Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » "Korán" vagy "későn" szülni?...

"Korán" vagy "későn" szülni? Mikor miért jobb?

Figyelt kérdés

Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. De akármikor lett volna lehetőségem mindig úgy éreztem még nem állok készen egy ekkora felelősségre, még "élni szeretnék" előtte, kiélni magam, hogy utána már csak a gyermeke(i)mre koncentrálhassak 100%-osan. Mert ha 10 évvel előbb szülök, akkor pont azokat a fiatal éveinket babázzuk el, amikor még tudnánk "hülyeségeket" csinálni, tehát értitek. Most 32 éves vagyok és úgy érzem, most ha belevágnánk, mire a gyerkőc felnő mi ötven egynéhány évesek lennénk, még utána is volna időnk, talán nagyszülők is lehetnénk.

Szóval szerintetek is "érdemesebb" középkorban szülni, mint fiatalon? Hogy a fiatal éveidet kiélhesd, tapasztalatot gyűjt meg minden, tudjátok, és utána már nyugodtabban belevágsz a nagy felelősségbe, DE még marad utána is időd. Szóval azért nme olyan idősen 45 évesen.

Vélemények, esetleg tapasztalatok?

2019. aug. 28. 17:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
76%
ENNYI!!!
2019. szept. 2. 20:38
 22/22 anonim válasza:
100%
Marha régi topik, de hátha ide téved még valaki: mi 40 évesen szültünk. Nem azért mert nem akartunk korábban, hanem mert nem volt egyikünk sem együtt olyan párral, aki vagy akart volna gyereket, vagy akitől akartunk volna gyereket. 36-37 évesen ismertem meg a mostani feleségem és igazából elfogadtuk, hogy nekünk valószínűleg nem lesz gyerekünk (a kor miatt). Azért próbálkoztunk, voltak orvosi vizsgálatok is amik szintén megerősítették, hogy nekünk nem lehet (petesejt kimerülés és gyenge sperma). Aztán mivel veszteni nem veszthettünk, tovább próbálkoztunk (elfogadva, hogy mi a valóság) és hopp, sikerült. Így lettünk 40 évesen szülők. Nem tudom megítélni, hogy milyen életem lett volna, ha korán lett volna baba, így csak azt tudom elmondani, hogy számomra picit frusztráló a korunk... de gondolom idővel túllépek ezen. Viszont ha visszatekintek a régin énemre, akkor azt gondolom, hogy most jóval érettebben és reálisabban látom a világot ami talán a nevelésben is ad majd valami pluszt (ez csak teória szóval tudom, hogy semmi nem garantálja ezt a végkimenetelt). Amiben viszont biztos vagyok, hogy ameddig a természet engedi, hogy szülessen gyermekünk addig nincs rossz válasz.
2024. febr. 6. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!