Ha pl éjszaka kell mennem szülni, akkor az osztályravétel hogyan történik? Mármint milyen vizsgálatokra kell számítani, az orvosom behívják? Minden érdekel!
Ha éjszaka ŕád jön a szülés akkor felhivod az orvosod ha van mert neki is kell idő észhez térni, beérni. Magaddal viszed a kórházi táskád. Ha elfolyt a vized mentőt hivj és utána egyből az orvosod.
A szülőszobán tőlem nevet, lakcimet, azt hiszem taj számot, hanyadim szülésem.
Megmérték a vérnyomásom, megnézték a méhszájam és a fájasok hosszát kérdezeték még meg.
Az 1 szülésemnél gépre kötöttem mert inditott volt.
De ugyan az volt a felvételen.
Kaptam hálóruhát meg a papucsomat kellett kivenni. A cuccomat hozta a szülésznő.
A 2. szülésem a kórházi felvételről egyenes út volt a szülősobára.
Amikor megszülsz meg inni kell teát hogy tudj pusilni.
Le kell zuhanyozni és tolókocsival levisznek 3 óra után (ha nem történt semmi baj) levisznek a gyerekágyra.
Ha sokat vérzel maradsz a szülőszobán.
Pécsen:
Egy külön szobában lekell vetkőzni és átöltözni utána, néztek egy vizeletet.
Utána szülő szoba, nekem a kezembe nyomták a papírokat amiket alá kellett írni. Után megnézett az ügyeletes. Utána föl rakták a gépet. Szülés után 2 óra "pihi" szülő szobán majd onnan az osztályra ott kb. 1,5-2 óra pihi utána felállìtottak és menni kelellett pisilni, ha nem jött volna össze akkor katéter..
Hajnal fél 3-kor indultunk, 3 előtt már beértünk. Engem megvizsgáltak, nst volt, papírokat írtam alá és mentem szülőszobára.
Az orvos nekem elmondta hova menjek. Nem mondta, hogy hívjam. Azért a kórházban rákérdeztem ki értesíti általában a fogadott orvost de azt mondták majd ők. Aha, reggel 7-kor derült ki, hogy senki nem szólt neki. Utána érkezett meg.. abban a pár órában mondjuk amíg nem volt se hinném, hogy sokszor nézett volna rám, valahogy még örültem is, hogy nem piszkálnak. 10-re született meg a babám szóval nem maradt le semmiről így sem.
(Nyíregyháza)
Engem megvizsgált az ügyeletes doki is, hiába volt fogadott orvosom. Csak akkor hívják, ha már 3 ujjnyira ki vagy tágulva, szóval ha korán bementek, akkor az ügyeletes fog vizsgálgatni.
Nálunk a dokim nem adta meg a számát, nem akarja, hogy mindenféle hisztivel hivogassák a kismamák, a kórház hívja, ha ők úgy gondolják. Ezért én még egyszer nem is fogadnám fel. Nem azért fizetek, hogyha nincs kedve a tanuló nővérkének, akkor nem hívja fel a dokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!