Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 33 hetesen már késő orvost...

33 hetesen már késő orvost fogadni?

Figyelt kérdés

Az első babám 4 éve császárral született és az akkori orvosomban csalódtam, így most nem akartam fogadni.

Viszont többen riogatnak, hogy torz a méhem, ugyanúgy leválhat a lepény mint akkor (majdnem ottmaradtunk anno) és ez a baba is korababa lesz meg nem kéne sima szüléssel próbálkoznom stb.Szóval elbizonytalanodtam, lehet jobb lenne ha lenne orvosom.De nincs már késő?pláne, hogy elvileg bármikor megszülhetek (4 éve a kisfiam 33 hétre majdnem meglett, akkor visszatartották, így 36 hetes voltam mikor megszületett.Bár mivel levált szülés előtt 3 héttel a lepény, a kicsi elkezdett fogyni bennem, mondták is, h nagyobb súllyal született volna, ha akkor nem tartják vissza-1700 gramm volt).

Vajon van értelme ilyen körülmények közt most fogadnom orvost?

2010. júl. 27. 21:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az unokatesóm szinte az utolsó héten fogadott dokit.Szerintem még érdemes keresned egyet.Nem fog elzavarni, az tuti.Meg aztán Te is nyugodtabb lennél.
2010. júl. 27. 21:24
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem ártana, az ügyeletesről nem fogsz tudni semmit, olvastam, hogy lehet, hogy még szakvizsgája sincs.

Én nem is értem, nekem semmi bajom nem volt, és rettegtem, hogy belehalok a szülésbe, egyszerűen nem értem, hogy más miért nem fél.

2010. júl. 27. 21:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Szerintetek nem fog elzavarni a fenébe ha idő előtt megszülök?:S Mármint sok doki csak úgy vállal el, ha min 10 vizsgálatra elmész hozzá.De mi van ha erre már nem lesz időm?:( Bőven elég sokkoló így is a helyzet, nem akarom, h még bunkó is legyen az orvos (sajnos elsőre nagyon belenyúltam) :(
2010. júl. 27. 21:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen bu..kó dokik?Az enyém nem ilyen, pedig a sógornőm is az uccsó pillanatban ment hozzá.

Nincs valaki jó ismerősöd aki egy intelligens, hozzáértő dokit tud ajánlani és nem pénzéhes?Ezt arra értem, hogy nem kell 10x megjelenni nála?

Modjuk olyan bizti van, hogy megmondja a tarifát, de borsosan (ha nem hozzá jártál rendszeresen).

Ha a pénz nem akkora gond, akkor tényleg keresni kéne valakit.

2010. júl. 27. 21:59
 5/14 A kérdező kommentje:

Hú erről tudnék mesélni.Anno Egerben szültem, fogadtam egy orvost, aki szimpatikusnak TŰNT.10x meg kellett jelennem az 5 ezres vizsgálaton (egyszer fordult elő, h pontosan annyi pénz volt nálam és ő pont akkor emelte a díjat 6 ezerre.Meg se akart vizsgálni míg fel nem hívtam a férjem, h hozzon be még egy ezrest).33 hetesen bevéreztem, egy hétig kórházban voltam, felém sem nézett, mégis elrakta a 20 rongyot amit a férjem adott neki.Sőőőt, később kiderült, h már ott észre kellett volna venni, h elkezdett leválni a lepény és nem lett volna szabad visszatartani a szülést, mivel a baba elkezdett sorvadni bennem és lefogyott 1700 grammra.(Nem táplálta a lepény). 36 hetesen ömleni kezdett belőlem a vér, férjem bevitt, közölte, h azonnal császár mert ha fél órával később értünk volna be akkor én elvérzek, a kicsi megfullad...megvolt a műtét, 2 napra rá (még a varrat bennem volt) közölte, h ennek ám ára van (hálapénz) és nem bánná már ha a férjem bejönne lerendezni.Még 2 hétig bent feküdtem, naponta bejött a FÉRJEM LÁTOGATÁSA FELŐL érdeklődni, meg nem kérdezte volna hogy vagyok...aztán közölte elég bunkó stílusban, h 150 lesz...(Egerben a legjobb orvos is 60-akat kap max).Úgy terveztük h kórházból távozáskor fizetjük ki, nos ezután egy fillért nem kapott.Szóval ilyen "kellemes" élményeim vannak.

Remélem itt most, Salgótarjánban találok olyan orvost, akinél valóban megnyugtató lesz szülni.

2010. júl. 27. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Atyavilág, milyen egy görény...ez nem orvos, hanem egy sintér...

Biztos találsz vkit, ez ami veled történt szerintem nem jellemző azért a dokikra, ha meg iylen probléma lehet, akkor tényleg jó lenne egy vki, akire számíthatsz, ha baj lenne...

Ha megvan a kórház ahol szülsz, akkor a fórumokon tudsz érdeklődni, hogy kihez érdemes ott menni...

Jó egészséget kívánok!

37 heteske

2010. júl. 28. 08:34
 7/14 anonim ***** válasza:

Az én volt orvosomról egy olyat hallottam, hogy a 28 ik héten kérte fel egy leányzó hogy válalja a szülését. Ő felháborodott hogy ez nem igy működik, mert hogy akkor nem 80 ezer a szülés hanem 140! ....Csak mert ugye nem tudja annyit behivni magánrendelőbe! Nagyon gusztustalanok! De amugy elméletileg most a botrányok miatt nem nagyon jelenthetik ki hogy mennyi egy szülés! Ugyhogy szeritnem kezdj el keresgélni! MEséld el a történeted, és kérdezd meg hogy válalja e most a szülésed!?

SOk sikert, Üdv 29 hetes pocis

2010. júl. 28. 09:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Megírnád egerben ki volt ez az "aranyos" orvos???

Csakhogy elkerüljem..26hetes vagyok!Köszi

2010. júl. 28. 10:16
 9/14 anonim ***** válasza:

Atya világ!Hát én is kiborultam volna.Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen van.Mégis elhiszem.

Én is megjártam.Fogadtam egy dokit, aki minden sz..ságért (bocsánat) díjat számolt fel.Azt azért elfelejtette megnézni, amikor panasszal mentem hozzá, él-e még a baba.Hát nem...Az ügyeleten kötöttem ki.Amikor meg hívtam, hogy nagy a baj, be sem jött, nem is érdeklődött.

Hát én így hajlnadó voltam 80 km-eket utazni a köv. terhességnél egy dokiért csak azért, hogy biztonságban érezzem magam és a babát.Nem bántam nem.Nagyon profi volt a doki és csak a magánrendelésen kért pénzt.A szülésért nem.

Bocsi!Ez most az én történetem volt.

Hogyan praktizálhatnak ilyen orvosok?Van egyáltalán lelkiismeretük?A kismamákból sokan csak a pénzt nézik ki.

Remélem sikeról jó dokit találnod!Sok sikert!

2010. júl. 28. 13:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Én is ennyi idősen váltottam. A régi dokim már csak magánrendelést csinált nem vezetett le szüléseket és ezért kerestem egy szülészt aki majd levezeti a szülést meg át vesz,mert onnantól meg már hozzá jártam. Ő is nagyon aranyos volt és elvállalt szó nélkül.
2010. júl. 28. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!