Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem választható egy...

Miért nem választható egy kórházban a császármetszés?

Figyelt kérdés

Nem vita indító, csak egyszerűen nem értem. Azt tudom, hogy magánban borsos összegekért választható de most nem ez a téma. Tehát, ha a kismama császármetszést szeretne, de nincs rá úgymond indok, akkor miért nem választhatja?

Tudom, komplikációk esetén jön a császár, vagy ha nem akarnak kockáztatni valami egészségügyi indok miatt ilyenkor biztonságosabb. De! Ha ezt vesszük figyelembe, hogy komplikációk esetén biztonságosabb, akkor komplikáció nélkül is az, hiszen éppen ezért választják. Pl. A babának esik a szívhangja vagy nem kap elég oxigént normál szülés közben, ne adj Isten oxigén hiánya lesz és ezáltal sérül. Akkor ugye jön a császár! De miért kell azt megvárni, hogy esetleg ilyen történjen? Miért baj az, ha a kismama esélyt sem akar adni ilyen komplikációknak? És egyből a biztonságosabbat kéri? Mert ugye hallottunk már olyantól is, hogy normál szülés császárral végződött és mégis sérült lett a baba. Császárnál alapból nem lett volna ilyen probléma. Meg sajnos egyik ismerősömnek is meghalt a babája szülés közben, mivel a köldök zsinór hamarabb született meg, mint maga a baba. Így nem kapott elég oxigént . Na ez sem történt volna meg ellenkező esetben...

2020. febr. 16. 15:54
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem ezt a "választani akarok" macerát. Ha influenzás vagy, felír valamit a doki, elkezdesz vele alkudozni? Ha sérvműtéted van, megmondod az orvosnak, melyik irányból vágjon?

Az nem érv, hogy ez természetes folyamat és nem orvosi eset. Mert aki természetes folyamatnak tartja, az szüljön szépen otthon, aztán vagy megmaradnak vagy se.

2020. febr. 16. 20:08
 22/54 anonim ***** válasza:
74%
Az a baj, hogy sokan nem fogják fel, hogy a császárt nem azért találták ki, hogy válogassunk, hanem hogy életeket mentsenek. Ez egy műtét. Veszélyes, szövődmények lehetnek. Ehhez képest Gizike kiköveteli magának nehogy tönkremenjen a nunikája
2020. febr. 16. 20:18
 23/54 A kérdező kommentje:
Életeket mentsen, igen. Tehát ha valaki biztonságosabbnak ítéli, nem kéne külön okot keresgetni arra hogy miért szeretne így szülni.
2020. febr. 16. 20:20
 24/54 anonim ***** válasza:
63%

A vakbeledet sem veteted ki előre azért mert begyulladhat.

Ezt egy szülész orvos mondta egyszer a választott császárral kapcsolatban.

33 hetes várandós vagyok, mindig el bizoyntalanodom hogy mi lenne a legjobb a szülésnél. Mind kettőnek van egy halom veszélye. Eleinte úgy gondoltam hogy jobb a császár. Most hogy már rendesen utána olvastam sokkal jobban szeretnék hüvelyi úton szülni. Sajnos eddig úgy néz ki hogy nem fordul be, valószínű császár lesz. Sajnálom

2020. febr. 16. 20:29
 25/54 anonim ***** válasza:
91%
És te mi alapján ítéled meg biztonságosabbnak?
2020. febr. 16. 20:29
 26/54 anonim ***** válasza:
95%
21-es! Orvosként írom, hogy pedig de, a páciensek jó része alkudozik, felülír, utasít. Bármiben. Ebben sajnos az orvosok is hibásak, mert sokszor belemennek a játékba, mert egész egyszerűen gyorsabban szabadulnak, mintha leállnának vitatkozni. Az nagyon nagy baj, hogy megfelelő mennyiségű pénz ellenében egy laikus választhat egy igazándiból cseppet sem veszélytelen műtétet, csak mert úri kedve így diktálja és nem az orvos dönt arról, hogy neki erre van-e szüksége. Sajnos ez a mai orvoslás. Mindenkinek ott az internet a kezében, mindjárt mindenki kompetensnek érzi magát a témában, amiről elolvasott 2-3 cikket (és akkor örülünk, ha azokat a cikkeket tényleg szakemberek írták, nem önjelölt "gyógyítók" meg brit tudósok). Eleve 10 millió orvos országában élünk, ennek köszönhetően fogalmazhatódott meg vkiben ez a kérdés. Az pedig egy teljesen korrekt leírás, hogy egy ilyen műtét költségeiben jóval drágább (több millió forint), mint egy hüvelyi szülés, lehet, hogy a kórház ezért több pénzt kap, viszont a kassza zárt, ami azt jelenti, hogy az a pénz vhonnan lesz elvéve. Lehet hogy pont a gyerekorvosodtól, a fogorvosodtól, vagy nagymamád onkológusától.
2020. febr. 16. 20:34
 27/54 anonim ***** válasza:
92%
Képzeljük el, hogy benn vagy egy házban, ahonnan ki szeretnél jutni. Első körben megnézed, nyiva van-e az ajtó. És ha nincs, csak akkor csűröd be féltéglával az ablakot. Vagy nem?
2020. febr. 16. 20:39
 28/54 anonim ***** válasza:
84%

"Tehát ha valaki biztonságosabbnak ítéli, nem kéne külön okot keresgetni arra hogy miért szeretne így szülni."

Ne a szülés előtt álló nő ítélje már meg, hogy neki mi a biztonságosabb! Miből is állapítaná meg?

Erre vannak az orvosok...majd ő megítéli hogy indokolt-e a műtét.

2020. febr. 16. 21:00
 29/54 anonim ***** válasza:
65%
Fel nem birom fogni, h valaki miert vagatna fel a hasat, ha termeszetesen is meg tud szulni egy gyereket. A szules nagyon faj, de vegigneztem csaszar videot, semmi penzert nem vallalnam be, ha csak nem eletmento. Kettot szultem, iszonyatosan fajt, de soha nem jutna eszembr azt kerni, h kaszaboljanak fel.
2020. febr. 16. 21:38
 30/54 A kérdező kommentje:
Számomra azért biztonságosabb, mert ugye ott sokkal kisebb a kockázata annak, hogy sérül a magzat. Mivel szakszerűen kiemelik, nem kell azon izgulni hogy nem fér ki, beragad, oxigén hiányt kap, köldökzsinór hamarabb kijön, így megfullad. Nem kell napokat hagyni szenvedni feleslegesen azokat, akiknek a végén úgyis császár lenne. Szerintem sokkal másabb így, mivel át nem egy kis lyukon kell nézelődni, hogy vajon melyik része ragadt épp be a szülő csatornába. Vajon szenved e valamilyen maradandó károsodást vagy nem az a baba. Beszorul nem jön, következik a vakuum, húzzák össze vissza. Nem mondom, hogy a császárnak nincsennek veszélyei, de szerintem sokkal kevesebb mint a hüvelyinek. És egy vakbelet azért ne hasonlítsunk már egy szüléshez, ami sokkal nagyobb horderejű dolog. És miért dönthetné el a páciens hogyan akar szülni? Mivel a terhesség nem betegség, így had legyen már joga az embernek eldönteni, hogyan szeretné véghez vinni. Sajnos az orvos dönt, de mint ember ő is hibázhat, és nem neki kell egy esetlegesen sérült gyermeket gondoznia, nem az ő gyereke lesz fogyatékos ha esetleg úgy adódna. Nem mondom, hogy nincsen komplikáció mentes hüvelyi szülés, viszont rengeteg az amikor nyomják az oxitocint, a babának esik a szívhangja, így ismét veszélyben a még meg nem született gyermek egészsége. És mint ahogy az egyik hozzászóló írta, műtétnél nem biztos, hogy bírja az anya az altatást.. Nem is muszáj altatni ébren is végzik mostanában érzéstelenítéssel. Ha nem lenne biztonságos, akkor nem ehhez nyúlnának ha veszelyes lenne a babára még az anyára a hüvelyi szülés. Hiszen olyat már mindenki hallott, hogy hüvelyiből lett császár mert így biztonságban még tudott születni a baba, de olyat még senki sem hogy nem sikerült a császár, így mentsük meg a babát hüvelyi szüléssel.
2020. febr. 16. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!