Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ért valakit megalázó élmény a...

Ért valakit megalázó élmény a kórházban?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy a nővér,orvos,szülésznő által beszólások stb... negatív megalázó élményben volt e valakinek része? És ha igen mit tett utána?
2010. júl. 18. 20:59
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
100%

Bár ez nem velem történt meg, hanem édesanyámmal, amikor engem szült (24 éve), de leírom mert én nagyon felháborodtam rajta amikor elmesélte.

Elromlott a fájásmérő, amit rátettek, vagyis nem akkor voltak a fájások, amikor az mutatta. Ez akkor lett gázos, amikor már tolófájások jöttek, és mondta neki a doki (nem fogadott, anya elmondása szerint egy vén bunkó), hogy még ne nyomjon mert nem jelzi a fájásmérő a fájást. Dehát nem tudta visszatartani és nyomott, ekkor az orvos lekevert neki egy hatalmas pofont.

Na gondolhatjátok hogy esett, így is ki van szolgáltatva az ember ilyenkor és akkor így megalázzák.

Híre ment a kórházban az esetnek, a dokit kirúgták...

22 hetes kismama

2010. júl. 19. 14:45
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

Náthásan mentem szülni a halott babámat. Miközben az orvos irta ki a papirokat persze én sirtam (hisz akkor tudtam meg) és szipogtam. Mikor befejezte, a nővér kisért át a szülőszobába és kifele menet jól lecseszett, hogy maga meg fújja ki az orrát, ott szipogott a dokinak, a doki meg már tiszta ideg volt...

A másik alkalommal a veszélyeztetett osztályon szóltam a nővérnek, hogy borzasztóan görcsölök (vérzéssel voltam bent). SZintén jól lecseszett, hogy magának minden este valami baja van. Ugye este volt és hivni kellett a dokit. Még én éreztem magam kellemetlenül. Másnap megint begörcsöltem és szabadkoztam a nővérnek, hogy ne haragudjon, hogy szólok de megint görcsölök. Akkor szerencsére kedves nővér volt és mondta, hogy ezért van itt mert problémája van.

Másik alkalommal észrevettük a szobatársammal, hogy kicserélték a gyógyszerünket. Ő szülésbeinditót kapott, én meg magzatmegtartót. Szóvá tettük a dokinak, bejött ezután a nővér és jól leb@szott, hogy hogy képzelem én ezt, ők már csak tudják hogy milyen gyógyszert adnak. De hát az ég szerelmére az ember már csak észre veszi ha minden nap ugyanazt kapja és aztán meg egyszer csak más lesz.

És még egy: barnázással küldtek be a kórházba. Szintén az a doki akit az elején emlitettem vizsgált meg, brutál módon, és még rám is kiabált, hogy tegyem már szét jobban a lábamat. Mikor megnézett, akkor meg morgott egy sort, hogy nincs is itt semmi vérzés.

Úgy hogy nekem sok minden kijutott, és még tudnék mesélni a kedves újszülöttes nővérekről.

2010. júl. 19. 14:59
 13/32 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos nekem is volt benne részem :( Abba a kiszolgáltatott helyzetben....

Pont bent voltam a kórházban amikor elfolyt a magzatvíz,mentem a szülőszobába,szülésznő megvizsgált,már akkor két perces fájásaim voltak amik szinte elesem múltak,nekiállt megborotválni,de mint egy állat,mondom neki,hogy előző nap szedtem le,de,hogy egy két helyen kimaradt,mondta ő...holott még direkt megkérdeztem a páromat is,hogy minden rendben van e ott lent,és persze,hogy nem volt semmi,szóval még ömlött a vér is a borotválás miatt,mivel csak a bőrömet tépte :(

Nagy vajúdás közben sírtam,nagyon fájt és nem engedték be a párom,erre a szülésznő,hagyjam már abba a ezt a sírást mert mindjárt pofon vág.....:O nem voltam hangos még is rám vágott egy ilyet,aztán kaptam valami szúrit hogy megnézzék,hogy allergiás vagyok e valamire...persze utálom a tűt,és ezt ő is látta......elvittek császározni,mire a szülésznőnek ismét be kellett szólnia,hogy úgyse fogjátok tudni,beadni neki az érzéstelenítőt mivel beszarik a tűtől :O Neki is simán hagytam,hogy beadja az a vackot,úgy hogy azon kívül,hogy az arcomon látta,hogy rosszul vagyok a tűtől nemértettem miért kell beszólnia-hozzá teszem,hogy olyan fájásaim voltak,hogy már csak az vettem észre hogy elmúlnak az érzéstelenítés miatt,abszolút nem éreztem!

Lassan ismét szülők,és már előre félek,nehogy megint ezt a parasztot fogjam ki,mert ha még is akkor szerintem már nem fogom magam türtőztetni,és ha kell,ott helyben felrúgom!

2010. júl. 19. 15:45
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
15.45 vagyok az lemaradt,hogy még volt egy beszólása,hogy reméli,hogy több gyereket nem akarok szülni...
2010. júl. 19. 15:49
 15/32 anonim ***** válasza:
52%
Úristen, jól el vannak szállva maguktól. Ha ilyet tapasztalunk akkor mi is viselkedjünk így és mi az hogy a párunkat se engedik be. Botrányos ami itt folyik.
2010. júl. 19. 16:06
 16/32 A kérdező kommentje:

olyan fura,hogy ennyire durva sztorikat írtok.

hihetetlen,hogy megtörténhetnek ilyenek

ha létezik a hálapénz, akkor ilyen esetekben miért nem teszenk panaszt a felettesnél? vagy fenyegetnek médiával,perrel???

szerintem így volna fair.

2010. júl. 19. 23:10
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Úristen!Én teljesen el vagyok képedve.Velem szerencsére nem történt ilyen,remélem a 2. babánál is minden oké lesz.Ti hol szültetek?És hogy bírtátok ki,hogy ne osszátok ki ezeket a bunkókat?
2010. júl. 20. 14:53
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt durva, de nagyon rosszul esett. Én a gyermekágyon voltam, és a csecsemősök között volt jó néhány bunkó. Este szültem, aznap éjjelre bent tartották a babát. Reggel 6-kor hozták. Sok vért vesztettem, nagyon szédültem még, és tejem sem volt, így még aznap éjjelre is betoltam a babát. Ott aztán jól leteremtettek, hogy miért vittem be. De ez még semmi volt. Karácsony előtt egy héttel szültem, és minden nap hitegettek, hogy holnap majd hazamehetek. Persze nem mehettem. Szenteste előtti nap direkt bevittem a babát a csecsemősökhöz, hogy nézzék meg nem sárga-e, hogy holnap hazamehessünk. Mert ha az lenne, még éjjelre be tudják tenni a kék fény alá. Megnézték, azt mondták rendben, valszeg mehetek haza másnap. Aztán másnap, szentestén, délben tudtam meg, hogy még sem mehetek, mert a gyerek sárga. A zárójelentéséből kiderült, hogy már előző este is az volt, csak nem tettek semmit. Mikor megtudtam, hogy nem mehetek, elsírtam magam, erre azt mondták, milyen anya vagyok, hogy nem a gyerek érdekeit nézem, és tök bunkók voltak. Semmi együttérzés. Egy hét után mehettem haza...
2010. júl. 20. 15:13
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, azt elfelejtettem, hogy látogatási tilalom is volt, így még jobban megviselt, hogy nem mehettem haza.
2010. júl. 20. 15:17
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Minden kórházban ki van függesztve a betegjogi képviselő neve.Jó lenne,ha az ilyen megalázások után az érintettek panaszt tennének.Túl sok a nagyseggű,belefáradt egészségügyis,akiket ki sem lehet robbantani már a helyükről,közben a lelkes,jólképzett pályakezdők nem kapnak munkát..

Egy eü-s

2010. júl. 20. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!