Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a helyes légzés vajúdáskor,...

Mi a helyes légzés vajúdáskor, szüléskor? Érdemes előre gyakorolni rá?

Figyelt kérdés
Sajnos nem volt alkalmam szülésfelkészítőn részt venni.
2020. máj. 27. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Ajánlom még a youtuben a Szülőképző csatornáját, sok hasznos video van fent, minden témában.

2020. máj. 27. 10:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! 😊
2020. máj. 27. 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szülésznő mondani fogja. En nem gyakoroltam rá, mégis ment. Azért nem olyan bonyolult szerencsére 🙂
2020. máj. 27. 12:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak abban reménykedem, hogy majd ott akkor lesz is annyi erőm, hogy tudjak erre figyelni és koncentrálni. 😬 biztos jobban kivesz az emberből az, hogy még koncentrálni is kell.
2020. máj. 27. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig érdemes gyakorolni is és esetleg meditációs technikák segítségével erősíteni magadat.

A lényeg hogy le tudd lassítani a légzésed. Orron át, mélyen hasba szívod a levegőt 3-4 számolás alatt és először csak 5-6 számolás alatt fújod ki szájon át, puhán, mintha egy tollpihét szeretnél messzebbre fújni. Majd a kifújást lehet növelni 7-8 számolásig. Ha tudod kontrollálni és lelassítani a légzésedet, az fájdalomcsillapító hatású. Érdemes a jógalégzésnek és az Örömteli szülésnek utánanézni. Illetve ajánlom a szülés ahol én irányítok című könyvet.

2020. máj. 27. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lesz, ne aggódj. Akkor fog a legkevésbé fájni, ha rendesen lélegzel 🙂
2020. máj. 27. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én gyakoroltam már terhesen is, pont azért hogy jobban menjen szülés közben, és tényleg nagyon nagyon sokat segít.
2020. máj. 27. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartottam fontosnak így nem is foglalkoztam vele pedig kellett volna. Hiába mondta a szülésznő hogy vegyem, szemét becsuk, össze-vissza kapkodtam és a szemem is beverzett mert nyomás közben nem mindig csuktam be.

Jobb felkeszulni rá, legközelebb én is így teszek

2020. máj. 27. 16:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!