Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újszülött csak cicin alszik el?

Újszülött csak cicin alszik el?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám, iszsz baba. Máshogy képtelenség megnyugtatni, ha nem cicin van, nem lehet elaltatni. Hogy lehet így kimozdulni akár egy sétára is? Az 1 hós státuszra be kell menni a védőnőhöz, azt se tudom, hogy oldom meg...
2019. júl. 23. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha elalszik, leveszed.
2019. júl. 23. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Felöltözteted abba, amibe az utcára vinnéd, cicire teszed, eszik, elalszik, vársz egy picit, kb. 20 perc után kerül a mélyalvás fázisába, becsempészed a babakocsiba és elindultok sétálni/védőnőhöz. Én is így csináltam, ki kell számolni előre, hogy mi mennyi idő és úgy ütemezni. Ha már csak komfortszopi, akkor hagyhatod még picit cicin, mert az mindkettőtöknek hasznos, de egy idő után ha kiveszed a szájából észre se veszi tapasztalatom szerint.
2019. júl. 23. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Plusz nem csak alva lehet menni sétálni :)
2019. júl. 23. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Voltál már egyáltalán sétálni vele? Az én babáim kb 15 méter után aludtak a babakocsiban. Ha ő nem ilyen, megeteted, elalszik, beteszed a kocsiba és kész. Még tél sincs, hogy az öltöztetéssel megébresztenéd.
2019. júl. 23. 12:25
 5/8 A kérdező kommentje:

Voltunk 2x sétálni. Az első jó volt másodiknál hazajöttünk 15 perc után, mert csak üvöltött. Nem szeret háton feküdni, lehet, hogy ez is a baj?

Addig oké, hogy elalszik cicin, de legtöbbször felébred, ha leteszem. Vagy alszik még 10 percet vagy fél órát és utána ébred fel. Ritka amikor alszik 2-3-4 órát egyben.

2019. júl. 23. 12:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy mindig szopi végefelé kakil be... és itt meg jön a dilemma, hogy tegyem-e tisztába, amitől felébred és kezdődik minden előlröl. Cici és újra bekakil. Ilyen végtelen körforgás. Nem szívesen hagyom a kakis pelusban, ha esetleg meg mégis alszik egy nagyobbat
2019. júl. 23. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én babám 3 hetes és ő sem marad meg a mózesban, viszont a hordozóban 5 perc után alszik, így azt használjuk. Bárhová megyünk előtte cicire teszem akkor is ha 1 órája evett, így tuti nyugodt utunk lesz.
2019. júl. 23. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:

2 hetesen még úgyis mindent úgy csináltok majd a végén, ahogy sikerül. Viszont ha épp nem sikerül, nem kell megijedni, hogy az már mindig úgy lesz. Ahogy ami bevált sem biztos, hogy következő alkalommal is beválik. Az ember kitalál ezt-azt, ami neki logikusnak vagy jó ötletnek tűnik, hogy majd beválik, de még nincs nálunk ekkoraként fix rendszer (illetve annyira fix meg sokszor később sincs:)) és az ilyen védőnős-dokis programok aztán pláne csak túlélősek. Nagyon sok anyuka jár úgy, hogy elindul babakocsival, aztán a babát végül ölben viszi, a kocsit meg tolja - nálunk is volt így, másnál is láttam már. Tartsd szem előtt, hogy másoknak nem ciki, ha sír, nem is ugyanaz, ha útközben rájön a sírás és hiába vigasztalod, de azért ott vagy vele és próbálkozol, mint ha nevelési célzattal hagynád sírni és nem bizonyítéka a gonosz anyaságodnak. A babák néha sírnak, ezt nem lehet totál kivédeni. Kendőt is érdemes kipróbálni, sok szempontból könnyebb azzal közlekedni (kivéve a hátadnak) és a legtöbb baba jobban szereti, mint a kocsit (tisztelet a kivételnek) és titokban szoptatni is lehet benne.

A szopi közbeni bekakilás miatti peluscsere meg minden naponta többször kakiló babánál nagy kérdés :)

2019. júl. 23. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!