Hány csomag pelenkát vigyek be a kórházba?
Újszülötteknek való pelenkára gondolok, és ebből mennyit vásároljak be? Meddig fogom kb. használni?
Tena Lady-t is vettem magamnak 1 csomaggal, de abban csak 10 db van. Vegyek még, vagy elég lesz? Meddig tart a vérzés?
Tenából 20 db kellene mert az elején elég erős a vérzés naponta elmegy 3-4 db. -alapból-
otthon tehát az első hét után már valszeg elég lesz a sima éjszakai betét abból is legyen már hazaérkezéskor -előre vedd meg -
babának:
ne newborn-t vegyél -csak ha icipici babád lesz- mert nem sokáig használhatók.
simán elég a 2-5 kg-os határig megjelöltek az általad kedvelt márkából
legjobb a libero, huggies vagy a pampers.
darabra neki 6 db alapból. lehet hogy kapni is fogsz de nem számitanék rá.
6 db / naponta!!! kimaradt
és az is hogy a vérzés jó esetben csak két hétig tart.
Én anno asszem 3-félét vettem 1-es méretből:)
Lehet, hogy nem kellett volna:)
Kórházban (Szt. István) Libero-t használtunk, ők is azt adtak, így maradtunk is annál. Na a kérdésre visszatérve: 2 csomaggal vegyél maximum. Mi a kórházban - ha jól emlékszem - 2-es Libero-t használtunk, azt adtak.
Nekem egy közepes csomag newborn volt+adtak. Direkt nem raktam a fürdetéseknél a kicsihez pelust, mert simán elhasználták más babákra is, valahogy nem azért visz az ember a sajátjára, hogy aztán másnak is kérés nélkül elosztogassák, nálunk adtak naponta 4-6db volt a fejadag, popsitörlőt azt vigyél, nem árt esetleg a két csomag, plusz azzal a tejcsit is le tudo törölgetni a pici szájáról, ha izzad picit megtörölgetni, pláne ha első baba az rettentő gyorsan el fog fogyni:D Amit adtak, hintőpor a köldökcsonkra, popsikrém, géz, 4-6 pelus naponta, minden nap tiszta ruha a kicsire(és csúnyán néztek ha baleset volt:S)
Betét: én nem vettem tenát, hanem éjszakait használtam, két dupla csomaggal vettem az elejére, utána pedig a normált használtam. Van akinek két hét van akinek akár a 6.héten is van egy kevés a lochiából. Van akinek nagyon kell a tena, van aki vígan a normállal/éjszakaival elvan. Nekem úgy hogy elmúlt, majd egy hét után megjött, össz 4hét volt. Összes betéthasználatom igazából azért lett duo packból 2éjszakai és 2normál, mert a melegben jobban esett gyakran cserélni, amúgy alig alig volt, és tamponosként nagyon zavart a bepisiltem érzés.
Én egy csomag 24db-os newborn tescos pelust vittem.De nekünk az Imrében adtak,de ha kellett nekünk kellett ráadni.Abból megmaradt nekünk a fele. S nekem azt hiszem 5csomag kellett az 1esből. 2600grammal és 50cm-rel született,még most sincs 5kiló. Még most is jó lenne az 1es de már szoritja a combiját,igy inkább áttértünk a kettesre.
Én 3napig nagyon,utána 2hétig kicsit véreztem. Ha árnicát eszel az segit csökkenteni a vérzést.(napi 3*5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!