Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi ez a nagy mizéria a gátmets...

Mi ez a nagy mizéria a gátmetszés körül?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy ellenkeznek a gátmetszés ellen. Miért?
2020. jún. 21. 06:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%
#10 Amit a végén állítottál, nem feltétlenül igaz. Rajtam (#6 vagyok) krva nagyot vágtak, saját elmondásuk szerint is, és bénaságból (rezidens lányka...) nem sikerült rendesen összevarrni sem. Hát simán megúszhattam volna valami lófsz kis horzsolással, mert amúgy alapból is olyan tág voltam sajnos mindig is, hogy egy kamion megfordulhatott volna bennem. De mivel protokoll a nyisszantás, rezidenskének meg gyakorolni kell, így jártam. Végül is nagyon tehetségesek voltak: egy életre 100%-os fogamzásgátlást biztosítottak számomra... 😏
2020. jún. 21. 12:12
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
10-es hát igen. Az en fiam feje 37-es volt és a kezét is a feje mellé tolta kifelé. Megpróbáltuk a gátvédelmet, de annyi esélyem volt, mint mókusnak az erdőtűzben. De nem volt gáz amúgy az egész.
2020. jún. 21. 12:21
 13/25 anonim ***** válasza:
12%
Mert manapság divat az anyára kihegyezni a szülést, minden csak róla szóljon. Kit érdekel a gyerek szülésnél, anyuka kényelme a legfontosabb. A gyerek hol nem szarja le a gátmetszést már nem azért, ez kizárólag az anyát érinti...
2020. jún. 21. 13:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok helyen tenyleg protokoll. Az elsőnél kb 2 centit vágtak, mert gyorsabban jött a nagy, mint ahogy tágultam. A másodiknál is ugyanez volt, na olyan szülésznőt kaptam, aki nem akart gátmetszést, holott éreztem, hogy a kicsi jönne, de nem tágulok. Ha a doki nem metsz, akkor szakadok, 38cm volt a fejkörfogata, míg a nagyobbnak 35cm.
2020. jún. 21. 13:17
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

Látod utolsó, egy tapasztalt orvos el tudja dönteni, szükséges-e vagy nem a gátmetszés. Nem kellene ezt már előre eldönteni, és ha törik, ha szakad, valamelyik megoldáshoz a végsőkig ragaszkodni.

Nekem az szimpatikus volt, hogy gátvédelemre készültünk, de ha probléma lett volna, akkor vágtak volna. Ezt a szülésznővel és a dokival is megbeszéltük.

2020. jún. 21. 13:32
 16/25 anonim ***** válasza:
37%

13-as, jó nagy butaságot írtál!

Persze, hogy az anyát érinti! Őt vágják, varrják, nem a gyereket! Imádom, hogy a császárnál is ez az indok, hogy a gyerek nem küzdi magát végig a szülőcsatornán, hát micsoda anya, aki ezt kihagyja. Most már a gátmetszésre is azt mondjátok, hogy az is önzőség? :) Repedjen csak mindenki, úgy az igazi, mi?!

2020. jún. 21. 14:32
 17/25 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 22. 07:08
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
13-as azért nem. Mert ha emiatt később születik meg és oxigénhiányos lesz?! Nem normál esetben. De pont ez lenne a lényeg. Metszenek ha kell, ne ha nem. Amúgy nyilván az anya is lényeg a szulesben már ne is haragudj....
2020. jún. 23. 18:55
 19/25 anonim ***** válasza:
13%

Oxigénhiányos akkor lesz maximum ha nem vágnak amikor nem tud kijönni a gyerek hanem ott szív a szülőcsatornában hosszú ideig.

Ja számít nyilván az anya de egy kis metszés helyrejön ha nem cseszi el az orvos. Én eleve úgy feküdtem be a kórházba, hogy mindent leszarok, a gyerek szülessen meg épen és egészségesen én meg majd összeszedem magamat bármi történjen ha pedig nem történik annak csak örülök. Nekem az ott nem a saját kényelmemről szólt hanem kizárólag a babáméról és nagyon messze sem vagyok ez az ősasszony típus. Nekem a szülés egy “küldetés” volt amibe nyilván belekalkuláltam a járulékos veszteséget is.

2020. jún. 23. 19:14
 20/25 anonim ***** válasza:
15%
Az a helyzet 19 hogy sokan már úgy akarnak gyereket, hogy sem a szüléssel, sem a neveléssel járó "kellemetlenségeket" nem óhajtják vállalni. Előre eldöntik, hogy őket aztán nem vágják meg vagy hogy császárt akarnak nehogy tönkremenjen a nuni. Szoptatni? Ne viccelj. Azt biztos hogy nem. Lóg tőle a cici meg rajta ne csüngjön a gyerek. Éjszaka felkelni? Majd abba hagyja a sírást.
2020. jún. 23. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!