Miért ijesztget mindenki a szüléstől? Miért javasolják az ismerőseim, hogy amint lehet kérjek érzéstelenítőt?
Bár még nem szültem de annyira azt érzem , lehetetlen hogy annyira fájjon mint ahogy leírják. Nem tudom elképzelni, hogy üvöltök a fájdalom közben. Mikor az ismerőseimnek elmondom akik szültek már kinevetnek kb. És azt mondják, jó hogy erősnek érzem magam, de azért ne hősködjek inkább kérjem egyből az érzéstelenítőt mihest lehet, mert erősebb leszek a végén. Olyan halálos fájdalomként írjátok/írják le a vajlúdást de mondom elképzelhetetlen számomra... inkább várom.
Egyszer volt elhalt magzat miatt abortuszom , amikoris lamináriá tettek fel tágítás miatt, abszolut nem fájt csak a fehelyezés egy pillanatig , maga a tágulás folyamatából semmit. Pedig ott is ijesztgettek , remegve mentem be aztán ott is rájöttem, hogy kár volt ezen stresszelni. Tudom ott nem 10 centire kell tágulni azért...
De most mit tegyek, nyugtassatok már meg, hogy létezik, hogy valakinek nem olyan vészes ez a folyamat... egyre jobban belém beszélik a megérzéseim ellentétét
Ijesztget a szülésTŐL?
Komolyan, ti honnan szedited ezek a random ragokat?😂
Nem szülésSEL szoktak ijesztegetni?
🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ajánlom Neked ezt a könyvet! :) A fájdalom megélését és a tested erre adott válaszát nagyban befolyásolja a pszichés állapot. Jobb minél pozitívabban állni a szüléshez és jó szülésélményeket olvasni - mert vannak ilyenek, egy egészséges, maga tempójában haladó (nem forszírozott) szülésnek nem kell rettenetesnek lennie. Persze elhiszem, hogy nincs két egyforma szülés (én épp a második előtt állok). A saját példám az, hogy én egy görcsösebb hasmenéstől is sírni tudnék, de simán bírtam egy szülésznő által nehéznek mondott szülést fájdalomcsillapítás nélkül. Tényleg van egy komoly fájdalom, de a testünk természetes fájdalomcsillapító mechanizmusai is működnek közben, ezért is teljesen más, mint lerúgni a küszöböt. :D
"Köszi a további rémítgetést."
=> Elnézésedet kérjük, amiért őszinték mertünk lenni az élményeinkkel kapcsolatban. Nem tudtam, hogy kegyes hazugságokat vársz. De akkor fokozzuk az élvezeteket....
Én azt gondolom, hogy sok minden fejben dől el.
Igen fájni fog, de túlélték már pár millióan te is túl fogod.
És nem, nem kell üvölteni, az is csak elveszi az erődet
Nem féltem a szüléstől, úgy gondoltam nem lehet azért annyira vészes. Rosszul gondoltam. Nem kiabáltam de csak azért, mert nem olyan típus vagyok. Borzalmasan fájt, nem gondoltam, hogy létezik ilyen fájdalom. Egy idő után jóformá a külvilág is megszűnt. Emlékszem mindenre, de teljesen elvesztettem pl az időérzékem.
De nem kell aggódni. Sokan írták már, hogy nem volt vészes
Ahány szülés annyi féle. Bízz benne, hogy gyors és könnyű szülésed lesz
Ha valaki, én úgy mentem be, hogy na, én tuti nem fogok kiabálni. Amúgy is csendben szenvedős típus vagyok, biztos voltam benne, hogy nem adok majd ki túl sok hangot. Hát, nem így lett...igen, agyban tudtam, hogy elveszi az erőmet az üvöltés, de egyszerűen annyira elvesztettem a kontrollt a fájdalomtól, hogy ahogy utólag emlékszem, fel se tűnt hogy kiabálok.
Amúgy kérdező, őszintén mit vártál? Idejöttél és megkérdezted a véleményünket és az élmenyeinket, majd még te vagy felháborodva amiért le mértük írni? Kicsit gondolkozz...de tudod mit? Az egész szülés igazából csupa-csupa csillámpóni, móka és kacagás, kellemesebb bárminél, amit eddig éreztél. Most jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!