Aki nem fogadott orvosnál szült, azoknak mi a tapasztalata? Érdemes fogadott orvosnál szülni?
Az elsőnél fogadtam. A magánrendelésen öltözéssel együtt is max. 5 percet voltam bent és uh-t soha nem csinált. Uh-ra, vérvételre, stb. a kórházba kellett menni. Szóval tök felesleges volt még pluszban hozzá is járni. Én ott akartam hagyni, de a családom ragaszkodott hozzá, hogy de, kell a fogadott, külömben le fognak sz...ni meg bal lesz.
Éjszaka szültem, én be sem hívtam volna, de a kórház automatikusan értesítette... Az volt életem egyik legrosszabb pár órája. Nem tájékoztatott semmiről, levegőnek nézett, fél mondatokkal válaszolt, mintha valami hülye lettem volna, túladagolta az oxitocint, az érzéstelenítő nem hatott még, amikor összevarrta a gátam, a varratokat meg nem a kórházban szedte ki, hanem a magánrendelésére hívott be, és addig is otthon kellett hagyni a 3 napos babámat. Szerinte csak gátmetszéssel lehet szülni, ha nem vágna fogyatékos lenne a gyerek. Ja és egy pár varratot bennem hagyott, gennyesre begyulladt.
A fogadott orvosnál mindig fent áll a veszély, hogy rosszkor hívjuk. (Nagymamája halálos ágya mellől, 50. szülinapi bulijáról, fia első focimeccséről, szex közben, vagy egyszerűen csak fáradt, mert hosszú ügyelet vagy műtét után van, stb.)
A másodikat ügyeletesnél szültem. Itt a szülésznő is nagyságrendekkel kedvesebb volt, ő sem "zaklatott". Az ügyeletes dokit 3-szor láttam: amikor beérkeztem, megnézte a méhszájat, aztán amikor burkot repesztett, és a kitolásnál. Nem vágott kötelező jelleggel, csak mert az a szokás. Nem volt ez sem egy "orgazmikus" szülés :D (nem is vágytam arra), de életem egyik legszebb napja volt. :)
Ja 13. vagyok. Az sztk-s terhesgondozással meg voltam elégedve, már legalábbis azzal, ami ajtón belül történt. Többet foglalkoztak velem, magyaráztak, komolyan vették a tüneteimet, ha volt, szemben a korábbi fogadottal.
Az sztk-s rendeléssel az volt a baj, hogy aznap reggel, személyesen kellett bejelentkezni, szóval hajnalban ott kellett lennem, hogy bejussak. De a rendelés csak később kezdődött el, és a többi "hölgy" sokszor lincshangulatban volt (hosszú várakozás, ki következik?, stb...)
1.nél volt fogadott dokim, 37 hetes voltam amikor közölte, hogy 2 hét múlva beindítja a szülést, ha nála akarok szülni, urána elutazik. Persze nemet mondtam, jól tettem. Ügyeletesnél szültem, teljesen elégedett voltam.
2.nál már nem is fogadtam dokit, szülésnél mindenki ügyeletes volt, megint csak elégedett voltam mindennel.
Most 3.at várom, eszembe se jutott fogadni orvost, költöm másra azt a pénzt.
Volt a kórházban egy irtózatosan bunkó orvos, aki kB leszart mindig mikor az ultrahangra mentem, semmit nem mondott soha, köszön ide köszönt, sőt, mikor rossz lett az nst és még kellett volna néznie ultrahangon, elkuldott a pcsába hogy ő nem néz meg....
Rettegtem volna ha pont nála kellett volna szülnöm.
Az ügyeletes orvos nem volt vészes amíg rám nézett, sokan szeretik, de én nem szültem volna nála. Úgyhogy megértés hogy tudtam jön az én orvosom,akit már ismerek, és nem kell azon idegeskedni hogy valami állat fogja levezetni a szulesemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!