Miért ijesztget mindenki a szüléstől? Miért javasolják az ismerőseim, hogy amint lehet kérjek érzéstelenítőt?
Bár még nem szültem de annyira azt érzem , lehetetlen hogy annyira fájjon mint ahogy leírják. Nem tudom elképzelni, hogy üvöltök a fájdalom közben. Mikor az ismerőseimnek elmondom akik szültek már kinevetnek kb. És azt mondják, jó hogy erősnek érzem magam, de azért ne hősködjek inkább kérjem egyből az érzéstelenítőt mihest lehet, mert erősebb leszek a végén. Olyan halálos fájdalomként írjátok/írják le a vajlúdást de mondom elképzelhetetlen számomra... inkább várom.
Egyszer volt elhalt magzat miatt abortuszom , amikoris lamináriá tettek fel tágítás miatt, abszolut nem fájt csak a fehelyezés egy pillanatig , maga a tágulás folyamatából semmit. Pedig ott is ijesztgettek , remegve mentem be aztán ott is rájöttem, hogy kár volt ezen stresszelni. Tudom ott nem 10 centire kell tágulni azért...
De most mit tegyek, nyugtassatok már meg, hogy létezik, hogy valakinek nem olyan vészes ez a folyamat... egyre jobban belém beszélik a megérzéseim ellentétét
Van, aki jobban bírja a fájdalmat. Akik nem bírják, azok meg azt nem tudják elképzelni, hogy hogyhogy nem fáj??
Én is most fogok szülni, engem is ilyenekkel traktálnak az ismerősök, de én úgy vagyok vele, nem ők fogják érezni, hanem én. Az optimizmus sosem baj, inkább, mint hogy szétparázd az agyadat a szülésen.
Nekem olyan menstruációim voltak, hogyha nem vettem be időben görcsoldót, ordítva fetrengtem és addig hánytam, amíg kiszáradással bevitt a mentő. Szóval ha ezeket a napokat túléltem, akkor a szülés sem lesz nehezebb.
Nem kell hallgatni rájuk, majd meglátod hogyan meg. Relax :)
3-at szültem, a 3.nál kaptam EDA-t, ami az elején hatott, aztán elmúlt a hatása, hiába kaptam még, nem használt, ugyanúgy fájt és ugyanúgy éreztem mindent.
Igen, üvöltöttem, kurwára fájt, és nem hősködni meg mártírkodni mentem oda, hanem szülni, hányok azoktól, akik ítélkeznek más fölött, miért nem tűri kussban, minek a fájdalomcsillapító, meg minek drámázni...
Én megnyugtatlak, nem kell belehalni! :) júliusban szültem, világ életemben féltem a szüléstől, mindenki azzal tomte a fejemet Higy ez mennyire borzasztó és majd szét szakadsz.
Ehhez képest éjjel fél 12 kor ébredtem egy pukkanásra, picit görcsöltem de nem veszesen. 1 órára értünk be a kórházba, 5 perces fájás okkal és 3 orakor megszületett a lányom, mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, és ha én ezt tudtam volna, akkor nem stresszelem magam 9 hónapig! Sokkal borzasztóbb fájdalomra készültem mint ami valojaban volt, hozzá teszem a fogorvostól is félek!
Én nem értem miért akarják a nők egymás előtt bizonygatni hogy már pedig neki jobban fájt, és ő nagyobb hős. Szóval ne félj, simán megtudod csinálni! :)
Hàt ööö.... semmi ijesztgetès... nekem is volt laminàriàs abortuszom. Ne haragudj, de a kettö egyszerüen összehasonlíthatatlan. Egy lapon nem lehet említeni a kettöt. Èn azt sem èreztem hogy feltettèk, maximum kellemetlennek mondanàm azt a folyamatot. De a szülèsnèl azt hittem nem fogom kibírni a vègèig.
Tehát nem ijesztgetès, de ne haragudj, nagyon buta pèldàt hoztàl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!