Miért nem választható egy kórházban a császármetszés?
Nem vita indító, csak egyszerűen nem értem. Azt tudom, hogy magánban borsos összegekért választható de most nem ez a téma. Tehát, ha a kismama császármetszést szeretne, de nincs rá úgymond indok, akkor miért nem választhatja?
Tudom, komplikációk esetén jön a császár, vagy ha nem akarnak kockáztatni valami egészségügyi indok miatt ilyenkor biztonságosabb. De! Ha ezt vesszük figyelembe, hogy komplikációk esetén biztonságosabb, akkor komplikáció nélkül is az, hiszen éppen ezért választják. Pl. A babának esik a szívhangja vagy nem kap elég oxigént normál szülés közben, ne adj Isten oxigén hiánya lesz és ezáltal sérül. Akkor ugye jön a császár! De miért kell azt megvárni, hogy esetleg ilyen történjen? Miért baj az, ha a kismama esélyt sem akar adni ilyen komplikációknak? És egyből a biztonságosabbat kéri? Mert ugye hallottunk már olyantól is, hogy normál szülés császárral végződött és mégis sérült lett a baba. Császárnál alapból nem lett volna ilyen probléma. Meg sajnos egyik ismerősömnek is meghalt a babája szülés közben, mivel a köldök zsinór hamarabb született meg, mint maga a baba. Így nem kapott elég oxigént . Na ez sem történt volna meg ellenkező esetben...
"Hiszen olyat már mindenki hallott, hogy hüvelyiből lett császár mert így biztonságban még tudott születni a baba, de olyat még senki sem hogy nem sikerült a császár, így mentsük meg a babát hüvelyi szüléssel."
Persze, mert ilyen nem létezik. Ha már fel van vágva a nő hasa, már nem tud nyomni, de fordítva még működik.
Én hüvelyi úton születtem, a testvérem császárral, én egészséges lettem, a testvérem oxigénhiányos, fogyatékos.
Mindenki amellett teszi le a voksát, amivel a környezetében kevesebb rossz tapasztalattal találkozott. Eszembe sem jutott a császármetszés, az első gyerekemet is természetesen szültem, egészségesen, most várom a másodikat és rettegek már a császár gondolatától is.
Ettől függetlenül megértem az aggodalmaidat, ha a környezetedben van x beteg természetesen született gyerek, és x egészségesen született császáros.
De ez a történet nem ennyire fekete és fehér. Szerintem le kéne küzdened a félelmeidet, hiszen a babának is jobb, ha megpróbálkoztok a hüvelyi szüléssel.
Én természetesen szültem, a barátnőm életmentő császárral, 3 nap különbséggel. Míg az én gyerekem egy teljesen nyugodt, eszik-alszik baba volt, addig a barátnőmé egy 0-24 síró baba. 1 éves koráig nem aludtak éjjel, mert fél óránként sikítva ébredt mint aki rosszat álmodott. Most 2 éves, de a mai napig többször kel éjjel, mert rémálmai vannak. A hasfájás egyik jelét sem mutatta, a doki szerint a szülés traumatizálta a gyereket. Míg én 2 éves koráig szoptattam a gyereket, addig neki be se indult a tejtermelés.
Lehet, hogy ezek csak a véletlen műve, és ha természetes úton született volna is ilyen lett volna a gyerek, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy a gyereknek az a legjobb, ha áthalad a szülőcsatornán.
Termeszetes uton szultem, oxyval, vakummal, gatmetszessel... 25ora vajudassal.... Ezek utan sem szeretnek csaszarral szulni!!!
Szobatarsam az volt, en masodik nap mar ultem, mig O sem allni, sem ulni, sem fekudni nem tudott fajdalom nelkul! Szerintem nem a csaszar a konnyebbik ut, illetve a legbiztonsagosabb sem!
Megertem a felelmeidet a termeszetes szulestol, de ugy erzem a csaszar veszelyeit tulsagosan alabecsulod!
Nem ártana kicsit jobban tájékozódnod a császármetszésről. Elég sok dologgal nem vagy ám tisztában.
Annó mikor én és a tesóm születtünk, még azon kevés helyeken ahol volt vbac, úgy ellenőrizték a belső varratot anyukánál, hogy a szülés után felnyult a doki. Édesanyám ezzel a tudattal is inkább vállalta a természetes szülést a császár után. Vajon miért?
A baba szempontjából nagyon fontos a hüvelyi szülsés során őt ért stresszhatás. Ez nincs meg császármetszésnél.
Még haszonállatoknál is csak a legvéső esetben van műtét pedig ők csak állatok.
Nem értem miért akar valaki így beleszolni egy természetes dologba, nem véletlen van ez így. A babának az a legjobb ha hüvelyi úton születik, más az ha gond van és szükséges a császár de hogy ma egyre többen ezt akarják... Én csak a tajekozatlansagnak tudom be
Honnan tudod hogy minden rendben lenne, huvelyi úton is lehet gond de ezt sem tudja előre senki egy értelmes, felkészült nő igen is megprobalja a természetes szülést mert az a legjobb a babának.
Én hüvelyi úton szültem az elsőt gyorsan jött, sok vért is vesztettem, repedt a gatam pár óra elteltével meg is jól voltam, a pici is ott volt velem. A két szobatarsam császárok volt, fordulni alig tudták az ágyban, az egyiknél gondok is akadtak és ki kellett venni a mehet, ott sírt szegény. A babáját sem tudta ellatni, egy teljesen napig nem is látta.
Most várom a másodikat és remélem nem lesz császár
Győzd le a félelmeid és ne akarj beleszolni a természetbe.
Kívánom hogy gondold meg magad és legyen könnyű, komplikáció mentes szulesed
Mivel ez egy beszélgetős fórum úgy írom le véleményem tapasztalatom mint 2x császárnő.
Én rettentő butának, naivnak tartom azt a nőt aki minden tapasztalat (szülés nélkül) kampányol a császár mellett. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nincs tisztában a komplikációkkal.
Hatalmasat tévedsz ha azt hiszed császárnál nem kaphat oxigénhiányt a baba,nem léphetnek fel sokkal nagyobb komplikációk mint egy sima hüvelyi szülésnél.
Mivel ez egy nagy hasi műtét és mint minden műtétnél adódhat utána is szövödmény. Gondolom nem hallottál még pl az összenövésekről sem..
Első terhességemnél eszembe se jutott a császár lehetősége így mikor indítva lettem, 7 órát vajúdtam majd 8.órában sürgős császárral toltak a műtőbe nagyon kikészültem. Ennek ellenére nagyon hálás voltam az orvosomnak, hogy engedett próbálkozni. A császár pedig nem csak a gyermekem de az én életemet is megmentette. Sok vért veszítettem. Eltelt 18 óra mire lábra mertek állítani. Kislányomat elszállították másik város PIC osztályára.
A császár testileg lelkileg megviselt. 2 évembe telt mire lelkileg helyre jöttem, 2 évembe mire a testem nem volt folyamat beteg. Rengeteg szövödményem lett. Mire rendbe jöttem nagyjából újra terhes lettem. Itt már eszembe se jutott a vbac lehetősége annyira biztos voltam benne, hogy nem fog ismét sikerülni komplikációk miatt, persze örültem volna ha ismét probálkozhatok.
39.héten toltak a műtőbe automatikusan vizsgálat után fenyegető hegszétválás miatt. Kb a szentlélek tartott össze, aztán műtét közben derült ki, hogy bár a heg el van vékonyodva minden más szarrá összenőtt, a vastagbelem megtekeredett, így tapadt rossz helyre csak a csodának köszönhető, hogy nem halt el a belem. Az a szakasz kitágult, azóta is bélgyulladásaim vannak,folyamatos hasmenésem. Mindkét petefészek összenőtt, a méhem annyira letapadt, hogy úgy kellett kinyomni belőlem a gyereket mert ki se tudták emelni a méhem. 2 órát műtőttek. Másnap bélgyulladást kaptam 1 hetet húztam rá a kórházban. Eltelt 2 év azóta se vagyok rendben egészségügyileg.
Én nem akarok senkit sem meggyőzni mert már rég megtanultam laikust/naivat felesleges mert annyira nem lát az orrától.
Normális orvos nem császároz nyomos indok nélkül és ez így van rendjén.
Normál esetben egy hüvelyi szülés sokkal kisebb komplikációt okoz mint a császár maga. A hüvelyi szülés a legideálisabb mindenki számára. A császár életet ment.
Ha igazán szeretnéd a témát körbe járni ajánlom neked ha fent vagy facen a CSÁSZÁRVONAL csoportot szakemberekkel.
Én amúgy mindenkivel egyetértek, aki szerint baromság direkt császárt valasztani, korábban is írtam, hogy nem vagyok császárpárti, pedig sajna nekem is volt 2.
Azt nem értem, hogy miért érdekel bárkit ennyire, hogy VALAKI MÁS hogyan szül? Nem tökmindegy, hogy ki mit vállal vagy nem vállal be, minek veti alá saját magát és a saját gyereket? Igen, vannak komplikációk, szövődmények, veszélyek. De könyörgöm, nem nektek kell vállalni. Kit érdekel, hogy más önként vállalja, de most komolyan? Pont leszarom, hogy más kismama császárral szül vagy simán, épp ezért mondom azt, hogy megfelelő tájékoztatás után, tőlem aztán lehetne választás kérdése. Ő viseli a következményeket, nem én.
Kedves 08:19-es! Nem tapasztalat nélkül, írom amit írok. Szeptemberben született a lányom programozott császárral. 8:30kor betoltak 9:05kor megvolt a babám. Este 8kor kelhettem fel először, ami egy kicsit fájt, de korántsem volt elviselhetetlen. A fejem nem fájdult még egyszer sem, 2 nap múlva úgy mentem, mintha semmi nem történt volna. Műtét utáni nap lassabb voltam, 2x meggondoltam hogyan mozdulok de nem lett semmi komplikációm utána, mint ahogyan most sincs szerencsére. Nekem ez teljes mértékben bevált én és a babám is egészségesek maradtunk. Biztosan így kérném a következőt is, ha szeretnék több gyereket. (Bár nem fogok, mindig is egyet szerettem volna)
Nem veszekedésnek indult még mindig a topic. Tudom van akinek nem alakul ilyen simán a császármetszés. Tisztában vagyok vele. Csupán annyi volt a kérdés, miért nem lehet úgy csinálni a dolgot, ahogyan a szülő nő szeretné. Ebben semmi bántó nincsen senki felé. Mindkét szülési mód legális, kivitelezhető. És csak megsúgom, utána néztem szülés előtt mind a kettőnek és végül hosszas tanakodás után választottam a császárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!