Mi a helyes légzés vajúdáskor, szüléskor? Érdemes előre gyakorolni rá?
Pedig érdemes gyakorolni is és esetleg meditációs technikák segítségével erősíteni magadat.
A lényeg hogy le tudd lassítani a légzésed. Orron át, mélyen hasba szívod a levegőt 3-4 számolás alatt és először csak 5-6 számolás alatt fújod ki szájon át, puhán, mintha egy tollpihét szeretnél messzebbre fújni. Majd a kifújást lehet növelni 7-8 számolásig. Ha tudod kontrollálni és lelassítani a légzésedet, az fájdalomcsillapító hatású. Érdemes a jógalégzésnek és az Örömteli szülésnek utánanézni. Illetve ajánlom a szülés ahol én irányítok című könyvet.
Én nem tartottam fontosnak így nem is foglalkoztam vele pedig kellett volna. Hiába mondta a szülésznő hogy vegyem, szemét becsuk, össze-vissza kapkodtam és a szemem is beverzett mert nyomás közben nem mindig csuktam be.
Jobb felkeszulni rá, legközelebb én is így teszek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!