Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a szülés?

Mennyire fáj a szülés?

Figyelt kérdés
2020. jan. 14. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyon. Nem hasonlítható semmihez.
2020. jan. 15. 13:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szülés és szülés között is van különbség... Valakinek nagyon fáj valakinek kevésbé...valaki órákat vajúdik, valaki pedig csak 1 órát...első és második szülés is lehet teljesen más igy irreleváns az hogy Juliskának nagyon fájt PiroskÁnak kevésbé...

Személy szerint nekem az első szülésem kevésbé fájt szerintem mint a második, a férjem viszont azt mondta ugyanúgy viselkedtem, látszólag ugyanúgy nehezen viseltem mindkettőt, csak a második gyorsabb volt...

2020. jan. 15. 15:15
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem indítottak oxival. Első üveg után alig volt valami. Na a másokdik üvegnél széttéptem volna a vaságyat foggal. Közben kézzel is tágítottak. Pokoli volt. Végül császár lett, az sem egyvleányálom, de a fájások után megváltás volt.
2020. jan. 15. 18:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én egy hang nélkül szültem, pedig alapvetően hisztisnek tartanak. Tök fura, mert az apró(?) éles fájdalmakat nem bírom (pl. ha meghúzzák a hajam ütni tudnék, a fogászati fájdalmakat sem bírom, ha beütöm a lábam, rendszerint üvöltök), a szülési fájdalom ennél sokkal intenzívebb, mégis - szerintem - elviselhetőbb.

Nyilván más, ha valaki órákig, esetleg napokig vajúdik, neadjisten elakad a gyerek. Szóval el tudok képzelni olyan szülést, ami elviselhetetlen fájdalommal jár, de szerintem egy normál lefolyású szülést ki lehet bírni.

Viszont én annyira izgultam szülés előtt, hogy szerintem tele voltam adrenalinnal (utána éjszaka nem is tudtam aludni), nyilván az is csillapított valamennyit.

A kitolásnál ugyanakkor konkrétan úgy éreztem, hogy szétszakadok (ez meg is történt), mondjuk ez 4kilós gyereknél talán nem is csoda.

Előtte én is mindenkitől arról érdeklődtem, hogy mennyire fáj, volt olyan ismerősöm, aki szerint a legnagyobb fájdalom, amit ájulás nélkül el lehet viselni. Szerintem ennyire azért nem vészes.

2020. jan. 15. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

7-es.

Nem mindenki ugyanúgy vajúdik. Én is így álltam azokhoz,akik ordítottak... Sok helyen ez nagyon ciki.

Viszont a tolófájásokhoz érve már nem bírtam csendben maradni, sokkal elviselhetőbb volt ha kiabaltam picit.

Nem tudom, ez hogy függ össze, de nem bírtam csendben maradni.

Egyébként egyénfüggő kinek mennyire fáj, de az átlag eléggé megszenvedi, viszont eddig sosem a fájdalomba haltak bele a nők a szülés alatt.

Szóval túl lehet élni.

2020. jan. 18. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!