"Korán" vagy "későn" szülni? Mikor miért jobb?
Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. De akármikor lett volna lehetőségem mindig úgy éreztem még nem állok készen egy ekkora felelősségre, még "élni szeretnék" előtte, kiélni magam, hogy utána már csak a gyermeke(i)mre koncentrálhassak 100%-osan. Mert ha 10 évvel előbb szülök, akkor pont azokat a fiatal éveinket babázzuk el, amikor még tudnánk "hülyeségeket" csinálni, tehát értitek. Most 32 éves vagyok és úgy érzem, most ha belevágnánk, mire a gyerkőc felnő mi ötven egynéhány évesek lennénk, még utána is volna időnk, talán nagyszülők is lehetnénk.
Szóval szerintetek is "érdemesebb" középkorban szülni, mint fiatalon? Hogy a fiatal éveidet kiélhesd, tapasztalatot gyűjt meg minden, tudjátok, és utána már nyugodtabban belevágsz a nagy felelősségbe, DE még marad utána is időd. Szóval azért nme olyan idősen 45 évesen.
Vélemények, esetleg tapasztalatok?
Azt terveztem, hogy első gyermekemet 25 és 30 között fogom megszülni. Ha ezt mind az akkori párommal teszem, akkor elképzelhető, hogy elvált, egyedülálló anyuka lennék.
Ismerőseim 80%-a, akik fiatalon szültek, most ebben a cipőben vannak.
Jelenleg 31 évesen várom első babámat.
Nem tudom mi lesz a jövőben, de nem szomorkodom. Persze, lehet jobb lett volna 28-29 évesen az első baba, de nem ezen a 2 éven múlik. Első babát 40 felett lehet nem vállalnék be.
Nekem mindig apai nagyszüleim a példák. Apukám kései gyerek volt, bár a legkisebb, főleg akkoriban (50-es évek). Mamám 34, papa 36 éves volt, amikor született. Mégis mindig annyira fiatalos felfogásúak voltak és szellemileg frissek. Nemrég mentek el, mindketten közel a 100 évhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!