Szerintetek ez a koronavírus bármi hatással bír majd a szülésre/vizsgálatokra?
Értem ez alatt, hogy látogatási tilalom alatt apuka bejöhet-e szülésre vagy esetleges karantén esetén vizsgálatra hogy megyünk. Kórházban tartózkodás ideje változhat- e. Vagy úgy általában ki mit hallott, gondol erről?
Én május végén fogok szülni Szegeden, tudom addigra sok változás lehet. De egy picit ideges vagyok emiatt, hogy mi lesz ha itthon is nagyon sok beteg lesz.
Köszönöm!
Fel van fújva ez a koronavírus. Barátnőm Ausztriában, Svájctól nem messze, Olaszországtól 300 km-re dolgozik. Semmi, de semmi felhajtás nincs a koronavírus miatt, nem is érti, hogy Magyarországon mi ez a konzerv felvásárlás és pánik. Itt minden hír a koronavírusról szól. Amúgy a kormány generálja, hogy elterelje az emberek figyelmét valami másról. Most nincs migráció, most ez van.
Kérdésedre válaszolva, egy hányás-hasmenés vírus miatt is szoktak látogatási tilalmat elrendelni a kórházakban, nagyon helyes is, nem hiányzik senkinek, hogy bevigye egy járókelő az amúgy beteg embereknek a nyavalyákat. A szülésre egy ember bemehet,csak az újszülött osztályra nem mehet majd be látogatni. Ezzel kapcsolatban adtak ki országos közleményt is, sajna az egyik kismamás csoportban láttam fac...on, már nem tudom visszakeresni melyikben.
Az a pár kórházi nap pedig sajnos nem wellness, ki kell bírni. Utána otthonra azt engedsz be, akit akarsz.
Szülésre egy kísérő bemehet, de utána látogatni már nem. Valahol az épületbe sem engedik be jelenleg, csak a bejárat előtt várakozhat, mikor a picit viszik haza.
Jelenleg ez van érvényben.
Én nem is a látogatók miatt aggódom, mert amúgy sincs akkor az ember a toppon. Előző terhességnél már tapasztaltam. Csak hogy úgy tűnik Olaszországban elég komoly a helyzet és az itthoni kórházban a színvonal azért tudjuk milyen.. Nincs elegendő kórház vagy orvos egy esetleges veszély esetén.
Meg az a baj, hogy még nincs koronavírus de más betegséggel is beülnek a váróba jobbra balra köhögés megy, nincs senki tekintettel a másikra. Sőt! Nem értik az emberek, hogy kismamáknak vigyázni kell magukra.
Nem gondolom hogy a betegségtől fél a kérdező, inkább csak aggódik, hogy Apuka bent lehet e a szülésnél... és érthető ha emiatt aggódik.
Jelenleg az a helyzet, hogy bent lehet (kormány által jóváhagyva), de az adott intézmény ezt felül bírálhatja. Emiatt mindenképp a kórházat kell kérdezni erről ahol szülni fogsz.
Egyébként május vége nagyon messze van, addigra simán lecsillapodhat a dolog, így ezen kár ennyire előre stresszel és. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!