Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mihez lehet hasonlítani egy...

Mihez lehet hasonlítani egy szülési fájdalmat? Hogyan fáj?

Figyelt kérdés
Tudom buta kérdés, csak félek a szülétől bár még nem tervezek gyereket, de egyszer szeretnék. Lehet fájdalomcsilapítót kérni?
2010. júl. 21. 23:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Én rettegek a fájdalomtól..Nagyon alacsony a fájdalom küszöböm,és szinte elájulok egy vérvételtől is. Amikor terhes lettem a fiammal 9 hónapig igyekeztem nem gondolni a szülési fájdalomra..Egyszerűen nem akartam végig rettegni az egész terhességet..Bár állandóan kérdeztem,és be is pánikoltam rendesen az élmény beszámolóktól..

De eljött az én időm is..Egy reggel arra keltem fel,hogy "megy a hasam" érted mit akarok mondani ugye? Amikor másodszorra mentem a Wc-re akkor már a párom mondta,hogy inkább menjünk be a kórházba..Bementem,bár nem értettem miért,hiszen csak "meghajtót a dinnye" amit előző nap ettem.11 óra volt mire beértünk,és a beöntés után feküdtem a szülőágyon. Fájdalmam nem volt,csak annyi bajom volt,hogy augusztus lévén nagyon melegem volt,és nagyon szomjas vagyok..12 perc múlva hirtelen úgy éreztem,hogy megint meghajt valami,és akkor mondta a dokim,hogy ne tartsam vissza..megszületett a fiam.Annyi fájdalmam volt ami egy hascsikarásnál van kis görcs..Semmi olyan eget verő fájdalom amire számítottam nem volt...Szóval én 12 perc alatt szültem...De minden embernél más..A sógornőm 2 gyermeket szült.Az első lányánál 19 órát vajúdott,és a végén már nem bírta a fájdalmat. Ebből okulva a második gyermekénél epidurális injekciót kérsz a gerincébe.Semmit nem érzett..

2010. júl. 22. 00:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Olyasmi, mint a menstruációs fájdalom, csak sokkal erősebb. Szóval görcsös fájdalom. Én nem kaptam fájdalomcsillapítót, de ki lehetett bírni. Nekem a kitolási szak volt nehéz, mert nem voltak tolófájásaim. Lehet kérni állítólag gázt, fájdalomcsillapítót, vagy gerincérzéstelítést is, de ez függ a szülés folyásától is. És ez a fájdalom nem olyan, mint egy fogfájás, mert a fájdalomnak nemes célja van, és emiatt nem érzed olyan rossznak!

Mellesleg az első válasz az valami kamu? Számomra hihetetlennek tűnik!

2010. júl. 22. 00:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok..Nem kamu.Tényleg ilyen könnyen szültem...Igaz én a 9 hónap terhességet nem "betegségnek " tartottam.Dolgoztam,tornáztam,táncoltam vagyis végig állandó mozgásban voltam...Sportoltam,és rendesen ettem.Nem tömtem magam vitaminokkal,táplálék kiegészítőkkel..Éltem a kis életemet..Nem is volt soha semmi terhességi problémám,és mint ahogy írtam nagyon könnyű szülésem volt...A fiam már nagy legény és egészséges,sportos ember lett belőle is...
2010. júl. 22. 00:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Én kértem a gerincembe injekciót..Így semmit nem éreztem..

Egyébként amikor én szültem (Rókus) ott is volt egy anyuka aki a harmadik gyermekét várta,és nagyon hamar megszülte...1 óra múlva meg úgy sétált a folyóson mint aki nem is szült..Ő is azt mondta,hogy szinte kipottyant a kislánya..Vannak olyan anyukák akiknek nincs olyan nagy szülési görcsük,és hamar világra hozzák a gyermeküket.

2010. júl. 22. 00:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Olyan erős menstruációs fájdalom, hogy elakad tőle a lélegzeted.

Kérjél edát. Szuper, legközelebb is azzal fogok, ha lehet. Még szundítani is tudtam vajúdás közben, ami jól jött, mert így maradt erőm a kitolásra.

2010. júl. 22. 05:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Erős alhasi görcs, olyan tompán fullasztó érzés. Nagyon ki lehet tőle merülni. Én is EDA-val szültem, kétszer is adtak, az első után vagy 1,5 órát aludtam, de utána az EDA ellenére is éreztem a fájásokat, csak sokkal elviselhetőbb volt. A kitolás meg nem fájt, feszített, és mivel úgymond "kipihent" voltam, tudtam koncentrálni, bár elhúzódott a kitolás, mert lányom a feje mellett még a kis kezét is kituszkolta :-) ... Hát EDA nélkül azt hiszem császár lett volna belőle...
2010. júl. 22. 10:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindkét szülésemnél kaptam EDA-t, az elsőnél féloldalasan hatott, a másodiknál pedig sehogy!!!!!!!

A fájdalmat ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egyszerre lenne gyomorrontásból kifolyólag bélgörcsöd és menstruációs görcsöd. Görcsöl és nyilallik egyszerre. Tényleg fullasztó, elakad a lélegzeted. Miközben sétáltam fel a szülőszobára 2 perces fájásokkal, mindig meg kellett állni megkapaszkodni, míg tartott a fájás. Aztán, mintha elvágták volna, 2 percig semmi, illetve erőgyűjtés, aztán megint jön...

Amúgy én is aktív voltam végig mindkét terhességemmel. OK, nem sportoltam, de gyalog mentem mindenhova, lépcsőket jártam, másodiknál építkeztünk, takarítottam, költözködtünk, 3 éves után rohangáltam....stb. Úgyhogy nem függ össze szerintem.

Hogy az EDA miért nem hatott egyik esetben sem, a mai napig nem tudom.

2010. júl. 22. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet kérni fájdalomcsillapítót!

Én 19 órát vajúdtam, abból 8 óra már durva volt, csak nem rendszereződtek a fájásaim és nem tágultam csak nagyon lassan. Viszont a kitolás 5 perc sem volt szerintm, 3 nyomásra kint volt a 3500grammos fiam. :)

Előző nap nem aludtam (karácsonyi készület volt), úgyhogy 2 fájás között volt, hogy elaludtam. Annyira fáradt voltam, hogy nem is volt eszembe,hogy fájdalomcsillapítót kérjek. Annyi volt, hogy folymatosan zuhanyoztam, de más fájdalomcsillapító nem volt. Ja, és nem utolsó sorban ott volt az apuka, akinek csak a jelenléte is segített :)

Amúgy tényleg egy iszonyat erős, hosszú menstruációs görcs.

2010. júl. 22. 17:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia

Én 51 órát vajúdtam kaptam fájdalom csillapítót szó szerint sz@rt se ért. Utána kaptam valami kábító izét amitől ugyanúgy éreztem a fájást csak agyilag nem voltam ott. Jött a doki és mondta a páromnak, hogy na most akkor elküldjük a feleségét egy kicsit Havaira. Állítólag össze-vissza beszéltem, de nem emlékszem rá. Egyedül arra emlékszem, hogy egy pillanatra bejött anyukám és ahogy meglátott rosszul lett, úgy kellett kivezetni. EDA-t akartam, de azt nem adtak. Pedig lehet hogy jobb lett volna. A fájás nagyon fáj, nekem nem hasonlított a mensi görcsökre, pedig azok is tudnak fájni rendesen. Inkább olyan vesegörcshöz hasonlítható érzés volt. A vége felé meg nagyon feszített. Lehet, hogy kicsit gusztustalan de ahhoz tudnám hasonítani hogy hasmenésed van de mégsem akar kijönni és nagyon nagyon feszít. Rettentően el lehet fáradni a fájdalomtól. Volt hogy beájultam egy-egy percre aztán arra eszméltem hogy jajgatok. Durva nagyon, de megéri. Ha ahhoz a boldogsághoz kéne hasonlítanom ami utána jött hát akkor semmi nem volt. Pedig én tényleg eléggé megkínlódtam ezért a gyerekért. De hát ez van, nem ingyen adják...

2010. júl. 23. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!