Szülés után milyen gyakran járnak a dokik megvizsgálni?
Az mennyire kinos szitu, hogy szinte állandóan távozni fog a vér, és ugy jönnek megvizsgálni? :D vagy hogy kell ezt elképzelni?
Ki milyen táskába pakolt? Utazó vagy gurulós bőrönd is mehet? Valamint mennyire szeretik, ha sok cuccal csekkolok be a korhazba?
Senki nem nyúl a puncihoz a hathetes kontrolling. A hasat nyomkodják csak, hogy hogy áll a méh összehúzódása.
Senkit nem érdekel, hogy miben és mennyi cuccot viszel.
Kontrollig semmi vizsgálat, ami 6 hetesen van.
Szülés után gondolni sem fogsz arra, hogyan vizsgálnak meg, ha vérzel...ott is csekkolnak majd néha, pedig vérezni fogsz:)
A fogadott dokim annyit "vizsgált" a gátmetszésen, hogy az ágyamon fekve felhúzott térddel a térdemig húztam a bugyim és csak rápillantott 3 méterről, le se hajolt. Nehogy parázz ilyenen, hogy kínos a vérzés. Pl. Hashajtót is gyakran kapnak az anyukák és úton útfélen minden ottani szakember rákérdez, hogy sikerült-e a produkció. A szülészeten nincs olyan, hogy "kínos".
Nekem praktikusabb utazótáskába pakolni, de ahogy szeretnéd. Annyi cuccot viszel, amennyit akarsz. Én egy sporttáskával és a sima utcai válltáskámmal mentem, de nem vagyunk egyformák.
Nekem mindkétszer a 3. napon a fogadott dokim ránézett a gátsebemre, de oda se nyúlt és a hasam sem nyomkodta. Legközelebb a 6 hetes kontrollon nézett, ott már hüvelyi ultrahang, kézzel is benyúlt és a hasam is nyomkodta.
Két táskával mentem, egy nagyobb sporttáska a gyermekágyas osztályra a 3 napra és egy kis sporttáska a szülőszobára.
Reggel este van vizit 😅 Őszintén szólva tőlem megkérdezik hogy érzem magam és ennyi a “ vizsgálat”
Hazamentel előtt azért a gátsebet szemrevételezik.
Nekem annyi volt a vizagálat, hogy kerték toljam le a bugyit, megnézte milyen a vér a betéten. Oda nem is nézett a doki, csak a betétet nézte meg. Hasamat is nyomkodták, de azt altalában a szülésznők, ill. 1x az is megnézte a betétemet. Azt mondta rá, szépen tisztul.
Masik kerdésedre. Én sima utazótáskát vittem, de manapság már a bőrönd is teljesen megszokott. Ami neked kényelmesebb. Én jobban szeretem a sporttáskát, az oldalzsebekben jobban tudok szortírozni.
Ahogy írjak nem néznek mindennap.
De tényleg kérdezik majd másnap hogy tudtál-e kakilni.
Nekem a szüles utáni 6.napon volt a gátmetszésem varratszedése, akkor nézte a sebet és váladékot
Majd 6 hetes kontroll csak
En is sok cuccot vittem. Senkit nem érdekelt.
Ugy kell pakolni a szobában, hogy más is elférjen, meg persze ne ők hordják be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!