Hogyan történik pontosan a beöntés?
szia
melyik kórházba szülsz? mert talán mindegyikbe más. én a sote I-en szültem Pesten. ott a vizsgálóba csinálta a szülésznőm. én nem éreztem, hogy meddig tette fel azt a csövet, de langyos vizet töltöttek a csőbe és a wc-zés közben volt fájásom sőt még hányingerem is, és így kellett menni a wc-re. de amikor csinálta a szülésznő kérdezte hogy mikor múlt el a fájás és akkor csinálta. itt rögtön ott volt egy wc. de ahol csinálják ott elviekben kell lenni wc-nek is. ha tudod kérdezd meg a szülésznődet, hogy mik a helyi szokások. Ez nem fáj és én nem is ezzel voltam elfoglalva, hanem a vajúdásal. amúgy olyan, mint amikor hasmenésed van és érzed hogy kell menned wc-re. és szerintem a férjed ezt nem fogja látni, mert ilyenkor még csak vizsgálnak majd, ekkor Ő még nem lehet ott. majd csak a vajúdás és szülésnél.
Kicsit kellemetlen, de nem fájdalmas!!!! Kicsit sem fáj!
Nekem indított szülésem volt, így miután a doki megvizsgált kaptam a beöntést szülésznőtől. 5 percig tartogatni kell -de ha bírod tovább az szuper- aztán jöjjön aminek jönnie kell. Olyan mint amikor rosszat eszel és csikar a hasad. Nekem csak egyszer adták, aztán szépen "kiürültem", lezuhanyoztam, és jöhettek a továbbiak. Egy teljesen hétköznapi nőgyógyászati vizsgálat ezerszer kellemetlenebb mint a beöntés :) ja és nálunk is apás szülés volt, de ekkor nem volt bent. Ezt egy külön vizsgálóban csinálták, zuhanyozni pedig a szülőszobához tartozó külön fürdőszobában tudtam. De előtte mindenképpen derítsd fel a terepet h ne akkor kelljen keresni :) bizti segítenek majd :)
én is ugyanígy féltem tőle, mint te, de totál felesleges, hidd el!
nálunk nem volt kötelező, megkérdezték kérek-e, és én a félelmem ellenére kértem, mert úgy voltam vele, hogy inkább egy kis kellemetlenség, vagy fájdalom, mint hogy baleset történjen a szülőágyon, az nagyon ciki lett volna, meg szerintem a babának sem jó
nálunk úgy volt, hogy bementünk, megcsinálták a papírokat, aztán mondták hogy feküdjek fel az ágyra, bedugták a csövet, nekem ez egy picit fájt, mert volt aranyerem, de csak egy pillanat az egész, és a vizet én nem is éreztem (barátnőmnek inkább ez volt rosszabb, mert feszítette a víz a hasát)
aztán menni kell a klotyóra, mindegy hol van, meg ki van ott, ezt úgysem lehet visszatartani, mert jön ki belőled a víz, de hidd el, nem foglalkoznak ott ezzel!
a szülésznő csinálja, a párod nem lesz ott, ne félj, és a borotválás is ekkor zajlik ha szükséges
komolyan mondom hogy ne félj tőle, ha nincs aranyered, egyáltalán nem fog fájni!!!! (a szülés rosszabb lesz :) van akik direkt járnak beöntésre, mert egészséges
minden jót és könnyű szülést kívánok!
utolsó válaszoló vagyok
én is így voltam, nem fájt, nem vérzett, csak volt, és én is hiába kentem :(
sajna ez egy picit kellemetlenné teszi, de tényleg csak kellemetlen, nem fáj, ne félj, és csak egy pillanat az egész, és ha már bent van a cső, akkor már nem is rossz
Tényleg nem kell félned a beöntéstől. Tartsd majd ameddig csak birod, de legyél a wcn, mert hirtelen is előtörhet. Nálunk csak egyszer adnak beöntést. Utolsó szülésemnél hiába kaptam, mégis odament fájáskor, jajjjjj de ciki volt. Mondta a dokim, efelől ne aggódjak, egyáltalán nem ciki. Persze, nekik biztos természetes. Így én attól félek a legjobban, hogy odatojok :(Sőt, nálunk akinek aznap volt széklete, nem is kap beöntést. Hmmmm, akkor az tuti odacsinál nem? A párod akkor még nem lesz ott, ahogy leszűröm a válaszokból, míg az előkészítés tart, sehol nem mehetnek be.
Könnyű szülést!
4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 38 hetes pocakcsajszi anyukájuk
danimesi.freeblog.hu
abszolút nem fájdalmas. a közbeni vajúdás az igen:)
itt Tarcsán az volt hogy (nekem már fájásaim voltak közben) a szülészeten belül a folyosón volt WC ezen belül zuhany itt bent csinálta a szülésznő. nekem nem is kellett feküdnöm, csak előre kellett hajolnom, kis vékony csövet fel, meleg víz be, és irány a WC. papírral mindenképpen készülj szerintem. utána pedig zuhanyzás. ennyi.ez egyáltalán nem fájdalmas, ezért kár is izgulnod:).viszont a tolófájás olyan mintha kakilnod is kéne és ha előtte nem volt beöntés akkor esélyes hogy odamegy a dolog az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!