Szerintetek kérjek epit vagy ne ha most úgy érzem megbirom csinni nélküle?
Igazából biztos azért nem félek tőlle mert fogalmam sincs mi az a mensi fájdalom, sosem fájt.
Mondtam a dokinak, hogy próbáljuk meg nélküle de ha nagyon beleakarok halni legyen lehetőségem mégis kérni. Azt mondta jobb lenne ha eldönteném ő javasolja, mert az ilyen nők általában a végére üvöltöznek, hogy kell de addigra nincs idő beadni.
" ő javasolja, mert az ilyen nők általában a végére üvöltöznek, hogy kell "
Ez csak nákam veri ki a biztosítékot?
Egyébként, pedig mi van akkor ha üvöltesz a fájdalomtól???
Nem mindenkinek egyforma a fájdalomküszöbe!
Semmi baj nincs azzal ha ordítasz. Ha valakinek nem tetszik, ne menjen szülészetre dolgozni!
A nők többsége nem a csendben hang nélkül szülök típus.
És nincs is ezzel semmi gond!!!
Nehogy már azért kérj epit, mert zavarsz mást a szüléseddel!
Több évezreden át kibírták a nők a szülési fájdalmakat. Tehát nem kibírhatatlan.
Nincs azzal baj ha nem akarod h fájjon, ezért jó h van lehetőséged csillapítást kérni. De ne azért tedd mert pár PARASZT "elítél" az üvöltés miatt.
Hidd el kibirhato...
Legalabbis nekem az volt. Engem a kitolas sem akasztott ki. Inkabb utana mikor szedtek ki a lepenyt na az fajt !
Elso szulesem katasztrofalis volt, elhuzodo, rendszeres 5perces fajasoktol merve 22 ora, ekkor mar nem aludtam kb 40oraja, az epi megvaltas volt mert az hittem ott halok meg, nem kiabaltam.
Masodik szulesem, szinten sokaig tartott, kb egy napig, de teljesen jol viseltem a fajasokat, mire beertem a korhazba lehetoseg se lett volna epit kapni, kitolasnal egy kicsit "kiabaltam".
En azt mondom, ha nem akarsz szenvedni kerj, ha meg akarod probalni nelkule, akkor mond az orvosnak, h figyelmeztessen az utolso pillanatban, mikor meg be tudja adni.
Hát én eléggé szenvedtem a második szülésemnél, de az epitől még annál is jobban rettegtem, így tuti nem kérnék a helyedben.
Aztán nem jött ki a lepény, és adni akarták az epit, de mondtam, hogy abba nem megyek bele, inkább altassanak, ott az anesztes mondta, hogy ő nem javasolja, de végül beszélt a felettesével, aki jóváhagyta, így megmenekültem tőle.
Amúgy kicsi a fájdalomküszöböm, nem üvöltöztem, de hangosan nyögtem, senki egy büdös szót nem szólt miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!