Milyen lenne az alomszulesed?
Az első horror volt. Ahhoz képest a második álom. Akkor lett volna jobb, ha az első nem történik meg (mármint úgy).
Amit változtatnék: tovább vajúdnék egyedül, befelé fordulva. Abban a szakaszban nem volt szükségem segítőre. Akkor haladt a legjobban a folyamat. És még: nem hagytam volna megszúrni magam. Így se sikerült, nem hatott, csak hátráltatott, majdnem a legvégén jártam anélkül is.
Nekem álomszülésem volt. Otthon sose merném bevállalni, de ezek a kórházi körülmények is eléggé stresszelnek, de olyan helyen szültem, ahol egyáltalán nem olyan volt, mintha kórházban lennék. A szülésznőm és a dokim is a végsőkig támogatta a természetes, háborítatlan szülést. Kádban vajúdtam, de végül megszülni úgy éreztem, nem ott akarom, így kijöttem a kádból és egy franciaágyon feküdtem olyan pozícióban, ahogy épp jól esett. Mellettem volt a férjem is, mindenki nagyon támogató és türelmes volt. A gátvédelem is sikeres volt, pedig 4500 grammos babám született :)
Utána az arany órát is együtt töltöttük ott. A babát nem vették el tőlem egy pillanatra sem, csak az arany óra után mérték és vizsgálták. Aztán a kórházban bent töltött 2 napot is végig hármasban töltöttük, a szobánk olyan volt, mintha egy panzióban lennénk, nem kórházban.
Az egyetlen, ami jó lett volna, ha másképp alakul, hogy nem este indul be a szülés, mert aznap már hajnal 5 óta ébren voltam, borzasztóan kimerültem a végére. 3 teljes napig kb semmit nem aludtam, talán 3x20 percet, nagyon kikészültem tőle.
Az álomszülés számomra az lenne ha csak úgy kiteleportálná magát a gyerek, 0 fájdalommal 🙃
Egyébként, nekem baromira fájt az első szülésem, sok sok órát vajudtam, meg mindent vágtak, amit lehet vágni, és csomó ismeretlen orvos, tanuló volt bent, tehát nem egy háborítatlan szülés volt, de visszagondolva, nem volt vészes, most se csinálnám másként.. az idő megszépíti az emléket 🙂 a másodikat is ugyanezzel a bandával szülöm
A 4-es kb leírta. Ambulánsan, villám gyorsan, a férjem, orvosom és szülésznőm segítségével/támogatásával.
Sajnos jelen helyzetben ez is csak álom. 6-8 hét alatt nem hiszem hogy sokat fog javulni a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!