Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz, hogy szüléskor...

Tényleg igaz, hogy szüléskor bemehetnek a tanulók?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy cikket és alatta rengeteg hozzászólást, hogy 15-20 tanuló nézte végig a szülését, volt akihez még a takarítónő is bement. Igaz ez? Jogom van megtagadni, hogy bejöhessenek?

2020. febr. 22. 19:47
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám szülése ezelőtt 37 évvel elég különlegesnek számított Debrecenben, kb 10 orvostanhallgató is meglátogatta közben.

Biztos most is van ilyen.

2020. febr. 22. 21:21
 22/42 anonim ***** válasza:
95%

Oktatókorhazban szültem Budapesten, egy fiatal lány volt ott a dokin és a szülésznőn kívül, de nem zavart, nem fontoskodott, a háttérből figyelt.

Nem zavart h ott van

2020. febr. 22. 21:28
 23/42 anonim ***** válasza:
98%
Nekem a 18 hetes genetikai uh-on volt bent két hallgató, de ha a szülésnél is ott lettek volna, az sem érdekelt volna. Így is volt két rezidens szülész, egy főorvos, két szülésznő, egy nővér, a csecsemős meg a gyerekorvos. A szomszéd szülőágyat épp rendbe tette a takarítónő, de pont nem erdekelt ki van ott, tőlem a portás is lehetett volna, csak legyünk túl rajta minél előbb.
2020. febr. 22. 21:32
 24/42 anonim ***** válasza:
26%
Én első szülésnél nem engedném, hogy a kelleténél többen legyenek bent, épp eléggé stresszelnék, és az nem tesz jót a szülésnek. Másodiknál már valószínűleg nem zavarna, ismerős lenne a helyzet.
2020. febr. 22. 21:37
 25/42 anonim ***** válasza:
97%

Nálam is volt bent egy fiú. Negyedéves, ha jól emlékszem a táblájára. Nem kérdeztek meg, bejöhet e. Engem nem zavart. Csak állt és nézett. Valahogy nekik is tanulni kell. Amikor varrt össze a doki akkor meg magyarázott neki, mire kell figyelni, meddig kell varrni. En ebben nem látok kivetni valót.

A másik, mikor már majdnem megvolt a baba a szülésznő kiabált, hogy szóljanak le hogy újszülött jön. Ekkor megjelent 3 noverke (?) és vártak a babát. Plusz jött megnézni a babát az éjszakás szülésznő, akivel végig csináltuk a vajúdást. Benézett a főorvos is aki a burkot repesztette (nem nála szültem, hanem egy másik dokinal). Meg a másik szülőszobarol is atnezett az ottani szülésznő is. Ez így 3 szülésznő, 3 noverke, 2 orvos, 1 orvostanhallgató. Engem rendesen meg is hatott, hogy örül mindenki a babának. Mosolyogtak, drukkoltak, gratuláltak. Szerintem a nővérek között is volt tanuló, mert ránézésre az egyik nagyon zsenge korú volt. Jól volt ez így.

48 óra vajúdás után már semmi sem megalázó. Addigra en már elvéreztem félig, lehanytam a szulesznot, össze magzatvizeztem mindent, megvizsgált 4 orvos (nem volt fogadott így az esti főorvos, plusz ügyeletes orvos és a reggeli főorvos plusz akinél szültem.) látott már mindent 2 szülésznő is. Oh hat mi meg pluszba egy szülésznő meg pár noverke és tanuló?! Ugyanmar! Ráadásul addigra a ferjem is eleget tett a szülésznő “nezze apuka, itt a feje, megtapintja?!” felszólításának. Na az egy picit morbid volt. 😂

Nem vagyunk egyformák. Engem az se zavart volna, ha a fülészeti rendelésre várók is bejönnek, csak legyen meg végre a baba. Meg lett.

2020. febr. 22. 22:03
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Ja azt meg hozzátenném, hogy a szules előtt alá kellett írnom kb 20 oldalnyi papírt. Simán lehet hogy akkor aláírtam, hogy tanulok is jelen lehetnek. Azt is aláírtam, ha úgy alakul kivehetik a mehemet. Szoval lehet egy olyan papír is volt, ami erről szólt. Erre már nagyon emlékszem.
2020. febr. 22. 22:15
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rezidens csinálta a császárom. Maximálisan elégedett voltam vele. Legalább tudom, hogy ketten figyeltek rám.
2020. febr. 22. 22:21
 28/42 anonim ***** válasza:
91%
Nálam is volt bent tanulo, kerdeztek hogy zavar e vagy bent lehet. Aranyos csaj volt, látszott hogy tanulni akar, hat mondtam maradjon, persze. Es milyen jo is volt hogy ott volt, annyira nyugtató termeszete, hangja volt hogy jobbá tette a szülést :))
2020. febr. 22. 22:53
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom megkérdeznek ill. egy papírt kell aláírni, hogy engedélyezed, vagy sem. Nekem nem kellett, mert pont karácsonykor szültem, így nem voltak egyetemi hallgatók a szülészeten.
2020. febr. 22. 23:51
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Oktató kótházban igen. De mindenképp meg kell téged kérdezniük, hogy engeded e. Barátnőm úgy szűlt 8 éve, hogy 10 kicsi indián leste premier plánba 🤦‍♀️ neki senki nem szólt, hogy megtagadhatja.

Nálam a császáromnál volt bent a majdnem végzős tanuló

2020. febr. 23. 06:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!