Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés utolsó hány órája...

A szülés utolsó hány órája az, amikor már tényleg kibírhatatlanul fáj?

Figyelt kérdés
Mert gondolom, a vajúdás elején még ritkábbak a fájások, rövidebbek is, és nem is olyan erősek. Az utolsó hány óra a brutális? Ti kértetek/ kaptatok fájdalomcsillapítót?
2020. febr. 22. 22:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló, és te hogyan kaptad a fájdalomcsillapítót? Infúzióba?
2020. febr. 22. 22:55
 12/25 A kérdező kommentje:
* utolsó előtti
2020. febr. 22. 22:57
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

2 kontrakció közt aludtam is.

A fájás elindul a méh tetejéről és nekem a méhszájnál fejeződött be / van akinek derékbasugároz/

Nem kértem

Nem is tudom kaphattam volna-e.. de eszembe sem jutott

1 pont volt “elviselhetetlen”

Amikor a szülési csatornában volt a kicsi.. és még 1 nyomás kellett..

Aztán megint elvágták a fájdalmat..

A vegén az utolsó 30 perc vajúdást azért kihagytam volna

Nekem az egész 7 h volt

2020. febr. 22. 22:57
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. febr. 22. 23:00
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

A fájdalom mértéke nagyban függ attól, mennyi és milyen beavatkozások vannak. Minél több annál jobban fáj.

Pl. a burok repesztès is fàjdalmasabbà teszi, amíg épp a burok az tompítja, a babát sem szorítja annyira.

Az oxitocin infúzió, v injekció nagyban növeli a fájdalmat. A szülés alatt termelődik ez a hormon, de nem csak ez termelődik, hanem fájdalomcsillapító hormonok is, viszont ha mesterségesen viszik be az oxit, akkor az anya saját hormon termelése leáll, így nincs természetes fájdalomcsillapító, nincs természetes fokozatossàg. A saját hormonokkal történő szülés esetén van szünet fajasok között, az infúzió viszont egyfolytában csöpög, nincs szünet, egy idő után a fajasok között sem lesz. Ráadásul durva mellèkhatàsai is lehetnek, csak a betegtájékoztatót sosem adják oda.(a neten fent van)

A kényszer fekvés, vagy bármilyen testhelyzet, amit az anya nem magától vesz fel is növeli a fájdalom mértékèt. A mozgás is csökkenti a fájdalmat.

A vajúdás utolsó szakaszában, 8cm-nèl szokott az az érzése lenni az anyáknak, hogy nem bírják tovább, hányinger, sírás is jellemző erre a szakaszra, de csak pár perc, megfelelő támogatás esetén gyorsan túl tud lendülni rajta, és kezdődhet is a kitolás.

A vajúdás hossza attól is függ, mennyire érzi magát biztonságban a szülő nő, tud e nyugodt környezetben lenni, vagy zavarja picit is valami, akár az hogy folyton rànèznek. Ha nem érzi magát biztonságban, stresszhormonok termelőnek,amik leàllîtjàk a szüléshez szükséges hormonok termelődését, hogy "menekülni tudjon" a vészhelyzetből az anya, és csak azután 8ndul újra, ha biztonságban érzi magát.

Tehát a vajúdás hossza, fájdalmának mértéke függ a környezettől, testhelyzettől, beavatkozásoktól. Minél természetesebb egy szülés annál inkább elviselhető. A saját teste nem az ellensége az embernek, önmagától nem okoz akkora fájdalmat magának, amit ne tudna elviselni, ami kibírhatatlan lenne.

2020. febr. 23. 00:00
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első 7 óra, szinte fájdalom mentes volt. KB mensi szerű fájások voltak rendszertelenül.

Aztán burkot repesztett, kaptam oxyt, a kövi 4 óra brutális volt, ordítottam a fájdalomtól.

Nem volt altatóorvos így csak gázt kaptam, ami semmit nem segített, csak lehánytam a nővért.

2020. febr. 23. 07:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én most szültem 12 napja úgyhogy még aránylag friss az emlék, de már sok dolgot törölt az agyam. Nekem a 10 perces fájások ugyanúgy fájtak mint a 2 percesek, csak legalább azok 10 percenkent jöttek volt időm pihenni,míg a sűrűbbek összefolytak A sűrűbb fajasok illetve a 10 percesek is 1 percig tartottak. Számomra olyan volt mint egy hullámvasút... éreztem jön a fájás egyre inkább erősödött erősödött erősödött majd elkezdett enyhülni ... enyhült és enyhült.. majd elmúlt , 2 fájás között nem éreztem egyáltalán semmit. Őszintén szólva számomra a legrosszabb része az egész szülésnek a fájdalomcsillapító ellenére a varrás volt... sajnos sokat kellett varrni és annak ellenére hogy a babám már a mellkasomon volt nem tudtam elvonatkoztatni attól mit csinálnak ott.
2020. febr. 23. 09:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez, mert pl nekem annyira lezsibbadt odalent minden a fájdalomtól meg mindentől, hogy nem is éreztem hogy varrnak. Fura az emberi szervezet, egyiknek ilyen másiknak olyan.

Én pl szülés után rettenetesen remegtem, úgy az egész testem. Éppen ezért engem varrasnál kikötöztek mert a lábamat nem tudtam tartani..

2020. febr. 23. 09:59
 19/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sokat segített!
2020. febr. 23. 12:24
 20/25 khniki ***** válasza:
76%
Nem volt kibírhatatlan, pedig oxyt kaptam. A vajúdás utolsó órája volt a legkellemetlenebb. A kitolás nem fájt.
2020. febr. 23. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!