Mi alapján lesz valakinek programozott császára?
Nekem az alapbetegségem miatt szóba sem jöhetett a hüvelyi szülés, vinnem kellett egy igazolást a kezelöorvosomtol, hogy ajánlja-e a császárt.
De amennyire tudom lehet farfekvés, toxémia, koraszülés miatt is.
Nekem a mélyen tapadó méhlepény miatt: 3 mm-re tapad a méhszájtól. Senki nem tudja garantálni, hogy nem kezd el vérezni, és egyáltalán nem biztos, hogy a baba feje tudja tamponálni a vérzést és/vagy nem löki ki maga előtt, ami életveszélyes. Ha fedi, még evidensebb.
De ha sima farfekvés miatt lenne, biztos nem mentem volna bele, mert az nem összeegyeztethetetlen a természetes szüléssel. Sok doki nem vállalja már, de vannak még, akik igen. Illetve van olyan, aki megpróbálja megfordítani.
Csak a magas kockázat miatt mentem bele egyébként a program császárba. De például már maga az, hogy lombik baba és GDM-es vagyok sokaknál szintén császár indikátor. Az én dokim mondjuk engedett volna szülni természetesen, ha az a hülye lepény feljebb kúszott volna...
2 ismerősömnek volt. Az egyiknek mínusz 12es a szeme és a szemészeti vizsgálat alapján is olyan gyenge volt a retinája,hogy kizárták a normál szülést.
A másiknak terhesség alatt folyamatosan magas vérnyomása volt, így nem mertek kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!