Rettegek a szüléstől volt valaki igy?
Olvass a témában olyan könyvet, ami segít.
Pl
Útmutató szüléshez
Szülés, ahol én irányítok
Mitől félsz?
Nincs mitől.
A traumatikus szülések oka általában a rossz orvos, vagy az, hogy az ember teljesen a szakemberre bízza magát. Közben szülni a kismamának kell.
Nekem volt egy nehéz és egy könnyű szülésem is.
A 2. Lett könnyebb, mert egyedül csináltam.. otthon vajúdtam.. 15 percet töltöttem a szülészeten..
Hallgattam az ösztöneimre, alkalmaztam az olvasottakat.
A zsinór a baba nyakán volt,ez sem okoz gondot ha nincs csomó..
A szülés nem orvosi esemény ha nincs különösebb oka / szervi elvaltozás, egészségügyi, pl vérnyomás gond/
Ez a természetes szaporodásunk..
Ha mégis van valami, arra van ott a kórházban a személyzet..
Félek a fájdalomtól
És még pánikbeteg is vagyok🤕
"Mitől félsz?
Nincs mitől."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2es,persze nem orvosi esemény, mégis szerinted mennyi anya és baba halt eddig bele? Igenis orvosi esemény. Kérdező, bocsi nem rádijeszteni akartam, de a 2es egy idióta.
Van online szülésfelkészítés, olvass a témában, gyakorold a légzéstechnikákat, kérj edát, tájékozódj milyen természetes fájdalomcsillapító módszerek vannak, esetleg készíts szülési tervet.
Azért félsz,mert ismeretlen és új élmény lesz.
Én is rettegtem de mikor már ott voltam,elmúlt a félelem. Átvette a helyét a fájdalom :D
Felesleges pánikolni miatta. Magaddal cseszel ki. Inkább próbálj felkészülni amennyire lehet.
Nekem 2 dolog segített fejben helyretenni a dolgokat. Egyrészt az orvosom mondta, hogy a világon semmilyen fájdalom nem jó, nincs értelme, kivéve a szülészeti fájdalmat, ez kell ahhoz, hogy minél hamarabb kibújjon a baba, másrészt ugye elsősorban a gyerek születik meg, nem mi szülünk. Róla szól ez az egész. Gondolj arra, hogy minden fajassal közelebb kerülsz ahhoz, hogy végre magadhoz öleld a babádat, akit 9 hónapig a szíved alatt hordtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!