A szülés utolsó hány órája az, amikor már tényleg kibírhatatlanul fáj?
Nagyon sok mindentől függ.
Az első fiamnal az első 2 ora csak nagyon kicsi fajas volt, a második fiam 2 ora alatt meg is született.
Az első végül 12 ora alatt lett meg, ebből olyan 9 ora intenzív (némán kocsis káromkodásos) fájdalom.
A másodiknál elfolyt a víz es rögtön piszok erős fájások jöttek.
Ez nagyon egyéni, minden szülés más.
Nekem összesen 5 óra volt az egész, abból az utolsó 1-1,5 óra volt brutál.
A vajúdás vége volt nekem nagyon brutal, amikor már olyan 1,2 percesek voltak a fájások, de bevallom annyira rosszul viseltem hogy ki is törlődött a memóriámból. Volt egy pár óra amikor az 5 percesnel is vakartam volna a falat, nagyon "érdekesnek" tartottam mert valamelyik fájás kevésbé fájt pl 2 percesnel, valamelyik meg halál volt a 10 percesnel is :)
A kitolás szakasz meglepően könnyen ment, nekem az a része már nem fájt, olyan megkönnyebbülés érzésem volt közben, 5 nyomásra kint is volt a fiam.
Kaptam fájdalomcsillapitot, de már nem emlékszem mikor kaptam, valahol a vajúdás alatt.
És oxitocint is kaptam, 2x,szerintem ezért fájt nekem annyira.
Azt mondják sima szülés kevésbé fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!