Programozott császárral szülni szinte fájdalommentes?
Igen az orrplasztikánál az orr nem mozog, de ez a seb fàj minden mozdulatra. De ki lehet bárni.
2019. júl. 29. 11:22
4 ágyas szobában feküdtem, én szültem egyedüliként természetesen. A szülés után szépen visszasétáltam a szobámba, összeszedtem a cuccom, elmentem lezuhanyozni, hajat mosni, felöltöztem, ettem és kb. meg sem látszott rajtam, hogy 2-3 órája szültem. A császárosokat visszatolták a kórterembe, fél napig mozdulatlanul kellett feküdniük, azt mondták a fejüket se emelgessék, majd este jöttek, hogy felállni és tusolni, nos nekem az elég elrettentő volt, mikor először lábraálltak... Utána is nehezen mozogtak, nehezebben látták el a babát és szerintem vérhigítóval szúrkálni magukat sem olyan jó buli.... A császármetszés egy nagy hasi műtét, szerintem tévhitben van az, aki azt gondolja, fájdalommentes és móka és kacagás utána az élet. Nyilván a természetes szülés is fáj, de amint kint a baba elmúlik, nekem a gámetszés is inkább csak érzékeny volt, pedig volt szétnyílt varratom is...
2019. júl. 29. 11:42
33/47 A kérdező kommentje:
“Fél napig feküdniük kellett”
Te meg minimum fél napig vajúdsz. Ha szerencséd van, kevesebb ideig, ha nincs, akkor akár 3 napig is. Most ez miért lenne jobb, mint feküdni? :D
Meg az első felállás, persze biztos fáj, de nem órákon keresztül. Na mindegy maradjunk annyiban, hogy fáj ez is az is, csak másképp.
Nekem programozott császárom volt. Igaz, az első felállás pokoli volt, nekem utána még kB 3 hétig minden felkelés, köhögés, tüsszögés fájt, meg még sokáig kellemetlen volt. Most 7 hónapos a fiam, mostanában kezdem érezni, hogy nem fáj frontkor , nem viszket, nem kellemetlen a hegem.
Fél nap vajúdással egyenértékű, tényleg.
2019. júl. 29. 11:54
Nagyon aranyos,hogy mindenre dobálod a röhögős fejeket, de hidd el nem fogsz te nevetni a császár után... Fogalmad sincs miről beszélsz, úgyhogy szerintem legközelebb akkor szólalj meg a témában, ha már túl vagy rajta...
2019. júl. 29. 12:10
36/47 A kérdező kommentje:
Mutasd már meg, hogy hol akartam bármit is bemesélni. A véleményemet mondtam el. De olyanok is mondanak véleményt császárról, akik simán szültek. Akkor ők miért akarják bemesélni, hogy milyen? Mindenkinek lehet véleménye, én a sima szülést látom rosszabbnak, meg itt is sok kérdésben arról számoltak be, hogy mennyire szörnyű, a császárról messze nem olvastam annyi negatív vélemény. De kinek mi.
Azért a "fél nap vajúdás" jó esetben fokozatosan erősödik, a vége durvább csak. Nekem a kitolás már egyáltalán nem is fájt, feszítő érzés, de nem fájt... És igen inkább vajúdok fél napig, mint feküdjek mozdulatlanul "becsövezve", de kinek mi... #31
2019. júl. 29. 12:20
Majd akkor írj vigyorgós smileykkal, ha túl vagy a császáron. Sok szerencsét! Várjuk szeretettel a történeted, ha túl vagy rajta.
Még nem tudod mi vár rád, ezért veszed ilyen könnyen. 31 órát vajúdtam és már a kitolásnál voltam, amikor a gyereknek leesett a szívhangja. Valahogy elakadt a szülőcsatornában. Nem tudták kivenni és császár lett végül. Szóval,ha így nézzük félig megszültem,de én azt mondom, hogy inkább jött volna ki ott,ahol kell neki. A 31 óra folyamatos vajúdás és a kitolás sem volt olyan fájdalmas,mint, amikor elsőnek fel kellett állnom és mellette ellátni a babámat,de majd megtudod, hogy mennyire "szinte fájdalommentes".Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy,akik ilyen vidáman állnak egy nagy hasi műtéthez,azok utána nagyot koppannak.
2019. júl. 29. 12:27
Kapcsolódó kérdések: