Tényleg igaz, hogy szüléskor bemehetnek a tanulók?
Oktatókórházban bent lehetnek, hiszen hogyan máshogy tanulják meg a szakmát, ha sosem láthatják élőben?
De ettől nem kell kiakadni, ők ugyanúgy mint az orvos, a szakmai dolgokra figyelnek és kötik őket a szakma szabályai.
Hát ha oktató kórházban fogsz szülni akkor bemehetnek, de ott is megkerdezik hogy nem zavar e, és mondhatod h kösz nem szeretném, akkor kimennek. És minden esetben megkerdezik, és nem sertodnek meg ha nemet mondasz.
Átlag kórházakban pedig nincsenek tanulók.
Nekem is volt bent 6 ápoló tanuló, 4 szülésznő tanonc, 4 rezidens 4 medikus plusz a saját orvosom és szülésznőm.
De az a helyzet, ha már 15 órája vajudsz, már ugyan mindegy ki mit lát, nem érdekel mert annyira onkivuleti állapotban vagy.
Én oktatókórházban szültem (Bp. 1-es nôi klinika), kétszer. Az elsônél 3 tanuló volt jelen a szülés elôtti utolsó vizsgálatnál (burokrepesztés stb), majd néhány órával késôbb a császármûtéten is bent voltak. A legelején megkérdezték, h jelen lehetnek-e (mármint nem ôk, hanem az orvos), de sztem aki oktatókórházban szûl, az egyrészt ennek tudatában van, másrészt hogy máshogy tanulnának a jövô orvosai...
A vizsgálaton és utána a mûtét alatt is végig oktatták ôket, szóval tényleg azért vannak ott 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!