Kismamak/anyukak! Az a kerdesem lenne h volt e valakinek termeszetes modon (tehat nem epidurallal) fajdalommentes szulese? Es ha igen, akkor milyen korulmenyek kozt, tett e ezert valamit?
Fájdalom mentes szülés fájdalom csillapító nélkül
nincs.....
Kérdés, kinek mit jelent a fájdalom...
Én speciel a gerinc mellé adott fájdalomcsillapítótól és mellékhatásaitól jobban parázok, remélem, lesz lehetőség NEM kérni.
Sajnos nem tudom még, hogy megy ez.
Szia!
Nekem fájdalommentes volt. Az utolsó 10 perc fájt csak. Végig a labdán "hintáztam, ugráltam" . 6,5 óráig tartott a szülés, az utolsó 10 perc fájt csak, de az nagyon.
Teljesen fájdalommentes nincs. De azért meg lehet úszni viszonylag röviden:) nekem első babám 7 óra alatt született mind a 7 óra intenzív fájásokkal telt , kitolási szak vagy 20-25 perc volt mert mindig visszacsúszott a feje stb.
A második babámnál egy kuma fájdalom nélkül tágultam ki 3 ujjnyira tényleg semmit se éreztem, 3kor burkot repesztett a dokim olyan szépen és gyorsan tágultam, na innentől fájt mint a fene de ez csak 45 perc volt, ennyi idő alatt teljesen kitágultam és 2 nyomásra kint volt a babám. Utána se volt semmi panaszom.
Barátnőmnek nemrég született a 4.babája, vele volt úgy hogy ment nst-re semmi fájdalma nem volt csak álmos volt elmondása szerint, beszállt a liftbe elment a magzatvize és mire felért a szülőszobára már érezte hogy jön a baba feje az persze már fájt neki, de 20 perc alatt kezében volt a kislánya apuka fel se ért addigra a kocsiból még ( lement parkolóórához vagy hogy).
Úgyhogy van ilyen:)
Egyébként én sem kaptam fájd.csillapítást elsőnél se másodiknál értelemszerűen meg nem is kellett. (ha az epire gondolunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!