi az hogy ilyenkor jövök.(fél 6)
Holnap reggel kellett volna jönnöm...
Es hogy nem hiszik el hogy állandóan rendelés után kell jönni (7ig volt rendelés)
Vizsgálat közben is tök paraszt volt a doki. Nekem ennyi elég is volt. Tuti hogy nem ott szülök megegyszer. Az biztos.
'Így alakult'
Szóval szülés közben végül császár lett? Vagy nem tudtad volna megszülni?
Mert ha így van, akkor igen, nyilván biztonságosabb pl egy nyakaköré tekert köldökzsinóros babát császárral világra segíteni, mint természetesen szülni. De egy komplikációmentes terhesség esetén egyáltalán nem biztonságosabb.... Azért nem mindegy ám :)
Köszönöm szépen a bátorítást! :)
Minden erőmmel azon leszek hogy sikerüljön. És még fogom találni a támogató dokimat is. Hiszek magunkban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!