Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » "Korán" vagy "későn" szülni?...

"Korán" vagy "későn" szülni? Mikor miért jobb?

Figyelt kérdés

Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. De akármikor lett volna lehetőségem mindig úgy éreztem még nem állok készen egy ekkora felelősségre, még "élni szeretnék" előtte, kiélni magam, hogy utána már csak a gyermeke(i)mre koncentrálhassak 100%-osan. Mert ha 10 évvel előbb szülök, akkor pont azokat a fiatal éveinket babázzuk el, amikor még tudnánk "hülyeségeket" csinálni, tehát értitek. Most 32 éves vagyok és úgy érzem, most ha belevágnánk, mire a gyerkőc felnő mi ötven egynéhány évesek lennénk, még utána is volna időnk, talán nagyszülők is lehetnénk.

Szóval szerintetek is "érdemesebb" középkorban szülni, mint fiatalon? Hogy a fiatal éveidet kiélhesd, tapasztalatot gyűjt meg minden, tudjátok, és utána már nyugodtabban belevágsz a nagy felelősségbe, DE még marad utána is időd. Szóval azért nme olyan idősen 45 évesen.

Vélemények, esetleg tapasztalatok?

2019. aug. 28. 17:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
A 32 éves neked miért középkorú? :D
2019. aug. 29. 07:50
 12/22 anonim ***** válasza:
32%
Égyébként most voltam terhes ranácsadáson és mondta a védőnőm, hogy legalább 4-5 olyan kismamája van, aki 42-43 éves és az ELSŐ babáját várja. Ma már ez természetes.
2019. aug. 29. 07:52
 13/22 anonim ***** válasza:
16%
A későn szülésnek szerintrm egy előnye sincs.Tehát a válaszom egyértelmű.
2019. aug. 29. 08:21
 14/22 anonim ***** válasza:
27%
Azért ácsi, szerintem a legtöbben nem a fene nagy karrier, meg önmegvalósítás miatt szülnek 30 felett. Attól, hogy egyetem után szeretne valaki egy biztos állást és pár év muvkaviszonyt, illetve lakást, kocsit, a gyerek előtt, az nem karrierista és nem a divat meg a trend miatt vállal később (nem későn!!!) gyereket. Nálunk pl. nem volt opció a szülőkhöz költözés, hogy ott soroljunk, míg saját lakásunk lesz. (mondom pl., ez nem jelenti azt, hogy aki korábban szült, az anyja nyakára tette, csak mondom). Albérletbe pedig nem szerettünk volna gyereket.
2019. aug. 29. 08:29
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Valamint azt se felejtsük el, mielőtt lenézünk másokat, hogy olyan prózai oka is lehet a későbbi gyermekvállalásnak, hogy em volt kivel.... Ilyenkor úgy egymásnak tudtok esni...
2019. aug. 29. 08:31
 16/22 anonim ***** válasza:
20%
Melyik nyomi pontozott le,mert azt írtam a késő szülésnek egy előnye sincs.Sok okos mondjatok már egyet!Majd megy az oviba a gyerekéért és azt hiszik a nyagyanyja?!Nem beszélve a terhesség alatt a sok koplikáciorol.Vagy mégis mi az előnye?Idioták
2019. aug. 29. 10:39
 17/22 anonim ***** válasza:
33%
16# na pont az ilyen bunkókról beszéltem....
2019. aug. 29. 12:05
 18/22 Coffelia ***** válasza:
100%
Kinek mit jelent a későn. Fene tudja, hogy a 16-os hány éves nőkre gondol. Én a 8-as vagyok, és ha 30 alatt szültem volna, alkalmatlan lettem volna, mert akkor még más érdekelt. Még 30 felett is benne volt a küzdelem az egómmal, a szerepeim megváltozásával. Semmit nem csinálnék vissza, imádtam a húszas éveimet olyannak, amilyenek lettek. Sosem lehet tudni, ki mit hoz otthonról nekem life-coach segített úgy-ahogy kibogozni, hogy a kései önállóvá válásomnak mik voltak az elcseszett neveltetésbeli okai, amiket a szerető közeg ellenére is szívok a mai napig. Illetve sosem tudni, ki mit tart fontosnak, mi bérelt lakásban lakunk, ez a második, mióta megszületett a fiunk, és egyáltalán nem törekszünk saját lakásra a magunk örökkévaló eladósítása árán. Imádjuk ezt a lakást, és igazából én nem értem, mi ez a para, hogy bérleménybe ne vállaljunk gyereket.
2019. aug. 29. 22:42
 19/22 anonim ***** válasza:
93%

Azt terveztem, hogy első gyermekemet 25 és 30 között fogom megszülni. Ha ezt mind az akkori párommal teszem, akkor elképzelhető, hogy elvált, egyedülálló anyuka lennék.

Ismerőseim 80%-a, akik fiatalon szültek, most ebben a cipőben vannak.

Jelenleg 31 évesen várom első babámat.

Nem tudom mi lesz a jövőben, de nem szomorkodom. Persze, lehet jobb lett volna 28-29 évesen az első baba, de nem ezen a 2 éven múlik. Első babát 40 felett lehet nem vállalnék be.

Nekem mindig apai nagyszüleim a példák. Apukám kései gyerek volt, bár a legkisebb, főleg akkoriban (50-es évek). Mamám 34, papa 36 éves volt, amikor született. Mégis mindig annyira fiatalos felfogásúak voltak és szellemileg frissek. Nemrég mentek el, mindketten közel a 100 évhez.

2019. aug. 30. 00:12
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Beszélgethetünk az előnyökről-hátrányokról, de igazából az egész elméleti. Én is 25-26 körül szerettem volna anya lenni. Csakhogy rossz volt a házasságom, nem mertem gyereket vállalni, el is váltunk, de akkor meg anyagilag voltam padlón. Aztán megjött a szerelem, anyagilag is rendbejöttem. Most tudunk belevágni, 35 éves vagyok. Nem mondom, hogy ezt akartam, és azzal sem áltatom magam, hogy ennek lenne "előnye" a fiatalabb korban szüléssel szemben - én csak az tudom, hogy az én saját életemben ha az "ideális" korban szültem volna, akkor a gyerekem egy idegbeteg kis zombi lenne, mert abban a légkörben nem lehetett normálisan élni. Szerintem én így hoztam felelősségteljes döntést.
2019. szept. 2. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!