Beavatkozasmentes szuleselmenyeteket elmeselnetek?
Beavatkozasmentes alatt a kovetkezoket: semmilyen gyogyszeres vagy manualis beavatkozas nem tortent sem a vajudas, sem a kitolas soran, sem a placenta megszuletesekor, tehat nem volt:
- semmilyen modon inditas
- nem volt burokrepesztes, buroksapkalevalasztas
- nem volt oxitocinos terheles sem az indulast megelozoen, sem a szules kozben, es utana sem kapott az anya oxitocint
- nem volt beontes, borotvalas
- nem volt mehszajvizsgalat sem kezzel, sem huvelyi ultrahanggal
- nem volt gatmetszes
- nem volt semmilyen gyogyszer, erzestelenites, gaz
- nem volt hasbakknyokles
- nem tartotta vissza kezzel az orvos vagy a szuleszno a babat, mikor a kitolas soran visszabb csuszott
- nem volt kotelezo fekves
- nem, vagy csak nagyon keves ctg-zes volt, vagy mobil ctg volt
- a placentat nem huztak vagy nyomtak ki a vegen az anyabol
idore, hanem magatol szuletett meg
- a koldokzsinornal megvartak elvagas elott, hogy mar ne pulzaljon
A szules soran javaslatokat tettek, kisertek a szulest, nem vezettek, a vajudas haladasat poziciovaltassal igyekeztek elosegiteni, gatvedelem volt.
Hol tortent, allami korhazban, magankorhazban vagy otthon?
Milyen elmeny volt? Mennyire tortent gyorsan, tehat mennyire volt vagy nem volt idejuk beleavatkozni?
Fejvegu vagy faros szules volt? Egy baba volt vagy ikrek?
Sima szulesem volt otthon. Masodik szules, egy baba.
Elso fajastol számítva 23 ora. Nagyon lassan indult el. Gyonyoruen felepult minden szakasza. Bevallom, még a vajudas korai szakaszaban lementem a jatszoterre is a "naggyal". (Akkor meg eleg gyenge 12-20 perces fajasaim voltak csak, jol esett a séta)
Akkot éjjel sikerult pihennem is egy kicsit. (Aludtam, sokat ettem, furodtem.)
Hajnalban hivtuk a Bábát. Kb 2 oraval a születés előtt érkeztek meg.
Nem tudok beszámolni semmi különlegesről. Sokat voltam kadban vagy zuhany alatt. A kitolás nekem nagyon hosszúnak tűnt. (Nem tudom mennyi lehetett, nem emlekszem) En fekudtem. A burok nem akart repedni. Szívhangot hallgattak. Gatvedelmem volt (de az elsot is ugy szultem mondjuk)
Nekem mindketto pozitiv volt (az elso egy oxis, rovid, hanyattfekvos, korhazi szules volt). A masodik nagyon fajt de nagyon gyorsan regeneralodtam. (Kb 1 het utan semmi bajom sem volt)
A második gyermekem 4 kg feletti lett.
A szülésen tul en a gyermekagyas kórházi 2-3 nap miatt dontottem ugy, hogy ha lehet nem szulok tobbet intezmenyben. Azert kivancsi vagyok van-e olyan intezmeny ahol megvalosul amit felsoroltal. (Elvileg talan a SOTE2.. Vagyis arrol mostanaban hallottam jokat)
Személykocsiban született azt hittem jóslófájás este nyolckor megfürdettem a nagyot éreztem valami nem ok :) vártam lezuhanyoztam, ledőltem nem múlt sehogyse
Éjfélkor szóltam férjemnek indulás kórházba, idehozta a dédit a kétéveshez, és kb félúton megszületett, hívtunk mentőt és átraktak minket mégiscsak jobban tudták mit kell csinálni felirták, hogy kb egy fél óra alatt megszületett a kisfiunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!