Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamak/anyukak! Az a kerdese...

Assya kérdése:

Kismamak/anyukak! Az a kerdesem lenne h volt e valakinek termeszetes modon (tehat nem epidurallal) fajdalommentes szulese? Es ha igen, akkor milyen korulmenyek kozt, tett e ezert valamit?

Figyelt kérdés

2012. dec. 11. 12:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

en az elso lanyomnal nem kaptam erzestelenitot. (kulfoldon elek, csak klinikan adnak epiduralt). Majdnem belehaltunk a szulesbe (szo szerint ertem, szules utan meg egy jo ideig megfigyelesen kellett maradnunk a korhazba.).

Masodik lanyomat ket hete szultem epidurallal. Hat, mit ne mondjak, ossze se lehet hasonlitani.

Egyebkent a tolofajasokat ereztem.

2012. dec. 11. 17:06
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen fájdalommentes nincs. Mindenki másképp éli meg a szülést, valaki nehezebben valaki könnyebben! Nekem végig csak kellemetlen volt, a toló fájások előtti időben volt pár perc, mikor azt hittem ott halok meg, de a tolófájás már 1 megváltás volt. a tolófájásra szinte nem is emléxek, csak amikor kijött a lányom, akkor kezdtem észhez térni. Nagyon alacsony a fájdaomküszöböm, de fájdalomcsillapítás nélkül megszültem a picimet, és igen fájt! :) De elviselhető volt. Szóval szerintem olyan nincs, h fájdalommentes! :)
2012. dec. 14. 20:09
 13/13 ElsiNiki ***** válasza:

Sziasztok!

Kedves Assya, ajánlom Neked Francois Leboyer : Gyöngéd születés és Szülés gyöngéden c. műveit - meg nagyjából az összes többi művét is..:). Létezik fájdalommentesség - ha jól értem, minden azon múlik, mit hiszünk és várunk, és mit éltünk át a saját születésnél, hogy ezt fel tudjuk -e úgy dolgozni, hogy ne akadályozza a babánk természetes születését. Merthogy Leboyer - és még sok más ember szerint is - a fájdalommentesség a természetes, nem a fájdalom.

Lenkei is írt egyébként egy kiskönyvet Leboyer művei alapján Méltosággal megszületni és szülni címmel.

Minden jót Nektek!

2012. dec. 15. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!