Néhány kényes kérdés a szülésről?
-Ha kozmetikus teljesen rendbe tesz odalent, akkor is piszkálnak?
-Mindenhol van beöntés? Mennyire kellemetlen, hogy kell elképzelni?
-Mindenképp szülés közben felhelyeznek katétert?
-Szülést követő napokban milyen vizsgálatokra számíthatok? (felnyúlnak megnézni a méhem)
Nem, sőt akkor sem borotválnak, ha szőrös.
Nincs
Nem
Semmilyen.
István kórház 2019
1. Nem. Nekem mondták is hogy nem borotválnak, latják hogy ezt már elintéztem.
2.A beöntés sehol nem kötelező, választhatsz. Én kértem, nem szerettem volna becsinálni. Most azert izgulok mert Nyíregyen elvileg már egyáltalán nem csinálnsk viszont én akarok. Nem fáj.Kellemetlen ahogy a víztől duzzad a hasad de ez 1 perc. És utána kelkemesen kiürülsz.
3. Termeszetesnél nem. Csak szülés után pisilni kell . Császárnál igen de eddig minden ismim azt mondta nem fáj.
4. Semmi... kiszedték a gátvarratot ennyi. 6 hetes kontrolon volt egy hüvelyi ultrahang
Nekem volt betapintás, ( ha van gond, akkor "takarítanak"),mert sajnos kívülről rá kellett segíteni a babának..
Nem éreztem belőle semmit..
Varrás, nem protokollmetszésem volt, csak alig 1 cm kellett , a vákuum miatt. Amúgy nem repedtem sehol, a kikönyökles hatására sem.
Nem volt vészes, azőta én érzem kézzel, de nem látni.
Háborítatlan szülésre készültünk, a lányom nem így gondolta.
Szent Imre
3.
-Első szülésemnél levorotválták az 1 napos borostát, a másodiknál hozzá sem nyúltak, kb. 3 napos volt, szülésznő szerint "jó lesz az úgy".
-Mindkétszer volt beöntésem, semmi extra, viszont nagyon jól esett utána megkönnyebbülni, mivel mindkét terhességem végigszenvedtem a székrekedéssel.
-Első szülésnél volt katéterem, másidiknál nem. Csak az volt kellemetlen kicsit mikor kivették, míg bent volt nem zavart, még jó is volt, higy nem kellett ugrálnom a wc-re.
-Szülés követő napokban nem volt vizsgálat, néha megnyomkodták a hasam kivülről, vagy volt olyan nővér aki kérte, hogy mutassam meg a betétet, ill. roppantul érdeklődtek mindkét esetben, hogy volt-e már székletem. Elsőnél csak glicerines kúppal sikerült produkálnom, a másodiknál elég volt a hashajtó.
- Magam borotválkoztam előtte nap, szülésznőm viszont azt mondta, nem kötelező, ha császár lesz akkor ő ott helyben elintézi.
- A beöntés itt kérhető volt, nem kértem. (Az egyik nyomásnál jött valamo, de csak azért tudom, mert törölt gyors egyet a szülésznő, semmi ciki nem volt.)
- Infúzióra voltam kötve, a katéter csövét 2* helyezték fel közben, de csak azért, hogy kiürüljön a hólyag. Szülés után kaptam ágytálat még a szülőágyon, de nem ment a pisilés, így feldugták a csövet ürítésre, ennyi, kicsit fáj, de bírható.
- Vizsgálat hazamenetel előtt volt ultrahanggal és tapintással. Gátsebet pedig minden este kezeltek. Addig meg a szokásos kórházi vizsgálatok vannak: láz és vérnyomás mérés.
Pécsi szülészet, 2 hónapja.
2x István Kórház. 2014 és 2019.
1.sosem borotvaltak, mondjuk én végig borotvaltam magam.
2.beontes itt nincs.
3.katetert csak a császárosok kapnak.
4.napi 1xvan lazmeres, az is ilyen homloklazmero, egyébként senki sem vizsgált meg. A dokim bejott minden nap, plusz a napi vizit annyi volt, hogy megkerdeztek hogy vagyok.
Mondjuk én mindkétszer természetes úton, beavatkozasmentesen szültem.
Júliusban szültem.
Még voltam borotválkozás, nem foglalkoztak vele.
Nálunk volt beöntés, nem választható. De nem is bántam. Maga a beöntés semmi extra, nem fáj vagy kellemetlen. De 2 perces fájásokkal pokoli volt a WC-n ülni.
Nem volt katétere.
Utána nem volt külön vizsgálat. Nálunk ahogy megszületett a mellkasomra rakták. Utána amíg várt a doki mellettem lemérték, majd odaadták az apjának. Miután végzett a doki baba újra nálam, és nem vitték el sehová. Visszatoltak a szülőszobára és jött a szülésznő segíteni, hogy kell mellre tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!