Mit kellene tennem azért, hogy ne rettegjek ennyire a szüléstől?
Ne olvass ilyenekről, ne nézz ilyen videókat, ha ismerős akar rémtörténetet mesélni, akkor hajtsd el a francba.
Kezdj el mással foglalkozni: babaszobát berendezni, babakelengyét összerakni, kimosni, vasalni, elrendezni.
Olvass (NEM SZÜLÉSSZTORIKAT) és pihenj, aludj sokat. Sétálj, ha bírod. Keress valami hobbit, amivel elfoglalhatod magad, akár már a baba mellett is, ha lesz rá idő és otthon (is) végezhető (pl. kézimunka, családfakutatás stb.)
Feni tanácsa is jó
Én Útmutató szüléshez Ina May Gaskin könyvét javasolnám..
7 hét van nekem vissza, most rendelem meg, már olvastam, de azóta sehol nem találom ( könyvtár)
Akitől előzőleg kaptam, most nem elérhető, messze költöztek..
Nekem adott egy "meg tudom csinálni"érzést
a negatív dolgokat eltávolítja a fejből.
Úgy éreztem felkészült vagyok, és fejben nagyon tudatosan voltam jelen az előző szülesem alatt is.
Sok negatív ért, sajnos okkal, de nem éltem meg annak.
A szülesélményem teljesen pozitív ( vákuum, hasból könyöklés..stb ellenére)
A félelem sok gátat tesz benned, emiatt el kell engedni..
Hidd el évezredek ( sőtt sokkal régebb) óta hoznak kevesebb segítséggel is világra gyermeket.
Így vagyunk összetakva, így történik a fajfenntartásuk...ez egy teljesen természetes alapvetően mindennapi dolog..neked, mint egyennek bír csak ekkora jelentőséggel..
Adódik a válasz: ne olvass ilyeneket.
Ismerőseid is ilyenekkel traktálnak? Jó nagy állatok, mondhatom!
Ajánlom a Szülés ahol en iranyitok cimu konyvet. Ez a konyv a hipnoszulesrol szol. Nem voltam tanfolyamon, csak a legzestechnikat alkalmaztam es a masodik vajudasom gyakorlatilag annyira keves fajdalommal jart h alig ertunk be a korhazba, azt hittem joslofajas...Vegig mosolyogtam, az orvos es a szuleszno nem akarta elhinni h ilyen van!
(nem kaptam semmifele fajaserositot fajdalomcsillapitot semmit) ugyhogy olvasd el ezt a konyvet en ezutan az elmeny utan nem felek a szulestol!
( nem volt fajdalommentes de a falkaparas/pokol stb amit masok mondanak attol messze volt!)
En 3 hét múlva szülök. En is féltem, de egyrészt a rossz sztorikat többet mesélik, mint a jókat, így torz a kép. Másrészt, ahogy halad előre az idő a végén már azt se fogod bánni ha kirágja magat, mint az alien. Nekem már a púpom ki van az egésszel. 😀
Engedd el. Fájni fog. Aztan majd elmúlik.
Azt gondolom, hogy ahogy kozeledik a kiirt idopont, egyre inkabb varni fogod, hogy ess tul rajta, en legalabbis igy vagyok vele :)
Mar 6 nappal leptem tul a terminust, a babam meg varat magara, en pedig mar egyre turelmetlenebb vagyok. Fajni fog, oke, de ezen tul kell esni. En nem is a fajdalomtol felek, hanem a kiszolgaltatottsagtol (elso babam lesz, de volt egy missed ab mutetem, akkor a legszornyubb volt csupaszon szettett labakkal varakozni)
Próbálj minél többet relaxálni, és "beszélgetni" a babáddal arról, hogy minden rendben lesz, hogy hogyan próbáljatok segíteni egymásnak, "magyarázd el" neki, mi, hogyan fog történni, és hogy nagyon nagy szeretettel várod.
Nekem ez bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!