Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár vs...

Izabella220 kérdése:

Programozott császár vs szülés ki melyiket részesítené elönyben és miért? Volt aki addig keresett orvost míg bele nem egyezett a tervezett császárba?

Figyelt kérdés
2020. jan. 4. 14:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Egyértelmű, hogy a természetes szülést. Benne van a nevében, hogy miért: mert az a természetes.

Kivételt képez a sürgősségi császár (de az ugyebár nem lehet programozott), illetve ha anyukának eleve olyan alapbetegsége van, ami kizárja a természetes szülést.

2020. jan. 4. 14:52
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Én mindenképpen természetes szülést szerettem volna. Hogy miért? Mert ez a természetes, s akkor érkezik a baba, amikor kell, nincs semmi beleszólás. Persze benne volt a pakliban, hogy császározni kell a szemem miatt, s erre is felkészültem. Nem lett volna katasztrófa, ha császárral jön világra a lányom, és persze vannak olyan esetek, amikor erre van szükség. De ha választani lehet és minden rendben van, akkor inkább a természetes.
2020. jan. 4. 14:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Természetes szülés. Nem jövök azzal, hogy mert ez a természetes. Nálunk a kórházi protokoll szerint nem is így hívják, hanem normál szülésnek. Én meg inkább hüvelyinek. Azzal sem jövök, hogy nem tudom elképzelni, hogy önként és nem “kényszerből”, félelemből, stb vállaljak egy nagy hasi műtétet. Mert Számomra a legrémisztőbb a császárban (és ez főleg most, már a tesó várásakor csúcsosodik ki), hogy:

1; nem lehet velem a férjem

2; a műtét után nem 2 óra az aranyóra, hanem ha nagyon szerencsések vagyunk 10 perc

3; a megfigyeléses időszak min 6 órája alatt az újszülött gyerekem a csecsemős szobában van elhelyezve és a kutya rá se néz

4; akkor kapom meg mikor érte tudok menni, ha szerencsém van 6 óra, ha nincs akkor lehet sokkal több

A császár számomra egy szükséges rossz. Életeket menthet, nagyszerű dolog, ha indokolt, de ettől a szülés körüli dolgok közül számomra a legjobban rettegett dolog.

2020. jan. 4. 15:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

1; nem lehet velem a férjem

2004 ben csaszaroztak es vegig velem volt az exem a mutet alatt a fejem mellet allt fogta a kezem

2; a műtét után nem 2 óra az aranyóra, hanem ha nagyon szerencsések vagyunk 10 perc

A kiemeles utan 20 percre vittek el majd apuka kezebe nyomtak a gyereket 🙂 a megfigyelesi idoszakban vegig velem volt a baba az exel egyutt

3; a megfigyeléses időszak min 6 órája alatt az újszülött gyerekem a csecsemős szobában van elhelyezve és a kutya rá se néz

Mint irtam vegig velem volt. Az elso fel napban csak furdetni pelenkazni vittek el. Masnaptol 24ben velem volt. Sot az elso ejszaka is mar!

4; akkor kapom meg mikor érte tudok menni, ha szerencsém van 6 óra, ha nincs akkor lehet sokkal több

Este labra alltam onnantol ha nem aludtunk akkor setaltam a folyoson vagy a szobaban. A gyereket max furdetni pelenkazni oltozni vittem be de a masodik naptol azt is en csinaltam.

Szoval nem minden korhazban van ugy mint irtad

De

Ettol fuggetlenul a termeszetes szules jobb az anyanak es a gyereknek is

Szoval van rola ezer cikk olvasgasd el miert jobb.

Nekem surgossegi volt 24 ora vajudas utan rosszul illeszkedett a feje be.

De az elso es a harmadik szulesem termeszetes volt kellemesebb volt mint a csaszar

2020. jan. 4. 15:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetes szülés, csak ha valami közbejött volna ami mindkettőnk egészségét veszélyezteti (harántfekvés, kevés magzatvíz, lassuló szívverés, anyai eü-i problémái stb) akkor mentem volna bele a császárba, de sikerült mindkettőt természetes úton megszülni.
2020. jan. 4. 16:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetes szülést szerettem volna tavaly júliusban. Sajnos indítani kellett, mert nem volt magzatvíz a babánál. 7 órát vártunk, nem indult be így császároztak... hatalmas csalódás volt. Sírtam... Másodikat remélem sikerül természetesen megszüljem.
2020. jan. 4. 17:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én császárt szerettem volna, de rábíztam magam az orvosomra. Ő annyit mondott, hogy indok nélkül nem császároz, de semmit sem fog kockáztatni sem; ha nem halad minden a 'nagy könyv' szerint, akkor visz a műtőbe (több egyéb problémával, és egy nagyon problémás terhesség végén voltam akkor.)

Megpróbáltuk természetes úton. Az orvosom tényleg nagyon alapos, és gondoskodó volt; de végül a kislányom döntötte el ezt a kérdést azzal, hogy nem ékelődött be a buksijával a szülőcsatornába; így végül császár lett. Akkor és ott ezt már nagyon bántam, mert nagyon jól ment minden, jól bírtam a vajúdást is, és pozitív csalódás volt számomra a természetes szüléshez vezető út. Csalódott voltam utána.

Szeretnénk még babát, de most már esélyem sincs választani, mert mostanra egy probléma miatt olyan műtétem volt, ami lehetetlenné teszi a természetes szülést.

2020. jan. 4. 18:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Program császárra voltam kiírva faros baba miatt. Örültem neki, könnyebbnek gondoltam. Befeküdtem a 39. héten, utolsó ultrahang...baba irányba fordult. A dokim feltette a kérdést megyek-e haza, vagy maradjon a császár. Hazamentem, rá 1 héttel megszületett természetes úton a lányom, életem egyik legszebb élménye. Örülök, hogy hallgattam az ösztöneimre.
2020. jan. 4. 20:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Normál szülésem volt, én akartam, kérésre császároztak volna, mert nagyon nagy hasam volt, és a magzatvíz is szivárgott, de nem tágultam.

A burokrepesztés után nagyon felgyorsultak az események, az orvosom kevésbé, így végül lemaradtam az epidurálról. Gyors és viszonylag könnyű szülésem volt, viszont szanaszét szakadtam, emiatt a szülés utáni sok-sok hétig kínlódtam. A kórházból hazajőve azt mondtam, hogy a következőt a férjem szüli, vagy szigorúan császár.

Nem lett, és nem is lesz következő, de ha mondjuk mostanában újra szülés előtt állnék, most is a normál szülést választanám, csak másik orvosnál.

Ismerősi körben volt egy durván horror császáros eset röviddel az én szülésem után, emiatt sem egyeznék bele, csak végszükség esetén.

2020. jan. 4. 23:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Amennyire nem természetes manapság a hüvelyi szülés, lehet inkább a császárt... Már ha protokoll, meg beavatkozások tömkelegén kell átesni, akkor inkább a műtét, a babát is kevésbé stresszeli, hogy kiemelik, mintha bent sürgetnék kifele. Tisztelet a kivételeknek!
2020. jan. 5. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!