Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz, hogy szüléskor...

Tényleg igaz, hogy szüléskor bemehetnek a tanulók?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy cikket és alatta rengeteg hozzászólást, hogy 15-20 tanuló nézte végig a szülését, volt akihez még a takarítónő is bement. Igaz ez? Jogom van megtagadni, hogy bejöhessenek?

2020. febr. 22. 19:47
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
93%
Nálam volt bent egy, szülés másnapján kérdeztem a páromat, hogy jól rémlik hogy varrásnál valakinek magyarázott az orvos? Azt mondta volt bent egy tanuló csávó, az orvos megkérdezte tőlem hogy bent lehet-e, én pedig igennel válaszoltam - hát nem emlékszem rá 😅
2020. febr. 22. 20:15
 12/42 anonim ***** válasza:
90%
Dehogy vihognak... Olvastál pár remtorténetet aminek a fele nem igaz. Aki nem tud viselkedni ugy b assza ki az érte felelős orvos, hogy csak les. Na meg nem azért megy az ember orvosnak, hogy nevetgéljen a tananyagon, mert neki az.
2020. febr. 22. 20:15
 13/42 anonim ***** válasza:
94%

11 évvel ezelőtt,mint gyakornok én is voltam bent szülésnél, s nem azt néztem mi van a lába közt ,vagy hogy szenved,hanem hogy fogom ellátni azt a kis ujszülött csodát,akiért most ez a nő küzd!

Ezért vagyok ma az aki, csecsemő és gyermekápoló vagyok, és egyben helyettes osztályvezető főnövér.

Nem mindenki vihog. Van aki igenis komolyan veszi a szakmáját!

Belőlük lesz a következö nemzedék,aki majd akár a te unokád születésénél fog segiteni.

És hozzátenném 4 éve szültem, nálam is volt bent tanuló, rezidens is, söt az EDÁT is egy rezidens gyakornok szúrta be.

De persze, megtagadhatod,hogy ne legyenek bent!

2020. febr. 22. 20:18
 14/42 anonim ***** válasza:
91%

Kistarcsai kórházban szültem 2018ban.

A szülésznőm az ajtóból kérdezett hogy van 2 tanuló lány bejőhetnek e.

Bólintottam,mert egyrészt a nagyon végén jártam,másrészt ők is így tanulnak,aznap ráadásul csak én szültem mint kiderült,így legalább volt alkalmuk tanulni.

A kitolásná hallottam hogy mondogatta a sz.nőm mit hogyan tegyenek,majd a méhlepény megszületésekor kérdezte őket annak a részeiről stb. Én is néztem velük együtt,csoda látni hol nőtt a fiam.

Egyébként csendben álltak a szekrény mellett szülés alatt,nem zavartak.

...

A takarítónő más tészta! Kiküldeném mint a huzat

2020. febr. 22. 20:19
 15/42 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy vihognak. Nem általános iskolások. Már a takarítónőnél gyanús lehetett volna, hogy kamu.
2020. febr. 22. 20:23
 16/42 anonim ***** válasza:
98%

Az első szülésem oktatókórházban volt, egy fiú tanulót engedtek be hozzám de nem emlékszem megkérdezték e véleményem. Nem nagyon érdekelt hogy ott áll siri csendben, de a kitolàsnál nagyon rendes volt és odaállt hogy karmoljam bátran a kezét szorítsam ahogy szükségesnek érzem.

A másodiknál vajúdás alatt hozzánk is bejárkált a takarítónő (aki amúgy szülőszobai asszisztensnek nevezte magát), csórim nagyon lelkes volt egyem a szívét folyamat jött odaadja e kéjgázt, vagy hozzon e valamit. Engem nem zavart ő se, üde folt volt.

2020. febr. 22. 20:40
 17/42 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk volt olyan, hogy 30-an néztünk végig egy szülést... Később pedig rendesen asszisztáltunk is.

Amennyiben oktató kórházban (klinikán) kapsz ellátást, ahhoz hozzátartozik az is, hogy vannak hallgatók is.

Egyébként pedig a hallgatók is "leszarnak" téged, ha már te is így fogalmaztál. Senki nem fog emlékezni még az arcodra se 2 perccel később, csak az a fontos, hogy mi történt ott veled szakmailag a hallgató szempontjából.

Ha nem tetszik, elmehetsz máshova is szülni.

Legyen már annyi csepp eszed, hogy vannak dolgok, amiket csak gyakorlatban lehet megtanulni. Vagy te hogy képzelted a kis fejedben, hogyan válnak orvossá az emberek? Egyik reggel már rutinos szülészek lesznek, vagy mi? Persze, leszarhatod, de belegondoltál, hogy a te orvosod is annak idején hogyan tanulta meg a dolgokat? Persze lehetsz itt önző, de ilyen hozzáállással ki fog segíteni majd az unokádat világra hozni?

2020. febr. 22. 20:45
 18/42 anonim ***** válasza:
86%

3.-ra

1 tanuló csecsemős volt

Mégis 10-en voltunk a kitolásnál.....

2 csecsemős

2 szülésznő

2 orvos

Férjem

Én

Gyerekorvos

És talán anesztes vagy nem tudom ki....

11. A lányom ;)

/ komplikaciótól tartottak/

Egyébként oktatókórházban jellemző,hogy a helyzetre bemegy más is..

Ott nem zavar

Nekem is utóbb ugrott be , hogy mi fenének lettek egy pillanat alatt annyian

2020. febr. 22. 20:50
 19/42 anonim ***** válasza:
70%

Oktató kórház ilyen, azért van, aki oda megy számítson a betoppano tanulokra. Ha nem szeretnél ilyet,menj másik kórházba szülni.

Én Bpn a SOTE 1en szültem, ott nem csak szülésre, ctgre is néha jöttek illetve sima uhra vagy hüvelyi vizsgálatra is. Semmi gond ezzel szerintem, valahogy meg kell tanulniuk.

Amúgy igen, nekem is akkor jöttek be hirtelen sokan, amikor már úgy volt talán császár lesz.

Magyarázták is az ottlévőknek hogy mi hogy lesz, ilyesmi.

Végül sikerült megszülnöm, úgy hogy ugye bent voltak elég sokan, legalább 10-en plusz az orvosom, mégis a méhlepényem felét bent hagyták, 3 hét múlva szedték ki. Úgyhogy remélem nem ezeknél a tanuloknál fog születni az unokám stb. :)

2020. febr. 22. 20:56
 20/42 anonim ***** válasza:
90%

Nálam is bent volt két tanuló, de fel se tűnt annyian voltak..,

Iker koraszules

2020. febr. 22. 21:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!