Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után végig ott lesz...

Szülés után végig ott lesz velem a baba, amíg haza nem mehetünk?

Figyelt kérdés
Szülés után ott leszünk egy szobában többen, egymás előtt kell szoptatni meg minden? Végig ott lesz velünk a baba? Kicsit ijesztőnek hangzik. És aki nem akar vagy nem tud szoptatni, mert nem lesz teje, annak is erőltetni fogják?

2020. jan. 8. 23:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
A személyzettől függ. Lehet, hogy épp neked kell vigyázni, hogy ne itassák teával. Amúgy ha kéred, elviszik. Nem kell feltétlenül együtt lennetek.
2020. jan. 8. 23:33
 2/23 anonim ***** válasza:
79%

Úgy írod, mintha már most sem akarnál. Ne add fel. Én bababarát kórházban szültem és igen, erőltetik a dolgokat. Mármint nem indult be a tejem rendesen az első napokban, így kapott a pici tápszerpótlást is, de nem örültek neki. (Indított szülésem volt, utólag olvastam, hogy ez közrejátszhatott benne)

Mikor hazajöttünk, már pótlás sem kellett, és oly-annyira beindult a dolog, hogy 1 évesen is cicizik még és rengeteg tejem van. Az eleje nehéz. Amúgy igen, mindenki előtt szoptatsz, de ők is, senki nem figyelt engem miközben ott bénáztam, mindenki a saját babájával törődött.

Veled lesz végig, talán ez gond? Otthon is csak veled lesz pár évig...

2020. jan. 8. 23:36
 3/23 anonim ***** válasza:
40%

1-es én nemtudom te hol szültél, de nálunk ilyen nem volt, hogy ha kéred elviszik. Első este szülés után max, de akkor sem örülnek neki.

De én nem is értem, ha valaki szül, az miért akarja már egyből lepasszolni...

2es voltam

2020. jan. 8. 23:39
 4/23 anonim ***** válasza:
97%
Jó esetben veled lesz, igen.
2020. jan. 8. 23:43
 5/23 A kérdező kommentje:

Olyanok a mellem, mint egy kövér 10 éves kislánynak, azaz kb nincsenek. Azt mondták nem ezen múlik, hanem a mirigyállományon, de kétlem, hogy nekem jó lenne. :D

Otthon nem lesz velem csomó vadidegen ember és lesz egy hétig segítségem, aki megmutatja mit hogyan kell.

Bocsánat, hogy ijesztő, hogy egy újszülöttel egyedül hagynak és azt sem tudom, mit kell vele csinálni.

Szülés után egyből velem lesz vagy hagynak azért pihenni?

2020. jan. 8. 23:44
 6/23 anonim ***** válasza:
98%

Kórháza válogatja, esetleg tedd fel a kérdéseid a kórház szülészetének (ha van) facebook csoportjában.

Nálunk 1. éjszakára elvitték, utána csak fürdetésre, és vizitre kellett visszavinni; egyébként nem akarod majd odaadni..

2020. jan. 8. 23:50
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

2es vagyok.

Jönni fog minden magától, de tényleg.

Én is azt hittem tök béna leszek, de ösztönből jött minden. Mi az, amit nem tudsz úgymond? Én pl a pelenkazast is videoba néztem előtte és siman ment egyedül, nem mutatta meg senki. Meg is jegyezték milyen ügyesen bepelusoztam elsőre életembe...

Nem kell aggódni hidd el, pár hét múlva már csak nevetni fogsz ezen a kérdéseden :) amúgy nem, nem hagynak pihenni. Legalábbis nálunk egyből velem volt végig, de hát aludt ő is, neki is fárasztó ám megszületni :)

2020. jan. 8. 23:53
 8/23 anonim ***** válasza:
97%

Ahol én szültem, ott is megkérdezték, hogy szeretném, ha éjszaka velem maradna a baba. Persze, hogy akartam. :) Csodálatos élmény volt már az első este is, nem akartam nélküle ott lenni.

Szoptatni az újszülött szobában tudsz, ott van a többi anyuka és baba. Sok szoptató anyát láttam az ott dolgozók, őket azért nem zavarja, ha szoptatsz, a többi anyuka a saját babájával lesz elfoglalva, és szerintem akkor ott téged sem fog érdekelni, hogy vagytok egyedül (én úgy fogtam fel, pedig kicsit szégyenlősebb vagyok, hogy ezeket az embereket úgysem fogom látni többet, nem érdekelnek, itt van a babám, akire úgy vágytam, teljesen elolvadtam tőle, csak rá össszpontosítottam).

Próbáld meg szoptatni majd, sokat rakdd mellre, akkor szépen kialakul a tejleadás! Ha valami gond van, akkor segítenek, ha kell, adnak tápszert (indokolatlanul nem). Ha muszáj tápszert kapnia, akkor meg ne érdekeljen, ha esetleg fanyalognak, mert az, hogy ne legyen baja neki, az a legfontosabb.

Egyébként a fekve szoptatáskor szerintem nem is nagyon sokat lehet belőletek látni, ha esetleg tényleg zavarban lennél, vagy háttal is tudsz szoptatni a többi anyukának (abból sem látnak sokat).

2020. jan. 8. 23:54
 9/23 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom, hogy fogjam majd meg a picit, még soha nem volt a kezemben baba.
2020. jan. 9. 00:00
 10/23 anonim ***** válasza:
96%
#9 arra vigyázz hogy a fejét mindig tartsd. nagyon pici baba még nem tudja tartani a fejét, ezért mindig legyen a kezed a feje alatt mikor felemeled
2020. jan. 9. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!