Halálra vagyok rémülve! Megnyugtatnátok?
Február 6-ra vagyunk kiírva, ami még egy hónap, de az elmúlt 3-4 napom konkrétan pánikban telt. Biztosan az is közrejátszik, hogy 2 hete nem dolgozom és kezdek becsavarodni itthon egyedül a gondolataimtól. Egyre nehezebb az élet a pocakommal is. :)
Sosem feküdtem kórházban és nem is voltam bent 3-4 óránál többet. Félek a kórháztól, a közegtől, a fájdalomtól, attól, hogy egyedül leszek amíg haza nem engednek. Illetve egy rakás idegennel. Már most megalázónak érzem a szülés élményét és egyszerűen csak átugranám ezt legszívesebben. Bár már jönnénk haza a kislányunkkal.
A fogadott szülésznőnk azt mondja ez teljesen normális. Kevés az olyan első babás anyuka, aki nincs tele félelemmel és ígéri, hogy ő mindent megtesz, hogy segítse a bentlétemet.
Rátok is rátok tört olykor a pánik? Hogy vészeltétek át az ilyen szempontból nehéz napokat és utána milyen volt a szülés? Rosszabb, vagy jobb, mint amire számítottatok?
Mièrt nem csàszàrral szűlsz ha ennyire fèlsz?!
Neked is ès a gyereknek is biztonsàgosabb lenne..
14es!orvosilag bizonyított hogy sokkal kisebb a rizikó, a gyerek nem megy àt egy sokkon születèsnèl, ès anyukànak is biztonsàgosabb!
Itt Svàjcba a nők többsège így szül, az enyèm is programozott csàszàr volt, ès nem bàntam meg, a következő is így lesz, kèrdező èn a helyedbe így tennèk ha fèlsz!
Köszönöm, egy kicsit megnyugodtam. Illetve igen hullámzó ez az érzésem. Van hogy teljesen elkap a pánik és van hogy úgy vagyok vele, lesz ami lesz. Most pl. ilyen nyugisabb napom van, hiszen tudom, hogy ott már csak az fog számítani, hogy a baba és én is rendben legyünk. Szeretnék természetes úton szülni, de ha nem úgy lesz is tudom, hogy az a mi érdekünk. A SOTE-n úgy tudom 4 ágyas csecsemős szobák vannak, sokan panaszkodnak, hogy brutálisak a körülmények főleg most, hogy valami felújítás is van.
Annyira megoszlanak a vélemények. Sokan azt írják hatalmas segítség volt, hogy többen voltak egy szobában. Köztük már tapasztalt anyukák, így mivel a csecsemősök nem túl segítőkészek, ezért ez kifejezetten pozitív volt. Más meg majdnem megőrült a sok síró babától és a nem alvástól.
Maga a szülés nekem félelmetes. Egy kiszolgáltatott helyzet, amikor az ember nem ura a dolgoknak, csak történnek az események. Ráadásul igencsak kitárulkozó élmény, ami tudom hogy az ott dolgozóknak természetes és ez az élet rendje, de nekem így belegondolva most még megalázónak hat. Túl kell esni rajta a csodálatos cél érdekében. Ezzel nyugtatom magam. Azért az megnyugtató, hogy más sem sétagaloppként kezelte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!