Mihez tudnád hasonlítani a vajúdási fájdalmat? Melyik a durvább a vajúdás vagy a kitolás? És egyáltalán honnan lehet tudni, hogy ez már igazi fájás?
37+2 hetesek vagyunk, és most már állandóan a szülésen jár az agyam.Főleg, mikor megtudtam, hogy 1110-es a méhszájam.Félek, hogy nem fogom felismerni a fájásokat.Tegnap éjjel, 30 percenként volt menstruáció szerű összehúzódásom.Ébren forgolódtam, és ilyen volt 3.Aztán elmúlt, és aludtam mint a tej.Akkor ez csak jósló lehetett?
Köszi előre is!
-A vajúdás kicsit olyan mint a menstruációs görcsölés
-a kitolás már megváltás a több órányi vajúdás után
-igazi fájás nem múlik el zuhanyzás hatására és nem tudsz beszélni fájás alatt.
-fel fogod ismerni a fájás kezdetben rendszertelenül majd rendszeresen ismétlődik és egy percig biztosan tart aztán elmúlik és újra kezdődik.
-igen akkor csak jósló volt.
Nekem a vajúdási görcs kötel sem volt a menstruációs görcsökhöz.Sokkal de sokkal jobban fájt.Pláne a végén,mikor a fájások egymást érik,és minimális a szünet.
A kitolás is fáj persze,hiszem kibújik a baba,viszont alig va´rod majd,hogy vége legyen. :)
Mikor kibújik,maga a megkönnyebbülés,minden elmúlik egyszerre....
Szia!
Nekem az első szülésem magzatvíz elfolyással kezdődött. Ez a jobb szerintem mert az ember egyből tudja mi van.
A második fájásokkal kezdődött, eleinte nagyon "gyenge" 20 perces volt majd szép lassan erősödött és 10 percesekké változott. Meleg zuhanyzás után sem múlt el, pár óra múlva 5 perces fájásaim lettek, ekkor indultunk a kórházba. Ja még a nyákdugó volt intő jel.
Utolsó vagyok! Lemaradt a lényeg.
Szóval az első szülésnél a vajúdás volt rosszabb, a kitolás tényleg megkönnyebbülés volt. Viszont a varrás brutális volt.
A másodiknál a vajúdás is szörnyű volt és a kitolás is. Alig vártam, hogy nyomhassak, az első szülés után vártam azt a megkönnyebbülős érzést, na most az elmaradt. Azt hittem meghalok annyira fájt, mikor kibújt a lányom. Viszont most a varrás kicsit sem fájt.
hát ha olyan menszim lenne minden hónapban, mint amilyen görcseim voltak vajúdáskor, valszeg már rég nem élnék...
köze sincs a mensigörcsnek ahhoz az iszonyatos fájdalomhoz, amit vajúdáskor éltem át! A kitolás ellenben már nem fáj, csak feszít, de azt iszonyatosan.
Az én szülésem:
- magzatvízelfolyásssal kezdődött
- a vajúdás hajnali 1-től kb.7-ig olyan volt mint a nagyon erős menstruációs görcsök, 30,20 majd 15 percenként, utána 8 percenként
- 8-kor kaptam fájáserősítőt, na onnan brutális volt, 2 percenként olyan fájásaim voltak hogy csak na, de nem volt hosszú idő mert
- 9.50 körül már jött a kitolás, olyan volt mintha nagyonnagyon kellene kakilni de sokkal nagyobb dolgot :)) (bocsi) hát fájt, nem volt az se leányálom, de a vajúdásnál ezerszer jobb volt, főleg mert tudtam hogy percek kérdése és meglátom a fiamat :)
10.17-re lett meg :)
- a varrást nem éreztem egyáltalán
Könnyű szülést, egészséges kisbabát!
6 hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!