Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mire lehet számítani mennyire...

Mire lehet számítani mennyire durva egy szülés?

Figyelt kérdés

Ha valakinek van ideje kérlek irja le nekem az egész folyamatot, minden apró részletével együtt. Nagyon irtózom a sebesülésektől, varrástól, ezek milyen esetekben jönnek szóba? el lehet kerülni?

Köszönöm a válaszokat. :)

2020. máj. 8. 16:19
1 2
 11/14 khniki ***** válasza:
100%

A 4. válaszolóval van pár hasonlóság. Először a magzatvíz kezdett szivárogni. Viszont nem lettek sem rendszeres, sem erős fájásaim. Próbálkoztak először természetes oxitocinnal, de belealudtunk, mivel egész éjjel fent voltam. Végül infúzióban adtak megfelelő adagot. 3 óra alatt el is tűnt a méhszáj. A vajúdás nekem erős mensi görcs érzés volt, de a derékba sugárzó fájdalomra nem voltam felkészülve, el sem tudtam volna képzelni. Na, az rossz volt. Mintha tolódnának szét a csontjaid. De kibírhatatlan azért nem volt, eszembe sem jutott, hogy bármilyen érzéstelenítést kérjek. A kitolás nekem egyáltalán nem fájt, viszont borzasztó sokáig tartott (2 óra), mert a kisfiam egyik kezecskéje az arca mellett volt, ami miatt lassan jött. A vége sem fájt, kissé csípő, égető érzés, mikor a feje jön ki, de nem olyan fájdalmas. Azt sem éreztem, hogy jó nagyot repedtem. 20 percig varrták utána, ami az érzéstelenítő ellenére kellemetlen volt. Én is kaptam infúziókat utána, mert nem aludtam 24 és nem ettem 17 órája. Olyan rosszul voltam, hogy nem bírtam felkelni. Később el is ájultam egyszer. Szerencsére másnapra jobb lett.

Az oxit leszámítva nagyon csendes, nyugodt, háborítatlan, természetes szülésem volt, ahogy szerettem is volna. Jó élményként maradt meg. :)

2020. máj. 8. 19:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Látod nagyon különböző minden szülés.

Nekem pokol volt, a fél karomat adtam volna, ha megszüntetik a fájdalmat. Gázt szívtam ami az elején hatott csak. Szóval én úgy éreztem kibírhatatlan a fájdalom. De! Három gyereket szültem, szóval kibírható😁

Elképesztő, elmondhatatlan élmény. Menny és pokol egyszerre. Csoda.

Azt mondom én nem bírtam volna ki gáz nélkül. Így érzem. Ja és óriásbébiket szültem, mindhárom négy és fél kg felett volt.

Az első volt durvább, 26 óra, beakadt mindkét válla, fentről nyomták, lentről húzták. Na az iszonyat volt.

Másik kettő 8-8 óra, normális vajúdás és szülés.

2020. máj. 8. 19:46
 13/14 anonim ***** válasza:
84%
9es vagyok. Hozza tenném én a szülés előtt pár órával voltam ctg-n, uh-n és nőgyógyásznál. Zárt volt a méhszájam. Óránként fájt akkor az alhasam, mintha hascsikarásom lett volna. Doki mondta hogy a reggeli hasmenésem miatt van. Vajúdás közben repesztettèk meg a burkot, nem akart elfolyni a magzatvíz. A legkellemetlenebb az volt mikor a baba a szülőcsatornában volt. Éreztem hogy ott van. Ijesztő volt. Itt sokszor olvastam, a kitolás a legkönnyebb, nekem az volt a legfájdalmasabb. De utána minden fájdalmam elmúlt. És igen, sokszor kiabaltam, üvöltöttem.
2020. máj. 8. 21:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon féltem én is tőle és vallom, hogy alacsony a fájdalomküszöböm. Viszont fejben sokat készültem rá, eldöntöttem, hogy ez egy természetes folyamat és a fájdalom segít hozzá, hogy hamarabb találkozzak a babámmal. Nekem még egy rákszűrés is iszonyúan a fájt de őszintén mondom, hogy semmi kibírhatatlan nem volt benne. Pedig szakadtam és mosolyogva kérdeztem, hogy megúsztam-e oda lent. Hidd el teljesen kikapcsolni ilyenkor az ember agya. 5 óra alatt született meg a kislányom mindenféle érzéstelenítés nélkül.
2020. máj. 8. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!