Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvossal, ha van...

Fogadott orvossal, ha van készenléti díja, azon felül szokás adni pénzt? Vagy az már a szülés ára úgymond?

Figyelt kérdés

Ma kérdeztem a dokim, mondta, hogy 200 a készenléti díja, ezen felül szokás adni? Mennyit?

És szülésznőnek mennyit szokás?

2020. máj. 5. 19:01
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Feltettem egy egyszerű kérdést, és más annyira túl van gondolva, hogy csak pislogok. Egy szóval nem írtam, hogy hova, melyik dokihoz megyek, és milyen szülésem lesz, de már el van könyvelve mindenféle szar alaknak... Nyilván nem véletlenül megyek hozzá szülni, végig ő vizsgál egész terhesség alatt, ismerem, több ismerős szült nála, tudom, hogyan áll a dolgokhoz, és nagyon jó neve is van, nem a barbár fajta, különben eszembe nem jutna nála szülni. Nem zsebbe megy a pénz nála, és tényleg ott van végig a szülés előtt, alatt, és után is. Komolyan nem tudom miért gondolják az emberek, hogy ha felfogadom a magán dokimat, és kifizetem a készenléti díját, majd nem tudok róla semmit, és egy idióta, rossz orvozs zsebébe tömöm a pénzt.

Tudom, hogy sok rossz szülész van, sokakat nem érdekel egy pillanatig sem a kismama, de akinek van esze, az olyanhoz megy szülni, akiről tudja, hogy milyen orvos, és az orvos nézetei egyeznek az övével.

2020. máj. 6. 14:13
 22/46 anonim ***** válasza:
68%

Én azért tartom ezt a készenléti díjat pofátlanságnak, mert itt az orvos a plusz szolgáltatást az állami kórházban nyújtja, ahol a TB-ből fizetik a rezsit, a portások, takarítók bérét, az orvosi segédeeszközöket stb. És nyilván a zsebbe kapott pénzből semelyik orvos nem jattol le ennek pl. felét a kórháznak.

Erre pont jó példa a vállalkozó fodrász, meg kozmetikus, hiszen ők saját maguknak fizetik az üzlet fenntartási költségeit!!!

2020. máj. 6. 14:22
 23/46 anonim ***** válasza:
26%

Aha, tehát azt mondod, hogy:

“Nyilván nem véletlenül megyek hozzá szülni, végig ő vizsgál egész terhesség alatt, ismerem, több ismerős szült nála,...”

Akkor ha ennyire tisztában vagy vele, hogy kihez mentél akkor miért nem nyitod ki a kicsi szádat, hogy megkérdezd az ismerősi körödben (akik szintén voltak nála), hogy mi és hogyan szokás nála? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

2020. máj. 6. 14:24
 24/46 anonim ***** válasza:
19-essel nagyon egyetértek.
2020. máj. 6. 14:39
 25/46 anonim ***** válasza:
67%

"Nyilván nem véletlenül megyek hozzá szülni, végig ő vizsgál egész terhesség alatt, ismerem, több ismerős szült nála, tudom, hogyan áll a dolgokhoz, és nagyon jó neve is van, nem a barbár fajta, különben eszembe nem jutna nála szülni. Nem zsebbe megy a pénz nála, és tényleg ott van végig a szülés előtt, alatt, és után is. Komolyan nem tudom miért gondolják az emberek, hogy ha felfogadom a magán dokimat, és kifizetem a készenléti díját, majd nem tudok róla semmit, és egy idióta, rossz orvozs zsebébe tömöm a pénzt."

"... akinek van esze, az olyanhoz megy szülni, akiről tudja, hogy milyen orvos"

Tehát van egy átlagtól magasabb (alias: pofatlanul drága) tarifájú szuper nőgyógyászod, akinek nem zsebébe megy a pénz, ISMERED, sőt rengeteg ismerősöd szült nála és mégsem egyértelmű számodra, hogy mennyiért is vállalt el téged.

Tudod itt is bukik ki az eszméletlen informálatlanság. A nők kifizetik az eszméletlen összegeket (igazaból egy paraszolvenciát) és meg sem merik kérdezni, hogy ezért mit fognak kapni.

Szégyen. Nem csak a nőgyógyaszokra nézve, hanem a rengeteg naív és tudatlan kismamára nézve is. Ez az egész szülészeti rendszer hibája úgy, ahogy van. Ne vedd magadra, de remélem lassan kinyílik a kismamák szeme.

2020. máj. 6. 14:42
 26/46 A kérdező kommentje:

Na ennyi gyökeret egy helyen, komolyan... Szerintetek számit egy pillanatig is, hogy mit gondoltok? Imádom, hogy ezen a csöves oldalon mindenki jobban tud mindent a másiknál. Szánalmasak vagytok, hogy ez a legjobb időtöltésetek, hogy beleköttök mindenkibe, akkor is, ha csak egy egyszerű kérdést tett fel az illető. Szüljön mindenki ott, ahol akar, engem nem érdekel a TB meg a hasonló hisztik sem, fizetem én is a TB-t, de a TB által nyújtott szolgáltatások szarra sem jók, de akinek elég az, hát egészségére. Nekem bőven belefér, hogy 200-at fizessek azért, hogy nyugodtan, jó embernél szüljek, ennyivel számoltam amúgy is, hogy adunk a szülésznek.

Megkérdeztem tőlük is, képzeljétek, csak kiváncsi voltam mások válaszára is, mivel ők nem idén szültek nála, nem tudják, hogy x év alatt változott-e, hogy mi a "szokás". Annyira bonyolult ez is, hogy el sem jut sokak agyáig gondolom.

2020. máj. 6. 15:04
 27/46 anonim ***** válasza:
68%

"Nem csak a nőgyógyaszokra nézve, hanem a rengeteg naív és tudatlan kismamára nézve is."

Pontosan ebből táplálkozik ez az egész "készenléti díj" "kenőpénz" "hálapénz" nevezzük bárminek is rendszer! A tudatlanságból és a félelemből! Nem mered megkérdezni sem, hogy oké 200,de akkor ugye a szülés elejétől a végéig és bármikor bármivel hívható lesz?

Ugyanúgy nem fogod kétségbe vonni, ha 2 óra vajúdás után kézzel tágít, vagy burkot repeszt, csak hogy "könnyítsünk" (értsd:haladjál már).

Pont ugyanebből táplálkozik a "szülészorvosnak a vizsgálati díj 10xszeresét "illik" adni szülésnél" történet is. Valaki valamikor kitalálta és azóta ez terjed. Meg most olvasom, hogy már a szülésznőknek is van szóbeszéd útján terjedő díjuk?? Az orvos díjának a fele? Wtf?

2020. máj. 6. 15:05
 28/46 anonim ***** válasza:
34%
Jézusom, feltett a kérdező egy kérdést, nektek aztán nem mindegy hogy mennyit fizet???
2020. máj. 6. 15:12
 29/46 anonim ***** válasza:
26%
Tiszta gáz a kérdező 🤣 remélem nem gázoltunk bele a kis lelkivilágodba. Mindjárt előveszem a jósgömbömet, hogy kitaláljam mennyit is kellene még fizetned az orvosnak.
2020. máj. 6. 15:37
 30/46 anonim ***** válasza:
13%

Már ne is haragudj, senki nem kötött beléd. Van egy szuper nőgyógyászod, akivel maximálisan meg vagy elégedve. Nem zsebre fizeted a tarifáit, megmondta kerek perec mennyi az annyi, te meg jössz a gyökerek közé, hogy megkérdezd kell-még adni....

Szamomra a tanulsag az, hogy a többi naíva a jövőben erre a gyökér oldalra ratalál és elolvassa a kommenteket, ráébred a valóságra.

Neked pedig: 200-at mondott, mett jól tudja, szülésért nem mondhat árat, különben retteghet, hogy diktafonra mondta és pereled. A szülésznőnek a szülész tarifájának a felét "szokás" adni.

Majd meséld el a szülés utáni tapasztalataidat, hogy miben volt a tiéd külömb a lakcím szerint odatartozó és tb alapon szülő kismamától. Tovabbi jó babavarást! ;)

2020. máj. 6. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!