Miért nem választható egy kórházban a császármetszés?
Nem vita indító, csak egyszerűen nem értem. Azt tudom, hogy magánban borsos összegekért választható de most nem ez a téma. Tehát, ha a kismama császármetszést szeretne, de nincs rá úgymond indok, akkor miért nem választhatja?
Tudom, komplikációk esetén jön a császár, vagy ha nem akarnak kockáztatni valami egészségügyi indok miatt ilyenkor biztonságosabb. De! Ha ezt vesszük figyelembe, hogy komplikációk esetén biztonságosabb, akkor komplikáció nélkül is az, hiszen éppen ezért választják. Pl. A babának esik a szívhangja vagy nem kap elég oxigént normál szülés közben, ne adj Isten oxigén hiánya lesz és ezáltal sérül. Akkor ugye jön a császár! De miért kell azt megvárni, hogy esetleg ilyen történjen? Miért baj az, ha a kismama esélyt sem akar adni ilyen komplikációknak? És egyből a biztonságosabbat kéri? Mert ugye hallottunk már olyantól is, hogy normál szülés császárral végződött és mégis sérült lett a baba. Császárnál alapból nem lett volna ilyen probléma. Meg sajnos egyik ismerősömnek is meghalt a babája szülés közben, mivel a köldök zsinór hamarabb született meg, mint maga a baba. Így nem kapott elég oxigént . Na ez sem történt volna meg ellenkező esetben...
Lehet magasabb a költsége, de ha azt nézitek, hogy milyen a kórházak helyzete akkor simán mindenkihez hozzávágnák a császárt, mert legalább pénzt kapna az osztály.
Milyen pénzt kapna az osztály? Minden osztálynak költségvetése van amit megkapnak egyben abból kell gazdálkodni, akkor is ennyi ha 1 és akkor is ha 1000 császármetszés van arra az évre.
Valóban elvégzik a császárt jó pénzért bárkinek. Ismerősöm is előre kérte, minden egészségügyi indikáció nélkül és végül programozott császárral hozta világra a kislányát.
Kórházban dolgozom, ezért tudom,h a napokban vittek be az intenzívre egy kismamát, akinek a császár alatt vált le a méhlepénye és annyi vért veszített, h a vérének másfélszeresést kapta meg a műtőben + az osztályon is kapott. Hála az égnek, mindketten jól vannak, de csöppet sem veszélytelen a császár sem, ebből is látszik. Ráadásul az anyuka méhét is el kellett távolítani. A szülésnek mindenképp van némi kockázata. Valóban jó lenne erről felvilágosítást tartani, h mindenki kellőképp tisztában legyen a dolgokkal.
Császárosoknál sokszor a tejelválasztás is nehezebben indul be, de gyakrabban fordul elő, h be sem indul. A lábadozás is rendszerint hosszabb ideig tart. Valóban több szövődménye lehet, de ezt már szépen leírták előttem.
Bízzunk abban, h aki szül, akár császárral, akár természetes úton, komplikáció mentesen zajlik majd le.
Természetesen sem a hüvelyi,sem a császármetszés nem kockázatmentes . Azt azért tegyük hozzá a kérdéshez,hogy "Magyarországon,többek közt" .
Az ok pedig az,hogy egy császármetszés sokkal drágább a kórháznak ,mint egy hüvelyi szülés. Ezen kívül kevés a műtő,kevés az aneszteziológus ésatöbbi ésatöbbi..
Hát, én nem vagyok császárpárti, bár kétszeres császáros vagyok, nem így akartam egyiket sem. A másodiknál is reménykedtem, hogy vbac lesz, de sajnos gond volt a terhességgel mindkétszer, így vajúdás nélkül sürgősségi császárom lett.
Ennek ellenére nem értem, mit kell ezen vekengeni ennyit, hadd döntse már el mindenki maga. Igen, műtét, annak minden kellemetlenségével és kockázatával, de ha valaki mégis ezt akarja, lelke rajta. A plasztikai műtétek egy része is indokolatlan, mégis mehet saját döntés alapján az ember. Az meg, hogy a babának jobb alapesetben a természetes szülés... Igen, meg a szoptatás is jobb a tápszernél, mégis vannak sokan, akik meg se próbálnak szoptatni, vagy csak tessék-lássék. Ennyi erővel a császár is lehetne döntés kérdése.
Mondom még egyszer, nem vagyok császárpárti, kéne a francnak önként, de ha másnak meg ez kell, akkor lelke rajta, kit érdekel? Veszélybe nem sodorja a babát, onnantól kezdve meg az ő dolga. De amúgy annál a válaszolónál a pont, aki leirta, hogy anyagi oka van. Senkit nem érdekel, hogy indokolt-e, a pénz a valódi ok.
Ezt én sem értem. Hadd dönthesse már el mindenki maga, hogyan szeretne szülni! Csomó külföldi országban ez nem téma, teljesen természetes, hogy anyuka dönthet a saját teste felett és szabadon választhat császár és hüvelyi szülés között.
Mi ragadtunk csak meg ezen a szinten, hogy fuuuuj császár és épp csak a nőnek, aki ezen keresztül megy, nincs semmi beleszólása. Vicces és egyben felháborító is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!