Akik a Jáhn Ferenc (Délpesti) ben szültek vagy az Imre kórházban, írnátok tapasztalatokat?
Kinél szültetek,hogy ment a szülés,milyen fájdalom csillapítási és szülési lehetőségek voltak/vannak,ott lehetett a baba mellettetek,hogy bántak veletek és a babátokkal a kórházban,kb mennyit adtatok az orvosnak?!
Esetleg aki szülész és szülésznő nevet is írna a kórház mellé ha ajánlja vagy épp nagyon nem ajánlja azt nagyon megköszönném!:)
Előre írom:nem volt fogadott orvosom,sem szülésznőm,mégis a dél pesti szülészetis csapata elött le a kalappal!
Otthon elfolyt a magzatvíz,irány a kórház.Betegfelvétel,aztán föl a szülőszobára.Megkérdezték voltam-e wc-n mondtam,hogy igen hajnalban így nem kaptam beöntést.Borotválni sem kellett.Ügyeletes megvizsgált,rátettek ctg-re aztán bármi engedve volt.Labda,bordásfal,séta,zenehallgatás.Aki velem foglalkozott szülésznő(Pelády Andrea) az tök normális volt,nem kiabált,nem fegyelmezett ha épp ordítottam.A szülést maga a szülésznő vezette le,gátmetszés volt.Megszültem a méhlepényt aztán jött az ügyeletes doki összevarrni,ő is nagyon normális volt.A két órás megfigyelés alatt jókat röhögtünk a szülésznővel,nem hagyott ott,figyelte minden mozdulatomat.Még le is mosdatott és rám adta a betétet,bugyit.Jött egy beteghordó aki letolt a gyermekágyra.A csecsemősökről és a gyermekágyas nővérekről is csak jót tudok írni.Velem nem kiabáltak,nem néztek le,minden kérdésemre válaszoltak és segítettek.A bent töltött 5 nap jó volt,kellemesen csalódtam a kórházban.Mivel nagyon meg voltunk elégedve a szülésznővel,így kapott pénzt is és egy ajándék kosarat.A dokinak nem adtunk semmit.
Szia!én az Imrében szültem 3hónapja. Volt dokim(Faludi),ő 35ezret,a szülésznő(fanta zsuzsa) 15ezret kapott.De ő volt az ügyeletes,tehát nem felfogadtuk.Ő homeopátiás készitményeket adott nekem.De egyéb fájdalomcsillapitás nem volt.Mondjuk kicsi volt a baba,tehát hamar relatív megszületett. Szülés alatt,a tolófájásokig rajta van az emberen az nst,de felkelhetsz,sőt van alternativ szoba is::)Volt ott olyan szülésznő aki elég szenya volt.. De a nevét nem tudom. Baba mellettem lehetett.1éjszakát nem volt ott,mert infuziót kapott.Utána mindig ott volt mellettem.Látogató nem jöhet be a kórterembe. Fürdésre kell egyszer bevinni akkor lemérik meztelenül.Mindenben segitenek aranyosak nagyon. Van egy ágyas szoba is,ott kád is van a babának.
A kaja nagyon rossz volt(minden nap borsós kaja-utálom:D)
De a nővérek és a dokik aranyosak. Napi 3vizit volt nálunk.1 kis vizit,1 nagy vizit,1 baba vizit:D Lakcimkártyát elintézik,anyakönyvvezető jön másnap név miatt.Fotót is csinálnak a babádról ha kéred.
Ha van vmi kérdés szólj,megpróbálok válaszolni.
2008-ban a délpestiben szültem.Teljesen rendben volt minden,aranyosak voltak a szülésznők is.Fogadott dokim nem volt,ügyeletesként a főorvos,Somogyi doktor volt,ő császározott.Érzéstelenítőt,amit gerincbekaptam meg sem éreztem,pedig csak rosszat hallottam eddig róla,szóval jól végezték dolgukat.
A csecsemős nővérekről is jót tudok mondani.Éjjel mikor letoltak,megkértem a nővért,h a cuccaimat hozzák már utánam,szó nélkül segített,reggel mikor először kellett császár után felkelnem,nem bírtam,felsegített,sőt le is fürdetett.Aranyos volt mindegyik.Babával jól bántak,beszélgettek velünk,stb.
Második babámat is a délpestiben fogom szülni (márcsak azért is mert 5 percre van tőlünk kocsival,15-re gyalog)
:)
Meg a lift is. Nem akart ma velünk elindulni.3-an voltunk benne.Együtt voltunk 110 kg max(anyu,én,babám)
Az Imre az kulturáltabbnak tünik.
Legfeljebb megyünk lépcsőn:)
Az ellátás a fontosabb a kórház külseje annyira nem számit.Amint látom pedig ellátásban a Délpesti gyözött!:)
Lépcsőzz csak nyugodtan de tudod a szülőszoba a 9 emeleten van az újszülött,gyermekágy pedíg a 8 emeleten :D :D :D
Igen leppukant a dél pesti,de maga a szülőszoba szuper.És szerintem a Te és a babád egészsége a legfontosabb.Ebben ők élen járnak,van PIC centrumuk is,tehát bármi baj van a babával nem kell máshová szállítani,ott a centrum a szülőszoba mellett.Nagyon jók az újszülöttes orvosok is főként Ármay Zsuzsanna főorvos asszony.Imádja a babákat.A szülőszoba a bábák birodalma,vagyis egy problémamentes vajúdást és szülést a szülésznők vezetik le,orvos csak varrni jön(még a fogadott doki is teret enged a bábának! ) és ez szerintem szuper.
(tegnap második voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!