"Korán" vagy "későn" szülni? Mikor miért jobb?
Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. De akármikor lett volna lehetőségem mindig úgy éreztem még nem állok készen egy ekkora felelősségre, még "élni szeretnék" előtte, kiélni magam, hogy utána már csak a gyermeke(i)mre koncentrálhassak 100%-osan. Mert ha 10 évvel előbb szülök, akkor pont azokat a fiatal éveinket babázzuk el, amikor még tudnánk "hülyeségeket" csinálni, tehát értitek. Most 32 éves vagyok és úgy érzem, most ha belevágnánk, mire a gyerkőc felnő mi ötven egynéhány évesek lennénk, még utána is volna időnk, talán nagyszülők is lehetnénk.
Szóval szerintetek is "érdemesebb" középkorban szülni, mint fiatalon? Hogy a fiatal éveidet kiélhesd, tapasztalatot gyűjt meg minden, tudjátok, és utána már nyugodtabban belevágsz a nagy felelősségbe, DE még marad utána is időd. Szóval azért nme olyan idősen 45 évesen.
Vélemények, esetleg tapasztalatok?
Vicc, hogy mindenki le van pontozva, azok jobban, akik korabban vállaltak gyereket, mint a mostanában megszokott.
Nem tudom, mi nem jo a válaszomban, de én úgy ereztem, hogy fiatalon szeretnék anya lenni, majd ha a kisebb is bölcsis lesz, épithetem a karrierem. Ismerem magam annyira, ha a gyerekek előtt érem el a terveimet, nem hagynék ott egy vezető pozíciót babázásért, mi pedig szerettünk volna gyereket.
Ez teljesen az adott két ember személyiségének, és otthonról hozott mentalitásának a függvénye. Van olyan barátnőm, aki 21 évesen szült, és csak évekkel később a következőt, olyan is, akinek négy van, és olyan is, aki már majdnem 30 volt, mire az első megszületett, és még 35 alatt lett nekik három.
Én például 31 voltam, ha hamarabb szülök, nem lettem volna érzelmileg elég felnőtt hozzá, és nem is nagyon volt napirenden a téma. Aztán egy kósza gondolat után elsőre sikerült, mintaszerű, problémamentes terhesség, átlagértékek, szóval a korom semmiben nem jelentett hátrányt. Idén leszek 35, és nem tervezünk többet, bár öregnek abszolút nem érzem magam, és a családunkban a klimax baromi későn éri el a nőket, de szeretnék újra dolgozni, és a szakmám mellett egyelőre úgy érzem, több gyerekkel nem lehet egyensúlyt tartani. Van 43 éves ismerősöm, aki 40 évesen szülte a másodikat, és egy terminátor a csaj, fittebb, mint én. Szóval tök komolyan mondom, hogy ez mindenkinél teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!